Έρχονται αγωγοί CO2. Ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας αγωγών λέει ότι δεν είμαστε έτοιμοι.

35
Έρχονται αγωγοί CO2.  Ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας αγωγών λέει ότι δεν είμαστε έτοιμοι.

Πριν από ένα χρόνο, ανακοινώθηκε ένα διαφορετικό είδος έργου αγωγού στα Midwest. Οι περισσότεροι αγωγοί συλλέγουν πετρέλαιο ή αέριο από ένα πηγάδι και το παραδίδουν στους πελάτες που το καίνε, εκπέμποντας διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αυτό θα έτρεχε σχεδόν αντίστροφα. Μια εταιρεία που ονομάζεται Summit Climate Solutions σχεδίαζε να δεσμεύσει διοξείδιο του άνθρακα από διυλιστήρια αιθανόλης στην Αϊόβα, τη Μινεσότα, τη Νεμπράσκα και την Ντακότα και στη συνέχεια να το μεταφέρει μέσω του προτεινόμενου αγωγού σε μια τοποθεσία στη Βόρεια Ντακότα όπου το CO2 θα θάβονταν βαθιά υπόγεια.

Στους μήνες από τότε, Δύο ακόμη εταιρείες έχουν προτείνει παρόμοια έργα αγωγών CO2 στα Midwestκαι άλλος θέλει επέκταση ενός υπάρχοντος αγωγού στο Νότο. Η ξαφνική έκρηξη οφείλεται σε ομοσπονδιακά και κρατικά κίνητρα για τη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα ή CCS, καθώς και από ένα νέο πρόγραμμα χαμηλού επιτοκίου δανείου για αγωγούς CO2 ψηφίστηκε από το Κογκρέσο πέρυσι και γενική υποστήριξη από την κυβέρνηση Μπάιντεν ανάπτυξη της βιομηχανίας «διαχείρισης άνθρακα». σε μια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών άνθρακα.

Αλλά καθώς ο αριθμός των προτάσεων για αγωγούς πολλαπλασιάζεται, ένα νέο έκθεση που ανατέθηκε από το Pipeline Safety Trustμια μη κερδοσκοπική ομάδα υπεράσπισης, προειδοποιεί ότι οι κανονισμοί για τους αγωγούς CO2 δεν ανταποκρίνονται στο καθήκον να διατηρούν τις κοινότητες ασφαλείς.

«Η χώρα δεν είναι καλά προετοιμασμένη για την αύξηση των χιλιομέτρων του αγωγού CO2 λόγω της ομοσπονδιακής πολιτικής CCS», γράφει ο συγγραφέας της έκθεσης Richard Kuprewicz, ανεξάρτητος σύμβουλος ασφάλειας αγωγών που προσλήφθηκε από το Pipeline Safety Trust. «Οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί ασφάλειας αγωγών πρέπει να αλλάξουν γρήγορα για να ανταποκριθούν σε αυτή τη νέα πρόκληση και για να διασφαλιστεί ότι το κοινό έχει εμπιστοσύνη στους ομοσπονδιακούς κανονισμούς ασφάλειας αγωγών».

Η ασφάλεια των αγωγών εποπτεύεται από τη Διοίκηση Ασφάλειας Σωληνώσεων και Επικίνδυνων Υλικών ή PHMSA, υποδιαίρεση του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ. Ο οργανισμός άρχισε να ρυθμίζει τους αγωγούς διοξειδίου του άνθρακα το 1991. Σήμερα, υπάρχουν λίγο περισσότερα από 5.000 μίλια αγωγών CO2 στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι από τους οποίους μεταφέρουν CO2 σε κοιτάσματα πετρελαίου, όπου οι εταιρείες το αντλούν υπόγεια για να τονώσουν την παραγωγή πετρελαίου. Ωστόσο, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα από τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και η απορρόφηση CO2 απευθείας από τον αέρα θα είναι απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Προκειμένου να παραδοθεί αυτό το CO2 σε τοποθεσίες όπου μπορεί να απομονωθεί μόνιμα υπόγεια, εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρειαστούν μεταξύ 30.000 και 65.000 μίλια του αγωγού.

Το πιο ανησυχητικό εύρημα στη νέα έκθεση, σύμφωνα με τον Bill Caram, εκτελεστικό διευθυντή του Pipeline Safety Trust, είναι ότι οι κανονισμοί για την αξιολόγηση των πιθανών επιπτώσεων μιας ρήξης αγωγού CO2 δεν αναπτύχθηκαν ειδικά για το CO2. Κάθε κατασκευαστής αγωγών πρέπει να εντοπίσει πιθανές «περιοχές υψηλών συνεπειών» όπου μια τυχαία έκλυση θα είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία ή στο περιβάλλον. Οι περιοχές υψηλών συνεπειών για τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι καλά καθορισμένες, αλλά η έκθεση επισημαίνει ότι το CO2 έχει διαφορετικές εκτιμήσεις και πιθανότατα πολύ μεγαλύτερη ακτίνα ανησυχίας. Το CO2 είναι βαρύτερο από τον αέρα και μια στήλη CO2 μπορεί να ταξιδέψει για μίλια, ανάλογα με τον άνεμο και το έδαφος, και να εγκατασταθεί σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η έκθεση προειδοποιεί ότι ένα τέτοιο συμβάν θα ήταν δύσκολο να ανιχνευθεί για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην περιοχή και τους πρώτους ανταποκριτές, καθώς το CO2 είναι άχρωμο, άοσμο και μη εύφλεκτο.

«Αν έπρεπε να διαλέξω ένα εύρημα της έκθεσης που θα με κρατούσε ξύπνιο τη νύχτα ως υπέρμαχος της δημόσιας ασφάλειας, είναι αυτό», είπε ο Κάραμ.

Οι κάτοικοι της Satartia του Μισισιπή, το έμαθαν αυτό με τον δύσκολο τρόπο το 2020 όταν ένας αγωγός CO2 έσπασε και μια στήλη CO2 εγκαταστάθηκε πάνω από την πόλη, προκαλώντας τους ανθρώπους να αισθάνονται ζάλη, ναυτία και αποπροσανατολισμό. Πολλοί λιποθύμησαν. Σαράντα εννέα άτομα πήγαν στο νοσοκομείο. Η PHMSA δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει μια αναφορά περιστατικού που περιγράφει λεπτομερώς την αιτία της ρήξης.

«Αυτό το περιστατικό συνέβη πριν από δύο χρόνια», είπε ο Κάραμ. «Είναι τρελό να ζητείται από τις κοινότητες να σηκώσουν το βάρος του κινδύνου αυτών των αγωγών όταν αυτή η έκθεση παραμένει ακυκλοφόρητη με όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα».

Εκτός από την παρότρυνση της PHMSA να ενημερώσει τον τρόπο αξιολόγησης των περιοχών πιθανών επιπτώσεων, η έκθεση Kuprewicz συνιστά η PHMSA να απαιτεί από τους χειριστές αγωγών να εγχύουν ένα αρωματικό στους αγωγούς CO2, όπως είναι τυπικό για τους αγωγούς φυσικού αερίου, για να προειδοποιούν το κοινό για δυνητικά επικίνδυνες διαρροές. Προτείνει νέες απαιτήσεις για την ενημέρωση και την εκπαίδευση των τοπικών αξιωματούχων και των ανταποκριτών έκτακτης ανάγκης σχετικά με τους μοναδικούς κινδύνους που εγκυμονεί η έκλυση CO2. Συνιστά επίσης τη θέσπιση προτύπων καθαρότητας για το CO2 που μεταφέρεται με αγωγούς, καθώς οι ακαθαρσίες μπορούν να δημιουργήσουν πρόσθετους κινδύνους.

Ένας εκπρόσωπος της PHMSA δεν σχολίασε την έκθεση Satartia που λείπει ή τις ανησυχίες που εκφράστηκαν στην έκθεση του Kuprewicz. Ωστόσο, η υπηρεσία είπε ότι επανεξετάζει τα ευρήματά του και εργάζεται σε νέα μέτρα για την ενίσχυση των προτύπων ασφάλειας για τους αγωγούς CO2, όπως ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή στην PHMSA και σε άλλες υπηρεσίες που επιβλέπουν τα έργα CCS να κάνουν στο ενδιάμεση καθοδήγηση που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο.

Παρόμοια με τον Kuprewicz, η καθοδήγηση του Λευκού Οίκου απαιτεί σχεδιασμό και εκπαίδευση έκτακτης ανάγκης για συγκεκριμένους αγωγούς CO2. Αναφέρει την ανάγκη για νέα εργαλεία για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της ασφάλειας, αλλά δεν περιγράφει ποια εργαλεία χρειάζονται. Σημειώνει επίσης ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως οι πλημμύρες και οι καταιγίδες, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση των αγωγών CO2.

Ο Lee Beck, παγκόσμιος διευθυντής για τη δέσμευση άνθρακα στην Clean Air Task Force, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που υποστηρίζει την ανάπτυξη CCS, είπε ότι η έκθεση Pipeline Safety Trust «παρέχει σημαντικές πληροφορίες και εγείρει πραγματικά σημαντικά ερωτήματα». Αλλά από την άποψή της, το έγγραφο καθοδήγησης της κυβέρνησης Μπάιντεν δείχνει ότι «γνωρίζει καλά τι πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η κανονιστική ασφάλεια». Ο Μπεκ σημείωσε επίσης ότι από το 2010, έχουν αναφερθεί μόνο 66 περιστατικά αγωγών CO2 και δεν αναφέρθηκαν θάνατοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της PHMSA, ο ρυθμός πρόσπτωσης ανά μίλι αγωγού CO2 το 2020 ήταν περίπου το μισό από αυτόν των αγωγών αργού πετρελαίου.

Όμως ο Caram ανησυχεί ότι η PHMSA δεν έχει τη χρηματοδότηση ή την ικανότητα να θεσπίσει αποτελεσματικά νέους κανόνες. «Θα τους θεωρούσα μια διαβόητη υποχρηματοδοτούμενη και υποστελεχωμένη υπηρεσία», είπε.

Ο Rory Jacobson, ο αναπληρωτής διευθυντής πολιτικής στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Carbon180, έθεσε επίσης αυτό το θέμα. «Τελικά, η PHMSA θα χρειαστεί το Κογκρέσο να ενισχύσει τη ρυθμιστική της ικανότητα, τη χρηματοδότηση και τη δικαιοδοσία της για να επιβλέπει αποτελεσματικά και νόμιμα την εφαρμογή των νέων πολιτικών διαχείρισης άνθρακα», είπε σε ένα email. Το Carbon180 υποστηρίζει την πολιτική για την υποστήριξη της απομάκρυνσης του άνθρακα, μια κατηγορία κλιματικών λύσεων που έχουν σχεδιαστεί για να αναρροφούν άνθρακα απευθείας από την ατμόσφαιρα, ορισμένες από τις οποίες θα χρησιμοποιούν αγωγούς CO2.

Άλλοι υποστηρικτές του αγωγού τόνισαν το ιστορικό του κλάδου στην ασφάλεια. «Η PHMSA και η βιομηχανία φυσικού αερίου και πετρελαίου έχουν εμπειρία δεκαετιών στην εξασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς CO2», δήλωσε ο Robin Rorick, αντιπρόεδρος της πολιτικής μεσαίας ροής στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, σε μια δήλωση. Ο όμιλος της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου υπήρξε βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη κανονισμών για τους αγωγούς CO2, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου αγοράζουν CO2 για ενισχυμένη ανάκτηση πετρελαίου. Ο Ρόρικ δεν σχολίασε τα ευρήματα της έκθεσης.

Ο Jesse Harris, εκπρόσωπος της Summit Carbon Solutions, της εταιρείας που αναπτύσσει τον αγωγό διοξειδίου του άνθρακα Midwest, είπε ότι η PHMSA «καθορίζει ξεκάθαρα πολλαπλά επίπεδα προστασίας για τις λειτουργίες του αγωγού CO2 για να διασφαλίσει τη δημόσια ασφάλεια». Πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να ικανοποιούμε και σε πολλές περιπτώσεις να υπερβούμε όλες τις τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές απαιτήσεις».


Schreibe einen Kommentar