Βάμμα Echinacea για εποχιακή ευεξία

1
Βάμμα Echinacea για εποχιακή ευεξία

Βάμμα Echinacea για εποχιακή ευεξία

Μια από τις θεραπείες που προσπαθώ να έχω πάντα στη διάθεσή μου όλο το χρόνο, ειδικά την εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης, είναι το βάμμα εχινάκειας. Είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα καλύτερα βότανα για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού που μπορείτε να φτιάξετε για την οικογένειά σας και ένα που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα σε μεγάλες ποσότητες χωρίς να σπάσετε τα χρήματα.

Το μέσο μπουκάλι βάμματος εχινάκειας που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο ή στο κατάστημα είναι περίπου 12 $ ανά 1 ουγκιά βάμματος με μέσο όρο περίπου 40 μερίδες.

Μπορεί να ακούγεται καλή ποσότητα, αλλά στην πραγματικότητα, αυτή η ποσότητα βάμματος δεν θα διαρκέσει πολύ (περίπου μία εβδομάδα έως 20 ημέρες για ένα άτομο) αφού πρέπει να το παίρνετε 2-5 φορές την ημέρα με τα πρώτα σημάδια κρυολογήματος ή συμπτώματα γρίπης.

Εάν μόνο εσείς πρέπει να ανησυχείτε, τότε ένα μπουκάλι 1 ουγκιάς θα σας βγάλει τουλάχιστον το χειρότερο. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερα για την οικογένειά σας ή είστε επιρρεπείς στο κρυολόγημα, τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο ακριβά!

Όταν φτιάχνω βάμμα εχινάκειας στο σπίτι, μπορώ να ξοδέψω περίπου 12-13 $ σε 4 ουγκιές αποξηραμένης ρίζας εχινάκειας και να πάρω τουλάχιστον 10 ουγκιές βάμμα μετά το στράγγισμα.

Αν υποθέσουμε ότι έχετε ήδη 80 proof βότκα και ένα άδειο βάζο, αυτό είναι λίγο περισσότερο από 1 $ ανά ουγγιά σπιτικού βάμματος.

Δεν θα προτιμούσατε να ξοδέψετε 12 $ για 10 ουγκιές βάμμα παρά 120 $; Και εγώ!

Αυτό είναι αρκετό βάμμα για να κρατήσει ο άντρας μου και εγώ για όλο το χρόνο. Επιπλέον, εάν αποθηκεύσετε το βάμμα σας σε δροσερό σκοτεινό μέρος μετά το στράγγισμα, μπορεί να διαρκέσει για ΧΡΟΝΙΑ και θα είναι μια πολύτιμη θεραπεία όποτε το χρειαστείτε.

Λοιπόν, είσαι επί του σκάφους; Δείτε πώς να το φτιάξετε…

Πώς να φτιάξετε βάμμα εχινάκειας στο σπίτι

Το να φτιάξετε το δικό σας βάμμα εχινάκειας είναι πολύ εύκολο.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι:

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα σούπερ βάμμα εχινάκειας, θα χρειαστείτε:

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση μεταξύ των βοτανολόγων σχετικά με το ποια εχινάκεια είναι πιο αποτελεσματική. Μερικοί λένε ότι η πορφύρα λειτουργεί καλύτερα για τη γρίπη, ενώ άλλοι θα υποστηρίξουν ότι η αγγειοφυλιά είναι καλύτερη. Μου αρέσει να καλύπτω όλες τις βάσεις μου και απλώς να χρησιμοποιώ και τις δύο!

Βάμμα Echinacea για εποχιακή ευεξία

Πώς να παρασκευάσετε το βάμμα εχινάκειας:

  • Προσθέστε τη ρίζα εχινάκειας στο βάζο και περιχύστε τη βότκα. Θέλετε να ρίξετε αρκετή βότκα για να φτάσει στον ώμο του βάζου.
  • Κλείστε το καπάκι και ανακινήστε καλά το βάζο.
  • Βάλτε ετικέτα στο βάζο και αποθηκεύστε το σε δροσερό σκοτεινό μέρος για 4-6 εβδομάδες. Θα χρειαστεί να του κάνετε ένα ελαφρύ κούνημα κάθε τόσο για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη διαβροχή.

Μετά από 4-6 εβδομάδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε α κόσκινο ή τυρόπανο και ένα σουρωτήρι για να μεταγγίσετε το βάμμα 1 ουγκιά, 2 ουγκιέςή 4 ουγκιές σταγονομετρικά μπουκάλια. Φροντίστε να στύψετε πραγματικά όσο περισσότερο υγρό μπορείτε!

Στείλτε το αγαπημένο σας πρόσωπο από τη δουλειά με το δικό του μπουκάλι 1 ουγκιάς με βάμμα εχινάκειας για να το κρατήσει στο γραφείο για χρήση όταν νιώσει τα πρώτα σημάδια κρυολογήματος ή γρίπης. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση των πιθανοτήτων να κολλήσουν ή να μεταδώσουν εποχιακά σφάλματα σε εσάς ή την οικογένειά σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το βάμμα Echinacea:

Προσθέστε μια σταγόνα βάμματος εχινάκειας σε 1-2 ουγκιές νερό και πάρτε 2-5 φορές την ημέρα μόλις αρχίσετε να αισθάνεστε ότι αρρωστείτε. Μπορείτε να συνεχίσετε να παίρνετε το βάμμα μέχρι να νικήσετε το ζωύφιο (έως και δύο εβδομάδες και μετά σταματήστε για να δώσετε ένα διάλειμμα στο ανοσοποιητικό σας σύστημα).

Για παιδιά, χρησιμοποιήστε το ένα τρίτο της δόσης.

Γιατί η εχινάκεια είναι τόσο καλή για την εποχική ευεξία;

Η εχινάκεια έχει αποδειχθεί ότι παρουσιάζει ορισμένες μάλλον ισχυρές ανοσο-υποστηρικτικές ιδιότητες που βοηθούν το σώμα να καταπολεμά τις βακτηριακές και ιικές επιθέσεις, ειδικά στα αρχικά στάδια.

Αυτό το κάνει διεγείροντας τη φαγοκυττάρωση, μια διαδικασία με την οποία ένα κύτταρο χρησιμοποιεί την πλασματική του μεμβράνη για να καταπιεί και να καταπιεί ένα άλλο κύτταρο. Αυτό περιλαμβάνει βακτήρια, νεκρά κύτταρα ιστών, διάφορα σωματίδια και μικροβιακά παθογόνα.

Η εχινάκεια, συγκεκριμένα, διεγείρει τα λευκά αιμοσφαίρια μας να το κάνουν και τους δίνει ώθηση. Στη συνέχεια εντοπίζουν περιοχές μόλυνσης και φλεγμονής στο σώμα και πλημμυρίζουν την περιοχή για να «καταβροχθίσουν» τους εισβολείς.

Η εχινάκεια είναι ιδιαίτερα καλή για την καταπολέμηση των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού, του κοινού κρυολογήματος και διαφόρων μορφών γρίπης.

Όταν παίρνετε εχινάκεια, είναι σημαντικό να προσπαθείτε και να ξεκουράζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να επιτρέψετε στο σώμα σας να επικεντρωθεί στον εντοπισμό και την εξάλειψη της ασθένειας. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα συμπτώματά σας θα μειωθούν και θα συντομευτεί η διάρκεια οποιουδήποτε θηρίου έχετε. Εξασφαλίζει επίσης ότι δεν υπερφορτώνετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, οπότε φροντίστε να ξεκουραστείτε!

Φτιάχνεις τα δικά σου βάμματα; Ποιες φτιάχνεις; Παρακαλώ μοιραστείτε στα σχόλια παρακάτω!

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε την ανάγνωση:

Τα οφέλη και οι ιδιότητες της εχινάκειας
Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα φυσικά

Βάμμα Echinacea για εποχιακή ευεξία

Πηγές:

Echinacea για την πρόληψη και τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος
Echinacea για την πρόληψη και τη θεραπεία του κρυολογήματος σε ενήλικες: Αποτελέσματα έρευνας και επιπτώσεις για μελλοντικές μελέτες
Echinacea—Μια πηγή ισχυρών αντιικών για λοιμώξεις από ιούς του αναπνευστικού
Συμπληρωματική θεραπεία του κρυολογήματος και της γρίπης με φαρμακευτικά φυτά
Η εχινάκεια στην πρόληψη των επαγόμενων κρυολογημάτων από ρινοϊό: Μια μετα-ανάλυση

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα συνδεδεμένων εταιρειών που έχει σχεδιαστεί για να μας παρέχει ένα μέσο για να κερδίζουμε χρεώσεις μέσω σύνδεσης με το Amazon.com και συνδεδεμένους ιστότοπους. Διαβάστε την πλήρη αποκάλυψη και αποποίηση ευθύνης μου.

Schreibe einen Kommentar