Γιατί η στάση σας είναι το παν: 3 στάσεις που πρέπει να έχετε

1
Γιατί η στάση σας είναι το παν: 3 στάσεις που πρέπει να έχετε

Η νοοτροπία είναι το παν – ο μπαμπάς μου συνήθιζε να μου λέει αυτά τα λόγια όταν ήμουν πολύ ηττημένος μετά την ήττα σε ένα παιχνίδι ή ένα άθλημα. Καθώς μεγάλωνα και γινόμουν σοφότερος, όπως οι περισσότεροι από εμάς, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι ο μπαμπάς μου είχε απόλυτο δίκιο σε αυτό το γεγονός. Και, άρχισα επίσης να συνειδητοποιώ ότι αυτό το μάθημα δεν αφορούσε απλώς αθλήματα ή δραστηριότητες.

Η σωστή στάση είναι το κλειδί σε όλους τους τομείς της ζωής. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε γιατί συμβαίνει αυτό και μερικές βασικές συμπεριφορές που πρέπει να έχετε εάν θέλετε να ζήσετε μια ζωή με χαρά, πληρότητα και επιτυχία.

Γιατί η στάση σας είναι τόσο σημαντική

„Control the controlable“ – αυτή είναι μια δήλωση που κάνει κάθε control freak κλείσιμο με περιφρόνηση. Στον πυρήνα του, αυτό που λέει είναι ότι πρέπει να εστιάσουμε την ενέργειά μας στον έλεγχο των πραγμάτων που μπορούμε πραγματικά να ελέγξουμε με κάποιο τρόπο, σχήμα ή μορφή, και να μην ανησυχούμε για εκείνα τα πράγματα που είναι εκτός ελέγχου μας. Και αν είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε στη ζωή. Όμως, ένα από τα λίγα πράγματα που μπορούμε πάντα να ελέγξουμε είναι η στάση μας. Και είναι ζωτικής σημασίας να το κάνουμε. Ο λόγος είναι επειδή η στάση σας επηρεάζει τις πράξεις σας. Και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι οι πράξεις μας που καθορίζουν την επιτυχία μας.

Όπως λέει και η παροιμία, «η στάση σου καθορίζει το υψόμετρο σου». Αυτό σημαίνει ότι, ο τύπος στάσης με τον οποίο προσεγγίζετε τη ζωή θα επηρεάσει σημαντικά το επίπεδο επιτυχίας που θα έχετε ή δεν θα έχετε. Συνήθως, όταν κάποιος έχει κακή στάση, επηρεάζει αρνητικά τη δράση του. Αυτοί είναι οι αρνητές, οι αμφισβητίες και οι αρνητικές Νάνσι του κόσμου. Δεν ξέρω πολλούς από αυτούς τους τύπους ανθρώπων που είναι εκεί έξω απλώς και το σκοτώνουν. Στην πραγματικότητα, αυτοί τείνουν να είναι οι άνθρωποι που, λόγω της απογοήτευσής τους από την έλλειψη αποτελεσμάτων και επιτυχίας στη ζωή τους, τρολάρουν και προσπαθούν να γκρεμίσουν αυτούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν επιτυχία στη δική τους.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Από την άλλη πλευρά, όταν έχετε θετική στάση και προοπτική, είναι πολύ πιο πιθανό να αναλάβετε δράση και να ολοκληρώσετε τα πράγματα. Και, όχι μόνο αυτό, το να έχετε μια θετική στάση σας κάνει πολύ πιο πιθανό να υποστηρίξετε τους άλλους και να τους βοηθήσετε σε ό,τι κι αν συμβαίνει. Έτσι, ένα πρόσθετο πλεονέκτημα μιας θετικής στάσης είναι ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε καλύτερες σχέσεις. Δεν ξέρω πολλούς εκατομμυριούχους ή δισεκατομμυριούχους που κυκλοφορούν με κακές συμπεριφορές. Στην πραγματικότητα, συνήθως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τείνουν να έχουν εξαιρετικές στάσεις και προοπτικές στη ζωή, κάτι που τους επέτρεψε να δημιουργήσουν την επιτυχία που έχουν επιτύχει.

Τώρα που ξέρουμε γιατί η στάση σας είναι τόσο σημαντική, ας δούμε μερικές απαραίτητες συμπεριφορές που χρειάζεστε στη ζωή σας.

3 Πρέπει να έχεις στάσεις στη ζωή

1. Στάση Θετικότητας

Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να δούμε τη στάση σας ως μια πυραμίδα – κάτι που χτίζεται συστηματικά με την πάροδο του χρόνου. Στη βάση της πυραμίδας θα ήταν η θετικότητα. Η θετικότητα είναι η προϋπόθεση για όλες τις άλλες στάσεις που πρέπει να έχετε προκειμένου, όπως λέει η αποστολή Lifehack, «να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας χωρίς θυσίες».

Η θετικότητα έχει άμεση σχέση με τις πιθανότητες. Οι άνθρωποι που είναι αρνητικοί τείνουν να έχουν μια σταθερή νοοτροπία και είναι κλειστοί σε όλες τις πιθανότητες που υπάρχουν στη ζωή. Η αρνητικότητα και η νοοτροπία του θύματος πάνε χέρι-χέρι. Αντίθετα, όταν κάποιος έχει θετική προοπτική και στάση, είναι πολύ πιο πιθανό να έχει αναπτυξιακή νοοτροπία και είναι ανοιχτός στην αφθονία που υπάρχει στον κόσμο.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Όπως ανέφερα παραπάνω, είτε έχετε θετική στάση είτε όχι, θα επηρεάσει τη δράση που θα κάνετε. Όταν αναλαμβάνουμε δράση και επιτυγχάνουμε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, επεκτείνουμε περαιτέρω το μυαλό μας σε πιθανότητες, κάτι που προάγει τη θετικότητά μας. Και θα δείτε γιατί, σε μια στιγμή, είναι απαραίτητο να έχετε μια θετική στάση για να μπορέσετε να έχετε τις άλλες δύο στάσεις που θα συζητήσουμε.

2. Στάση Ευγνωμοσύνης

Σε αυτήν την κοινωνία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ζούμε, όπου η σύγκριση είναι μια κοινή παγίδα για να πέσει κανείς, είναι πολύ εύκολο για κάποιον να έχει αρνητική στάση. Κάποιος μπορεί να αισθάνεται θυμωμένος που δεν πήρε τα «τυχερά διαλείμματα» που έκαναν τα άτομα που ακολουθούν στο διαδίκτυο. Ή, μπορεί να αρχίσουν να αισθάνονται σαν θύμα, που είναι ανίσχυρο να ελέγξει τη μοίρα του και να πετύχει τα αποτελέσματα που επιθυμούν στη ζωή. Και όταν κάποιος φτάσει σε αυτό το σημείο, τότε είναι που η δράση γίνεται φαινομενικά αδύνατη και οι άνθρωποι εγκαταλείπουν την επιδίωξη των στόχων, των ονείρων ή των φιλοδοξιών τους.

Αυτό το φαινόμενο είναι διαδεδομένο σε κοινότητες με χαμηλό εισόδημα ή σε μειονεκτούσες κοινότητες. Οι νέοι μεγαλώνουν χωρίς να βλέπουν πρότυπα επιτυχίας στο άμεσο περιβάλλον τους. Τρέφονται επίσης περιοριστικές ιστορίες, από τα πιο κοντινά τους πρόσωπα, σχετικά με την αδυναμία τους να μπορέσουν ποτέ να δημιουργήσουν μια υπέροχη ζωή για τον εαυτό τους. Έτσι, μεγαλώνουν με μια σταθερή νοοτροπία σχετικά με τις δυνατότητές τους. Και αυτές οι περιοριστικές ιστορίες, που συχνά δημιουργούν την πραγματικότητά τους, τους αφήνουν να νιώθουν κουρασμένοι και ότι η ζωή δεν είναι δίκαιη. Όλα αυτά σε συνδυασμό τους βάζουν σε μια κατάσταση αρνητικότητας, η οποία ενισχύει την αδυναμία τους να δημιουργήσουν μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό τους.

Εάν δεν είστε προσεκτικοί, η σύγκριση θα διαλύσει τη ζωή σας. Γι‘ αυτό είναι τόσο σημαντική μια στάση ευγνωμοσύνης. Σας απομακρύνει από το να εστιάσετε σε ό,τι δεν έχετε (δηλαδή το να είστε κολλημένοι στη λειτουργία σύγκρισης και μια αρνητική στάση) και σας βοηθά να εστιάσετε σε όλα όσα έχετε.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Όταν σκεφτόμαστε τη ζωή από μια ενεργειακή προοπτική, δεν υπάρχει τίποτα που να αυξάνει τη δόνηση μας περισσότερο από την ευγνωμοσύνη. Το να εστιάσετε στο να προσθέσετε συνειδητά περισσότερη ευγνωμοσύνη στη ζωή σας θα είναι ένα από τα πιο μεταμορφωτικά πράγματα που θα κάνετε και θα επηρεάσει θετικά όλους τους τομείς της ζωής σας.

3. Στάση Μεγαλείου

Ένα από τα πράγματα σχετικά με την καλή στάση είναι ότι είναι θέμα επιλογής – πρέπει να επιλέξετε να έχετε καλή στάση. Λόγω της ανάγκης για επιβίωση που βιώνουν οι πρόγονοί μας, το μυαλό μας έχει φυσικά μια κλίση προς το αρνητικό. Ήταν ένας μηχανισμός επιβίωσης. Και, παρόλο που δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πια για μια τίγρης που πηδήξει από έναν θάμνο, ο εγκέφαλός μας εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένος με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει λοιπόν να επιλέξουμε συνειδητά να είμαστε θετικοί.

Ένα άλλο πράγμα που είναι μια επιλογή στη ζωή, και κάτι που θα επηρεάσει θετικά τη ζωή σας, είναι να γίνεις εξαιρετικός σε κάτι. Αν κάνετε ένα βήμα πίσω και κοιτάξετε τη σχέση ανάμεσα στη θετική στάση και στο να γίνετε σπουδαίοι σε κάτι, θα δείτε ότι πρόκειται για μια συμβολική, αμφίδρομη σχέση. Το να γίνετε υπέροχοι σε κάτι θα σας δώσει ώθηση στην αυτοπεποίθηση, η οποία θα επηρεάσει θετικά τη στάση σας. Αν το δούμε από την άλλη πλευρά, συνήθως χρειάζεται να έχετε θετική στάση για να θέλετε να γίνετε σπουδαίοι σε κάτι.

Ένα βασικό πράγμα που πρέπει να προσθέσετε εδώ είναι ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επιδιώκετε το μεγαλείο σε κάτι που πραγματικά απολαμβάνετε και σας εκπληρώνει. Διαφορετικά, δεν θα έχετε αυτό το αμφίδρομο όφελος που μόλις συζητήσαμε. Πάντα τα πήγαινα πολύ καλά στο σχολείο, αλλά δεν το απολάμβανα πολύ, οπότε δεν ασχολήθηκα με αυτό με καλή διάθεση. Ευτυχώς, είχα έναν τεράστιο λόγο για την επιτυχία στο σχολείο, και αυτό με βοήθησε. Αλλά για να το αποφύγετε αυτό, προετοιμαστείτε για την επιτυχία επιλέγοντας να γίνετε σπουδαίοι σε κάτι που σας αρέσει.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Σκεφτείτε οποιονδήποτε σπουδαίο αθλητή – δεν κυκλοφορεί με κακή διάθεση. Μπορεί να έχουν μια μάρκα στον ώμο τους και να είναι υπερ ανταγωνιστικοί, αλλά τείνουν να είναι θετικοί άνθρωποι. Και αυτή η θετικότητα τους ανοίγει σε πιθανότητες, κάτι που εμβαθύνει την επιθυμία τους να γίνουν σπουδαίοι. Καθώς συνεχίζουν να επιδιώκουν το μεγαλείο, αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, κάτι που ο σύντροφος τροφοδοτεί τις πεποιθήσεις τους για τις δυνατότητες. Και ο κύκλος συνεχίζεται. Έτσι, αν παλεύετε με μια κακή στάση, αναζητήστε να γίνετε σπουδαίοι σε κάτι και δείτε αν αυτό δεν αλλάξει.

Συμπέρασμα

Η στάση σας είναι το παν – μην προσπαθήσετε να πολεμήσετε αυτή την αλήθεια. Αποδεχτείτε το και αφήστε το να σας καθοδηγήσει στη συνειδητή επιλογή της στάσης που θέλετε να έχετε σε καθημερινή βάση. Ειδικότερα, φροντίστε να έχετε στάσεις θετικής, ευγνωμοσύνης και μεγαλείου. Κάνοντας αυτό θα σας επιτρέψει να ζήσετε μια υπέροχη ζωή.

Επιλεγμένη φωτογραφία: sean hall μέσω του unsplash.com

Schreibe einen Kommentar