Γιατί οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου δεν είναι απαραίτητα καλές για το κλίμα

34
Γιατί οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου δεν είναι απαραίτητα καλές για το κλίμα

Τους τελευταίους μήνες, οι τιμές των ορυκτών καυσίμων έκαναν ακριβώς αυτό που μπορεί να ήθελε κάποιος που ενδιαφέρεται για την κλιματική αλλαγή: Ανέβηκαν. Και πάνω. Και πάνω. Από τον Ιανουάριο, η μέση τιμή λιανικής της βενζίνης σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε κατά πολύ σχεδόν ένα δολάριο ανά γαλόνι; Σε όλη τη χώρα, οι οδηγοί ξοδεύουν τουλάχιστον 12 $ περισσότερα κάθε φορά που γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους. Ένα πρατήριο Mobil στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια έγινε πρωτοσέλιδο όταν η «σούπερ» βενζίνη του έφτασε σχεδόν 8 $ ανά γαλόνι.

Αυτές οι αυξήσεις τιμών — που προκλήθηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (η Ρωσία παρέχει κατά προσέγγιση 10 τοις εκατό της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου) και η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ζήτησης από την πανδημία του COVID-19 — είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στους Αμερικανούς καταναλωτές, οι οποίοι ήδη παλεύουν με τον υψηλό πληθωρισμό. Ωστόσο, ορισμένοι έχουν προτείνει ότι το αυξανόμενο κόστος του πετρελαίου θα μπορούσε να έχει μια ασημένια επένδυση. Οι μεταφορές αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις ΗΠΑ σχεδόν 30 τοις εκατό του αποτυπώματος άνθρακα της χώρας. Θα μπορούσε η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου να αλλάξει αρκετά την αμερικανική οδήγηση για να βοηθήσει στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη;

Η απάντηση, δυστυχώς, είναι περίπλοκη. Δεν αρκεί απλώς να ανεβαίνουν οι τιμές του φυσικού αερίου — οι Αμερικανοί καταναλωτές πρέπει επίσης να μειώσουν τη χρήση βενζίνης, είτε επιλέγοντας να χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους μεταφοράς (λεωφορεία, ποδήλατα, τρένα) είτε μεταβαίνοντας σε ηλεκτρικά οχήματα. (Το κόστος πλήρωσης της «δεξαμενής» ενός ηλεκτρικού οχήματος μέσω οικιακής φόρτισης είναι μόνο περίπου $16σε σύγκριση με περίπου $50 ανά δεξαμενή στις τρέχουσες τιμές του φυσικού αερίου.)

Υπάρχουν μερικά πολλά υποσχόμενα σημάδια μιας τέτοιας αλλαγής. Οι διαδικτυακές αναζητήσεις για ηλεκτρικά οχήματα υπερδιπλασιάστηκαν κατά την πιο πρόσφατη αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων μπορεί να κάνει ορισμένους Αμερικανούς να σκεφτούν δύο φορές πριν αγοράσουν ένα νέο SUV με αέριο. Αλλά ιστορικά, όταν αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές φυσικού αερίου, οι οδηγοί των ΗΠΑ παραπονιούνται και κατηγορούν τον εν ενεργεία πρόεδρο — και μην αλλάζετε ουσιαστικά πόσο χρόνο περνούν στο δρόμο. Με άλλα λόγια, η βενζίνη είναι σχετικά «όχι ελαστικός« εμπόρευμα με οικονομικούς όρους. Σύμφωνα με δεδομένα από την USEnergy Information Agency, για παράδειγμα, ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου στις αρχές του 2015 αυξήθηκαν κατά 30 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τα μίλια των οχημάτων που διανύθηκαν μειώθηκαν κατά μόλις 3 τοις εκατό.

Ο Gernot Wagner, οικονομολόγος για το κλίμα στο Columbia Business School, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άδεια από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, λέει ότι μακροπρόθεσμα, η αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα μπορούσε μειώστε τις εκπομπές ρύπων — αλλά μόνο εάν οι τιμές αυξάνονται με προβλέψιμο τρόπο μακροπρόθεσμα. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι αυξάνοντας τους φόρους φυσικού αερίου ή τα κρατικά και ομοσπονδιακά τέλη που επιβάλλονται σε κάθε γαλόνι φυσικού αερίου που χρηματοδοτούν τη συντήρηση αυτοκινητοδρόμων, τη δημόσια συγκοινωνία και άλλα έργα υποδομής. «Εάν η κυβέρνηση ορίσει μια τιμή, τότε μπορείτε να περιμένετε ότι το κάνει για κάποιο λόγο και ότι θα παραμείνει», εξήγησε. Και υπάρχουν στοιχεία που το υποστηρίζουν: Σύμφωνα με έναν ανάλυση που παρακολούθησε τη συμπεριφορά των καταναλωτών από το 1966 έως το 2008, οι Αμερικανοί μείωσαν την κατανάλωση βενζίνης τρεις φορές περισσότερο όταν αντιμετώπιζαν αυξήσεις φόρου αερίου σε σύγκριση με απλές διακυμάνσεις των τιμών.

Αλλά αυτή τη στιγμή, οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις κάνουν το αντίθετο: δίνουν σήμα στους καταναλωτές ότι θα τους διασώσουν εάν οι τιμές αυξηθούν πολύ. Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώνει 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου για έξι μήνες, ενισχύοντας την προσφορά και ασκώντας πτωτική πίεση στην τιμή. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος ενέκρινε επίσης την πώληση βενζίνης αναμεμειγμένης με 15 τοις εκατό αιθανόλη. Μερικοί βουλευτές έχουν προτείνει τη δημιουργία ενός ομοσπονδιακό φόρο φυσικού αερίου „διακοπές“, να μειώσει γρήγορα τις τιμές κατά 18,4 σεντ. Το Κονέκτικατ, η Τζόρτζια και το Μέριλαντ έχουν ήδη ανέστειλαν τους κρατικούς φόρους φυσικού αερίουενώ η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και η Δυτική Βιρτζίνια εξετάζουν παρόμοιες κινήσεις.

Οι αναλυτές φυσικού αερίου λένε ότι αυτές οι γιορτές σκάβουν τις ΗΠΑ βαθύτερα σε μια τρύπα εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα. Ο Πάτρικ ντε Χάαν, επικεφαλής ανάλυσης πετρελαίου στην τεχνολογική εταιρεία GasBuddy, υποστηρίζει ότι οι φορολογικές διακοπές αυξάνουν τη ζήτηση, ασκώντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση σε περιορισμένη προσφορά καυσίμων. Αφού το Μέριλαντ θέσπισε την αργία του φόρου αερίου, ο Ντε Χάαν υπολόγισε αυτή τη ζήτηση βενζίνης στην πολιτεία αυξήθηκε κατά 28 τοις εκατό, σε σύγκριση με μια πανελλαδική αύξηση περίπου 9 τοις εκατό. Παρομοίως, η Γεωργία σημείωσε αύξηση 13%. «Το να δίνεις κάρτες βενζίνης και φορολογικές αργίες μοιάζει με το να δίνεις ένα μπουκάλι Jack Daniels σε κάποιον που είναι ήδη μεθυσμένος», ντε Χάαν ανέβασε στο Twitter. «Επιτρέπει υψηλές τιμές και υψηλή ζήτηση».

Υπάρχουν και άλλες προτάσεις. Ο κυβερνήτης Gavin Newsom της Καλιφόρνια, για παράδειγμα, έχει προτείνει στέλνοντας έκπτωση 400$ σε όλους τους Καλιφορνέζους που έχουν ένα όχημα εγγεγραμμένο στην πολιτεία. Ο Wagner λέει ότι η έκπτωση μπορεί να είναι καλύτερη από μια αργία φόρου φυσικού αερίου – δεδομένου ότι δεν ενθαρρύνει άμεσα την οδήγηση – αλλά εξακολουθεί να έχει ελαττώματα. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν γενικά υψηλότερο εισόδημα, και έτσι η έκπτωση θα βάλει χρήματα στις τσέπες των κατοίκων του κράτους που έχουν ήδη περισσότερα μετρητά. Η καλύτερη επιλογή, υποστηρίζει ο Wagner, είναι στην πραγματικότητα αυξάνοντας ο φόρος φυσικού αερίου, ώστε η οδήγηση να ευθυγραμμίζεται περισσότερο με το περιβαλλοντικό κόστος και στη συνέχεια να επιστρέφει τα κέρδη του φόρου απευθείας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος.

Και υπάρχουν άφθονες ενδείξεις ότι οι τρέχοντες φόροι φυσικού αερίου – είτε σε πολιτειακό είτε σε ομοσπονδιακό επίπεδο – δεν είναι αρκετά υψηλοί για να εξηγήσουν τις ζημιές που προκαλεί η οδήγηση στην ανθρώπινη υγεία και στον πλανήτη. Ο ομοσπονδιακός φόρος φυσικού αερίου δεν έχει αυξηθεί από το 1993. Από τότε, η αξία αυτών των 18,4 λεπτών μειώθηκε σχεδόν κατά τα δύο τρίτα, χάρη στον πληθωρισμό και τη βελτιωμένη οικονομία καυσίμου στα αυτοκίνητα. «Ο σωστός φόρος φυσικού αερίου θα ήταν περίπου ένα δολάριο το γαλόνι», είπε ο Gilbert Metcalf, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Tufts. „Υποψιάζομαι ότι ίσως είναι υψηλότερο από αυτό λόγω της κλιματικής αλλαγής.“

Οι πολιτικοί, ωστόσο, είναι κολλημένοι μεταξύ βράχου και σκληρού τόπου. Όταν οι τιμές του φυσικού αερίου είναι υψηλές, πολιτική Οι βαθμολογίες έγκρισης τείνουν να πέφτουν, θέτοντας σε κίνδυνο τις εκστρατείες επανεκλογής και θέτοντας τους νομοθέτες σε αιχμή. Ορισμένοι Δημοκρατικοί – συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Μπάιντεν – μπορεί να δουν τη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου ως απαραίτητο πολιτικό εργαλείο για να αυξήσουν τις πιθανότητες για ισχυρότερη δράση για το κλίμα αργότερα.

Ωστόσο, ο Βάγκνερ βλέπει την επιδότηση ορυκτών καυσίμων σε οποιαδήποτε μορφή ως επικίνδυνο παιχνίδι. Η μείωση της τιμής της βενζίνης, προειδοποιεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση και αυξημένες εκπομπές ρύπων. «Είναι πολύ σπάνιο στον πραγματικό κόσμο η απάντηση Econ 101 να είναι η σωστή απάντηση», είπε. «Αλλά αυτή είναι μια από αυτές τις φορές».


Schreibe einen Kommentar