Δείτε πώς μπορείτε (σωστά) να αφήσετε κάτω το τηλέφωνό σας

1
Δείτε πώς μπορείτε (σωστά) να αφήσετε κάτω το τηλέφωνό σας
Πάρε μακριά: Την περασμένη εβδομάδα σας προκάλεσα να περάσετε όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες χωρίς να φορτίσετε το τηλέφωνό σας. Μερικές πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό (ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της ανησυχητικής περιόδου): επανεξετάστε για ποιες εργασίες προσλαμβάνετε το τηλέφωνό σας, αναδιατάξτε την αρχική οθόνη σας, επωφεληθείτε από τις πολλές λειτουργίες του τηλεφώνου σας και επιλέξτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ειδήσεων από μία μόνο πηγή.

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά, 48 δευτ.

Μήκος Podcast: 30 λεπτά, 1 δευτερόλεπτα (σύνδεσμος για αναπαραγωγή podcast στο κάτω μέρος της ανάρτησης).

Δείτε πώς μπορείτε (σωστά) να αφήσετε κάτω το τηλέφωνό σας

Ήταν μερικές μοναδικά τρελές και ανήσυχες εβδομάδες (σε μια ήδη αγχωτική χρονιά), και αν είστε κάτι σαν εμένα, έχετε κολλήσει στην κάλυψη των εκλογών στις ΗΠΑ, περιμένοντας όλα τα αποτελέσματα που ήρθαν το Σαββατοκύριακο. Ίσως ξοδεύετε περισσότερο χρόνο από ποτέ αναπηδώντας ανάμεσα σε εφαρμογές ειδήσεων ή στέλνοντας μηνύματα σε φίλους από ενθουσιασμό και νεύρα.

Με τα τηλέφωνά μας να μας κρατούν δεμένους σε έναν κόσμο ανησυχίας, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να δοκιμάσετε την πρόκληση για την οποία μιλήσαμε την περασμένη εβδομάδα: να δείτε πόσες ημέρες μπορείτε να περάσετε χωρίς να φορτίσετε το τηλέφωνό σας.

Το iPhone 11 Pro μου διαρκεί συνήθως μια μέρα με μία μόνο φόρτιση, οπότε αυτό ήταν ένα πείραμα για να δω αν θα μπορούσα να κάνω την μπαταρία να διαρκέσει για δύο ημέρες ή ακόμα και τρεις. Στο τέλος, έφτασα σε 2,5 μέρες πριν τελειώσει ο χυμός.

Για όσους ενδιαφέρονται να αποσυνδεθούν για λίγο κατά τη διάρκεια αυτής της τρελής περιόδου, ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς να ελέγχετε λιγότερο το τηλέφωνό σας και να κάνετε την μπαταρία σας να διαρκεί περισσότερο. Αν και μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός ανταγωνισμός με τον εαυτό σας, ο πραγματικός στόχος είναι να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας πιο προσεκτικά—και ελπίζουμε λιγότερο συνολικά!

1. Ξανασκεφτείτε το θέσεις εργασίας νοικιάζετε το τηλέφωνό σας για

Ο αείμνηστος Clayton Christensen ήταν γνωστός για ένα σωρό ενδιαφέροντα ψήγματα επιχειρηματικής σοφίας, ένα από τα οποία ήταν δουλειές που πρέπει να γίνουνnε θεωρy. Η υπόθεση είναι ότι κάθε προϊόν που αγοράζουμε πρέπει να κάνει τη δουλειά για εμάς—είτε είναι να «προσλάβουμε» την Kleenex για να φυσήξουμε τη μύτη μας είτε να χρησιμοποιήσουμε το Uber Eats για να παραγγείλουμε έναν άλλο γύρο φτερούγες κοτόπουλου τη νύχτα των εκλογών.

Σήμερα, το τηλέφωνό μας κάνει τόσες πολλές δουλειές. Είναι το ξυπνητήρι μας, το GPS, η εφημερίδα, η κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, το ημερολόγιο… η λίστα συνεχίζεται. Δεν αποτελεί έκπληξη που ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο στις συσκευές μας, όταν είναι η μοναδική μας στάση για σχεδόν τα πάντα. Για να αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στο τηλέφωνό σας και να διαρκέσει περισσότερο η μπαταρία σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε ορισμένες από αυτές τις εργασίες σε αναλογικές συσκευές—π.χ. ξυπνητήρι, φυσική εφημερίδα ή ατζέντα. Ή, ακόμα καλύτερα, σκότωσε αυτά που δεν σε εξυπηρετούν (σκεφτείτε: μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βιντεοπαιχνίδια, φαγοπότι Netflix).

2. Αναδιάταξη της αρχικής οθόνης σας

Όλοι έχουμε ανοίξει το τηλέφωνό μας για να στείλουμε μήνυμα σε έναν φίλο μόνο για 30 λεπτά αργότερα να βρεθούμε να κάνουμε κύλιση στο Twitter. Η αλλαγή της διάταξης της αρχικής οθόνης του τηλεφώνου σας είναι ένας τρόπος για να κάνετε τη συσκευή σας λιγότερο ελκυστική.

Σκεφτείτε τις εφαρμογές που σας κάνουν να αισθάνεστε ανήσυχοι ή δυστυχισμένοι και είτε διαγράψτε τις είτε αποθηκεύστε τις στη δεύτερη ή την τρίτη οθόνη, θαμμένες σε έναν φάκελο. Έχω εφαρμογές κοινωνικών μέσων αποθηκευμένες σε έναν φάκελο „Κοινωνικά“ (τον οποίο επαναπροσδιορίζω ως „Distractions“ όταν πραγματικά θέλω να αποτρέψω τον εαυτό μου από τη χρήση τους!). Είναι ένα μικρό επιπλέον πάτημα για να τα ανοίξω, αλλά θεωρώ ότι είναι αρκετή μια υπενθύμιση για να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνό μου με λίγο περισσότερη επίγνωση.

Αποκτήστε ξανά την αρχική σας οθόνη με εφαρμογές που έχουν νόημα για εσάς—ίσως πρόκειται για ένα χρονόμετρο διαλογισμού, μια εφαρμογή ακουστικών βιβλίων ή το πρόγραμμα παρακολούθησης της προπόνησής σας. Όσο λιγότερο μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η μπαταρία σας.

3. Επωφεληθείτε από τις πολλές λειτουργίες του τηλεφώνου σας

Αυτό είναι περισσότερο χακάρισμα, αλλά λειτουργεί. Λειτουργίες όπως η λειτουργία Μην ενοχλείτε, η λειτουργία πτήσης, η λειτουργία χαμηλής μπαταρίας και η κλίμακα του γκρι απενεργοποιούν διάφορες λειτουργίες του τηλεφώνου σας που θα διατηρήσουν την μπαταρία του και θα το κάνουν λιγότερο ελκυστικό συνολικά.

Αξίζει ιδιαίτερα να τονιστεί η δύναμη της λειτουργίας Grayscale. Απλώς μετατρέπει την οθόνη σας ασπρόμαυρη, κάτι που μπορεί να φαίνεται καθόλου σπουδαίο μέχρι να το καταλάβουμε πολλές εφαρμογές χρησιμοποιούν ψυχολογία χρωμάτων για την ενίσχυση της χρήσης. Οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι μειώνουν τον κορεσμό στις φωτογραφίες, ώστε οι οθόνες μας να φαίνονται πιο ζωντανές και συναρπαστικές. Η λειτουργία κλίμακας του γκρι είναι εξαιρετική για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας και θα κάνει το τηλέφωνό σας λιγότερο διεγερτικό.

4. Λάβετε ειδοποιήσεις ειδήσεων από μία μόνο πηγή

Αυτή είναι μια ταραγμένη περίοδος και δεν είναι χρήσιμο να αναπηδάτε πέρα ​​δώθε ανάμεσα σε μισή ντουζίνα ειδησεογραφικές εφαρμογές. Επιλέξτε την αγαπημένη σας εφαρμογή ειδήσεων και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις—κλείνοντας τις ειδοποιήσεις για όλες τις άλλες. Το να είστε προσεκτικοί και επιλεκτικοί με τις ειδοποιήσεις σας θα σας βοηθήσει να παραμείνετε καλύτερα συγκεντρωμένοι και λιγότερο στρεσαρισμένοι σε μια περίοδο που η ηρεμία είναι το κλειδί.

Η διήμερη τηλεφωνική πρόκληση δεν είναι Πραγματικά σχετικά με το πόσο καιρό μπορείτε να κάνετε την μπαταρία σας να κρατήσει — έχει να κάνει με το πώς να είστε πιο προσεκτικοί και σκόπιμοι για το τι καταναλώνετε. Να θυμάστε ότι ο δρόμος για καλύτερη παραγωγικότητα περνάει κατευθείαν μέσα από την ηρεμία και ο λιγότερο τακτικός έλεγχος του τηλεφώνου σας είναι μια στάση στην πορεία για να φτάσετε εκεί.

Schreibe einen Kommentar