Διαδικτυακό μάθημα πιστοποιητικών του Lawctopus για τα πνευματικά δικαιώματα – Νόμος και πρακτική

17
Διαδικτυακό μάθημα πιστοποιητικών του Lawctopus για τα πνευματικά δικαιώματα – Νόμος και πρακτική

Μάθημα για τα πνευματικά δικαιώματα

Σχετικά με τη Νομική Σχολή Lawctopus

Με περισσότερους από 3500 φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών νομικής, ακαδημαϊκών, επαγγελματιών του κλάδου, δικηγόρων, CA και επαγγελματιών επιχειρήσεων, Lawctopus Νομική Σχολή έχει καθιερωθεί γρήγορα ως το μέρος για διαδικτυακή νομική εκπαίδευση στην Ινδία.

Για τα διάφορα μαθήματα και τα διαδικτυακά εργαστήρια μας, έχουμε συνεργαστεί με κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες όπως η Surana and Surana, η Sujata Choudhari IP Attorneys και φορείς του κλάδου όπως η Delhi Management Association (DMA), η NIPO και η PACT.

Μάθημα για Πνευματικά δικαιώματα – Νόμος και πρακτική

Ο νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας είναι ένας από τους πιο δυναμικούς νόμους στο πλαίσιο του καθεστώτος ΔΔΙ και έχει σημειώσει άνθηση τα τελευταία χρόνια.

Με τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, ειδικά στους δημιουργικούς και τεχνολογικούς τομείς, έχουν συνειδητοποιήσει την Πνευματική Ιδιοκτησία τους γενικά και τα Πνευματικά δικαιώματα ειδικότερα.

Αυτό το μάθημα αναπτύχθηκε με σκοπό να βοηθήσει φοιτητές και νέους δικηγόρους να γίνουν κύριοι του αντικειμένου και θα βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν ισχυρές πρακτικές γνώσεις σχετικά με το θέμα.


Περιεχόμενα του μαθήματος

 1. Μια συνεδρία προσανατολισμού που εξηγεί πώς να αξιοποιήσετε πλήρως το μάθημα
 2. Πηγές ανάγνωσης που έχουν ερευνηθεί αυστηρά
 3. Ηχογραφημένες διαλέξεις βίντεο που καλύπτουν το μήκος και το εύρος της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων.
 4. Ένα φόρουμ συζήτησης για να λύσετε όλες τις αμφιβολίες σας
 5. Εργασίες (τόσο αντικειμενικές όσο και δοκιμιακού τύπου)
 6. Whatsapp και ομάδες email για συνεχή επικοινωνία
 7. Τέσσερις ζωντανές συνεδρίες διάρκειας 90 λεπτών που βασίζονται στο υλικό του μαθήματος

Η ομάδα Lawctopus είναι 100% πίσω από τους μαθητές της, ενημερώνοντάς τους μέσω τακτικών email, ομάδων Whatsapp, ακόμη και τηλεφωνικών κλήσεων (αν υστερείτε στις εργασίες) και μπορείτε να είστε σίγουροι για την άριστη παράδοση ενός ποιοτικού μαθήματος.


Δομή του Μαθήματος


Ενότητα 1: Κατανόηση των Ιστορικών και Θεωρητικών Βάσεων των Πνευματικών Δικαιωμάτων

 • Τι είναι τα πνευματικά δικαιώματα;
 • Ποια είναι η ιστορία του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων;
 • Πώς έχει εξελιχθεί ο νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας για να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας;

Ενότητα 2: Εισαγωγή στον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων του 1957

 • Σημαντικές διατάξεις και ορισμοί του Indian Copyright Act, 1957.
 • Βασικές έννοιες του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ενότητα 3: Καταχώρηση Πνευματικών Δικαιωμάτων

 • Η διαδικασία για την καταχώριση των πνευματικών δικαιωμάτων στην Ινδία
 • Απαιτήσεις εγγράφων για εγγραφή
 • Συνήθη λάθη που γίνονται κατά την αίτηση εγγραφής πνευματικών δικαιωμάτων και πώς να τα αποφύγετε

Ενότητα 4: Ανάθεση και αδειοδότηση

 • Διαφορά μεταξύ ανάθεσης και αδειοδότησης: Ενότητες 18 προς την 19Α και Κεφάλαιο Χ του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων
 • Νόμιμη αδειοδότηση και υποχρεωτική αδειοδότηση έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα

Ενότητα 5: Παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

 • Τι είναι η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων;
 • Πώς προσδιορίζετε εάν υπήρξε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων;
 • Πώς αντιμετωπίζει την παραβίαση η πράξη πνευματικών δικαιωμάτων;
 • Ορόσημα περιπτώσεις παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Ενότητα 6: Ένδικα μέσα για την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

 • Τα ένδικα μέσα είναι διαθέσιμα στον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων σε περίπτωση παραβίασης των δικαιωμάτων του
 • Αστικές, ποινικές και διοικητικές και σημαντικές δικαστικές αποφάσεις που ερμηνεύουν αυτά τα ένδικα μέσα

Ενότητα 7: Δίκαιη συναλλαγή και δίκαιη χρήση

 • Το δόγμα της δίκαιης συναλλαγής αναγνωρίζεται από το Διεθνές Δίκαιο Πνευματικών Δικαιωμάτων και χρησιμοποιείται από διαφορετικές χώρες στην εθνική τους νομοθεσία
 • Η ενότητα 52 του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων συν τις περιπτώσεις ορόσημων που ερμηνεύουν αυτήν την ενότητα

Ενότητα 8: Παράλληλη εισαγωγή έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα

 • Τι είναι η παράλληλη εισαγωγή έργου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα
 • Το δόγμα της εξάντλησης

Ενότητα 9: Συλλογική Διαχείριση Πνευματικών Δικαιωμάτων μέσω Εταιρειών Πνευματικών Δικαιωμάτων

 • Νόμος για τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων στην Ινδία
 • Εγγραφή και λειτουργία Εταιρειών Πνευματικών Δικαιωμάτων και διαχείριση δικαιωμάτων ιδιοκτητών από εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων

Ενότητα 10: Συμφωνίες και συμβάσεις που σχετίζονται με πνευματικά δικαιώματα

 • Σύνταξη συμφωνιών που σχετίζονται με την ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων και την αδειοδότηση
 • Ρήτρες πνευματικών δικαιωμάτων/ΔΔΙ σε συμβάσεις εργασίας
 • Ρήτρες πνευματικών δικαιωμάτων/ΔΔΙ όσον αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις διαφόρων ιστότοπων


Γνώση Συνεργάτες: Sujata Chaudhri IP Attorneys

SUJATA CHAUDHRI IP ΔΙΚΗΓΟΡΟΙΗ Sujata Chaudhri IP Attorneys είναι μια εταιρεία μπουτίκ IP που βρίσκεται στην Περιφέρεια της Εθνικής Πρωτεύουσας (NCR) στην Ινδία. Ιδρύθηκε το 2014 από τη Sujata Chaudhri, η εταιρεία παρέχει συμβουλευτικές, δικαστικές και δικαστικές υπηρεσίες, καθώς και υπηρεσίες δίωξης σε όλους τους τομείς του δικαίου της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η εταιρεία προσπαθεί να παρέχει στους πελάτες της, από μεγάλες εταιρείες του Fortune 500 που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο έως μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις με περιορισμένους προϋπολογισμούς, πειστικές και πρακτικές εξατομικευμένες συμβουλές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με στόχο την προώθηση της επιχείρησής τους στόχους.

Η εταιρεία βοήθησε τη Νομική Σχολή Lawctopus στην αναθεώρηση και την ανάπτυξη του «δικαίου και πρακτικής για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας» και «ενότητες νόμου και πρακτικής περί πνευματικών δικαιωμάτων». Ευχαριστούμε τον Deeksha Anand και τον Urfee Roomi και φυσικά την κα Sujata Chaudhari για την υποστήριξή τους.

Deeksha Anand, Ανώτερος Συνεργάτης

Deeksha Anand Sujata Choudhari IP ΔικηγόροιΗ πρακτική της Deeksha επικεντρώνεται στη δίωξη εμπορικών σημάτων και σχεδίων, συμπεριλαμβανομένης της δίωξης διεθνών αιτήσεων που υποβάλλονται μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, και ενεργειών εναντίωσης και ακύρωσης εμπορικών σημάτων.

Συμβουλεύει τακτικά τους πελάτες για αμφισβητούμενα θέματα σε διάφορους κλάδους, όπως ένδυση, αξεσουάρ, αυτοκίνητα, φαρμακευτικά, αθλητικά, καπνό και ηλεκτρονικό εμπόριο. Έχει επίσης εμπειρία στον χειρισμό διαφορών και μεταφορών ονομάτων τομέα.

Εκτός από τη συμβουλευτική της πρακτική, η Deeksha βοηθά επίσης με την πρακτική επίλυσης διαφορών και διαφορών της εταιρείας και εμφανίζεται συχνά ενώπιον διαφόρων δικαστικών και οιονεί δικαστικών οργάνων, όπως το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί, τα αστικά περιφερειακά δικαστήρια και το συμβούλιο προσφυγών πνευματικής ιδιοκτησίας και τα εμπορικά σήματα Αρχείο.

Urfee Roomi, Senior Associate

Urfee Roomi Sujata Chaudhari IP ΔικηγόροιUrfee Roomi, Senior Associate Η πρακτική της Urfee εστιάζει σε θέματα εμπορικών σημάτων, πνευματικών δικαιωμάτων και τελωνειακής δίωξης και επιβολής, συμπεριλαμβανομένων των ενστάσεων, των ακυρώσεων και των δικαστικών διαφορών. Έχει επίσης εργαστεί στη δίωξη διεθνών αιτήσεων που κατατέθηκαν μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, έχει εμπειρία στον χειρισμό διαφορών ονομάτων τομέα και επίσης εργάζεται σε προσπάθειες επιβολής του εγκλήματος για πελάτες.

Συμβουλεύει τακτικά τους πελάτες τόσο για συμβουλευτικά όσο και για αμφισβητούμενα θέματα, στους κλάδους ένδυσης, ειδών πολυτελείας, αυτοκινήτων, φαρμακευτικών, επαγγελματικών αθλημάτων, τεχνολογίας και λιανικής. Η Urfee ασκεί επίσης δικηγορία ενώπιον διαφόρων δικαστικών και οιονεί δικαστικών οργάνων, όπως τα αστικά περιφερειακά δικαστήρια, το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί και το Μητρώο Εμπορικών Σημάτων.

Shruhita Amit, πρώην ανώτερος συνεργάτης

Σρουχίτα ΑμιτΗ πρακτική του Shruhita επικεντρώνεται στη δίωξη εμπορικών σημάτων και πνευματικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της δίωξης διεθνών αιτήσεων που υποβάλλονται μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας, και ενεργειών εναντίωσης και ακύρωσης. Συμβουλεύει τακτικά τους πελάτες για αμφισβητούμενα θέματα σε διάφορους κλάδους, όπως ένδυση, αξεσουάρ, αυτοκίνητα, φαρμακευτικά, αθλητικά, καπνό και ηλεκτρονικό εμπόριο. Εκπροσωπεί συχνά πελάτες σε κάθε είδους ακροάσεις που πραγματοποιούνται στο Μητρώο Εμπορικών Σημάτων.

Εκτός από τη συμβουλευτική της πρακτική, η Shruhita βοηθά επίσης στην πρακτική επίλυσης διαφορών και διαφορών της εταιρείας και εμφανίζεται συχνά ενώπιον διαφόρων δικαστικών και οιονεί δικαστικών οργάνων, όπως το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί, τα αστικά περιφερειακά δικαστήρια και το Συμβούλιο Εφετών Πνευματικής Ιδιοκτησίας.


Σχολή Μαθημάτων

Ανκίτα Τορκ

Η Ankita είναι απόφοιτος του Νομικού Κολλεγίου ILS, Pune, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας από το Εθνικό Νομικό Πανεπιστήμιο του Τζοντπούρ.

Ήταν Assistant Manager (Νομική) στην Times Music, τμήμα των Bennett, Coleman, and Co. Ltd (Times Group) και έχει επίσης εργαστεί ως Senior Associate με την Thomson Reuters.

Το έντονο ενδιαφέρον της για το Δίκαιο Πνευματικών Δικαιωμάτων την οδήγησε να αναλάβει το ρόλο της Εξεταστή Πνευματικών Δικαιωμάτων στο Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων του Δελχί.

Rishika Rangarajan

Η Rishika είναι δικηγόρος με εμπειρία στην ακαδημαϊκή και πολιτική έρευνα. Εργάστηκε στο Κέντρο Καινοτομίας, Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Ανταγωνισμού ως πρωτοβάθμια ερευνήτρια.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ινδικό Ινστιτούτο για Ανθρώπινες Εγκαταστάσεις, όπου εργάζεται για το νομικό, ρυθμιστικό και θεσμικό τοπίο της παροχής, διανομής και κατανάλωσης ενέργειας σε όλη την «αστική» γενικά και τον μεγαλύτερο αντίκτυπό της στις κλιματικές αλλαγές.

Sumedha MaratheΚυρία. Sumedha Marathe

Εκπαίδευση: Απόφοιτος νομικής από το ILS Pune, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο IPR από το NLSIU Bangalore, LLM από το HNLU Raipur.

Προϋπηρεσία: Δικηγόρος στο NGT Pune, πρώην Επίκουρος Καθηγητής, ILS Pune, Ακαδημαϊκός Διευθυντής στο Lawctopus.

Σουνέχα Γκούπτα

Η Suneha ολοκλήρωσε το LLB της από τη Νομική Σχολή-1, στο Πανεπιστήμιο του Δελχί το 2012.

Στη συνέχεια, το 2015, ολοκλήρωσε το LLM της στο Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας από το Πανεπιστήμιο Νομικής και Νομικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Guru Gobind Singh Indraprastha.

Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως Συνεργάτης Εισαγγελίας και Αντιπολίτευσης στο anovIP, Δελχί και επί του παρόντος είναι εξεταστής πνευματικών δικαιωμάτων.

Waseem Shuaib Αχμέτ

Ο Waseem είναι δικηγόρος που εργάζεται με μια κορυφαία δικηγορική εταιρεία IPR στο Δελχί. Αποφοίτησε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Νομικών Επιστημών της Καλκούτα (NUJS) το 2014.

Ανακάλυψε το ενδιαφέρον του για τους νόμους της πνευματικής ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο NUJS.

Σήμερα, εργάζεται σε αμφισβητούμενα θέματα εμπορικών σημάτων, βιομηχανικού σχεδίου και πνευματικών δικαιωμάτων, εκτός από τη διαχείριση διαδικασιών ανακοπής εμπορικών σημάτων. Έχει επίσης εμπειρία σε θέματα αδειοδότησης IP και συναλλαγών.


Σε ποιους απευθύνεται αυτό το μάθημα;

 • Φοιτητές Νομικής που ενδιαφέρονται για τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων και ιδιαίτερα τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων
 • CA, επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και πρακτική τεχνογνωσία σχετικά με τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων
 • Ασκούμενοι δικηγόροι που θέλουν να ξεκινήσουν ή να εισέλθουν στην άσκηση των πνευματικών δικαιωμάτων
 • Νομικοί ακαδημαϊκοί που θέλουν να αποκτήσουν πρακτική κατανόηση των πνευματικών δικαιωμάτων

Λεπτομέρειες για το Μάθημα Πνευματικών Δικαιωμάτων – Νομική και Πρακτική

Διάρκεια: 4 εβδομάδες

Κόστος μαθήματος: Rs. 2900 (συμπεριλαμβανομένου του GST)

Πιστοποιητικό: Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος θα παρασχεθεί ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό από τη Νομική Σχολή Lawctopus.

Τρόπος μάθησης

 • Εντελώς online και αυτορυθμισμένο
 • Μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις
 • Ενότητες βασισμένες σε κείμενο και πόροι ανάγνωσης
 • Διαδικτυακό φόρουμ για την επίλυση αμφιβολιών
 • 3 ζωντανά διαδικτυακά σεμινάρια/συνεδρίες με την ομάδα του Lawctopus και ειδικούς του θέματος
 • Εργασία με ανατροφοδότηση

Πρόσθετα Οφέλη

 • Λάβετε πιστοποιητικό που εκδίδεται από το Lawctopus με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος
 • Ηχογραφημένη διάλεξη για τη δημιουργία βιογραφικού
 • Ηχογραφημένη διάλεξη σχετικά με τη δημιουργία του ως νομικός ελεύθερος επαγγελματίας
 • Προτιμώμενες θέσεις πρακτικής άσκησης για φοιτητές με τις καλύτερες επιδόσεις σε οργανισμούς-εταίρους του Lawctopus
 • Ad-hoc πληρωμένες εργασίες
 • Ευκαιρίες δημοσίευσης για μαθητές με τις καλύτερες επιδόσεις

Επικοινωνία

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, αφήστε ένα σχόλιο σε αυτήν την ανάρτηση ή email στη διεύθυνση [email protected]

Θέλετε να μιλήσετε με κάποιον πριν πάρετε μια απόφαση; Καλέστε τον σύμβουλό μας Snigdha Ghatak στο 08047494091μεταξύ 11.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ. (η Δευτέρα είναι εβδομαδιαία άδεια για εμάς!)

Αποποίηση ευθυνών: Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύουμε στο Lawctopus είναι ακριβείς. Ωστόσο, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, κάποιο από το περιεχόμενο ενδέχεται να περιέχει σφάλματα. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε, αλλά κάντε τους δικούς σας ελέγχους.

Schreibe einen Kommentar