ΕΚΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΗΠΟΥ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣ

10
ΕΚΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΗΠΟΥ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ γκαζόν ΣΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΟΤΟΠΙΚΟ ΚΗΠΟ ΓΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ, ΜΕΛΙΣΣΕΣ, ΠΟΥΛΙΑ;

Μετατρέποντας ένα γκαζόν σε πιστοποιημένο κήπο βιότοπων επικονιαστώνΒοηθάμε μια ιδιοκτήτρια σπιτιού στο Seekonk, MA να εκπληρώσει το όνειρό της να μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του γκαζόν της σε βιότοπο επικονιαστών. Συνεργαζόμενη μέσα από τις επαναληπτικές φάσεις σχεδιασμού, εγκατάστασης και συντήρησης, η ίδια η πελάτισσα έχει βάλει γη κάτω από τα νύχια της και λερώνει τα γόνατα του τζιν της σε κάθε βήμα.

Τη σεζόν 2020 σχεδιάσαμε και εγκαταστήσαμε δύο κρεβάτια διακοσμητικών τοπίων σε σχήμα ημισελήνου για γηγενή δέντρα, θάμνους και πολυετή φυτά της MA. Την άνοιξη του 2021 επεκτείνουμε τις εργασίες του περασμένου έτους δένοντας ένα μεγαλύτερο τμήμα του γκαζόν της πίσω αυλής. Επειδή έχουμε χρόνο με το μέρος μας πριν από την άφιξη των εγγενών κιτ λιβαδιών φυτών από το Native Plant Trust, χρησιμοποιούμε τη μέθοδο κομποστοποίησης φύλλων, γνωστή και ως λαζάνια, για να μετατρέψουμε το γκαζόν σε παρτέρια κήπου.

Χρησιμοποιώντας σημαίες και εύκαμπτους σωλήνες κήπου, διαμορφώσαμε το σχήμα της νέας περιοχής φύτευσης, την τροποποιήσαμε και, στη συνέχεια, αφοσιωθήκαμε σε αυτό τοποθετώντας δύο στρώσεις βαρύ χαρτόνι που προήλθε από τοπικά καταστήματα ποδηλάτων και συσκευών. Το χαρτόνι κρατά το φως του ήλιου από το γρασίδι για να μην μεγαλώσει.

Πάνω από το χαρτόνι θα τοποθετήσουμε υψηλής ποιότητας εύκαμπτους σωλήνες άρδευσης με σταγόνες, γνωστούς και ως σωλήνες, που θα δέσουν στο υπάρχον σύστημα άρδευσης γκαζόν. Οι αναδυόμενες κεφαλές ψεκαστήρα της ζώνης όπου πηγαίνει αυτό το τμήμα της κλίνης επικονιαστή αφαιρέθηκαν και καλύφθηκαν για να διατηρηθεί το νερό, η πίεση του νερού και το σχετικό οικονομικό κόστος.

Μόλις τοποθετηθούν οι σωλήνες άρδευσης, θα μουσκέψουμε το χαρτόνι με νερό και θα απλώσουμε 3-4 ίντσες υψηλής ποιότητας, τοπικά προέλευσης οργανικής ύλης, όπως σάπια φύλλα πάνω από το χαρτόνι. Όταν έρθει η ώρα της φύτευσης, το σάπια φύλλα θα τραβηχτεί πίσω σε κάθε σημείο φύτευσης, θα κοπεί σε σχήμα Χ στο χαρτόνι με ένα μαχαίρι, το χαρτόνι θα ξεφλουδιστεί και θα εγκατασταθεί το φυτό γηγενούς επικονιαστή στο κατάλληλο βάθος και θα ποτιστεί. Το σάπια φύλλα θα εξαπλωθεί εκ νέου – αλλά δεν θα επιτραπεί να έρθει σε επαφή με το στέλεχος των φυτών.

Όσον αφορά το σχεδιασμό του κήπου επικονιαστών, αυτή η περιοχή δέχεται άμεσο ήλιο περίπου από το μεσημέρι έως τη δύση του ηλίου. Κοντότερα φυτά, όπως πολυετή και μικροί θάμνοι, θα τοποθετηθούν κατά μήκος της νότιας περιοχής των κρεβατιών, με ψηλότερες φυτεύσεις, όπως πολυετή φυτά, δέντρα και θάμνους πίσω, ώστε να μην απλώνονται σκιές στις πιο ηλιόλουστες περιοχές. Συνεργαζόμαστε ενεργά στο σχεδιασμό τώρα.

Θα υπάρχει επίσης ένα εγγενές κιτ φυτών λιβαδιών Native Plant Trust για τον ήλιο εγκατεστημένο στην περιοχή φύτευσης μεταξύ του γκαράζ και του μονοπατιού του λιθόστρωτου. Το φως του ήλιου που αντανακλάται από το γκαράζ θα προσθέσει στο συνολικό φως που λαμβάνουν οι φυτεύσεις.

Παρακαλούμε ακολουθήστε μας και κάντε μας like:

Schreibe einen Kommentar