Εξερευνώντας τη φύση Παιχνίδι | Hip Chick Digs

1
Εξερευνώντας τη φύση Παιχνίδι |  Hip Chick Digs

Ως σχεδιαστής τοπίου, με γοητεύουν ατελείωτα οι εξωτερικοί χώροι. Πώς θα τα κάνουμε να ικανοποιήσουν την ανάγκη μας για καλλιέργεια τροφής; Για να διασκεδάσει? Για να υποστηρίξουμε την άγρια ​​​​φύση; Βρόχινο νερό? Ωφέλιμα έντομα; Η λίστα συνεχίζεται. Αλλά η τελευταία μου γοητεία είναι όλο το παιδικό παιχνίδι – ή μάλλον, το παιχνίδι με βάση τη φύση.

φύση-παιχνίδι-δέντρο

Το παιχνίδι με βάση τη φύση είναι μια αναδυόμενη ιδέα στον κόσμο του σχεδιασμού που ενθαρρύνει ανοιχτό, δημιουργικό παιχνίδι με φυσικά αντικείμενα και υλικά. Δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον φυσικό κόσμο γύρω τους. Τους επιτρέπει επίσης να δοκιμάσουν τα δικά τους όρια και να εξασκηθούν χρησιμοποιώντας τη δική τους κρίση. Για παράδειγμα, πρέπει να αποφασίσουν «είναι αυτός ο βράχος πολύ μεγάλος για να σκαρφαλώσω;» ή „μπορώ να πηδήξω από τόσο ψηλά;“

φύση-παιχνίδι-κούφιο-κούτσουρο-περιπέτεια

Πρόσφατα έκανα πεζοπορία με την οικογένειά μου State Park Silver Falls στο Όρεγκον και απόλαυσαν πλήρως την περιοχή Nature Play. Τα αντικείμενα παιχνιδιού εκεί βρίσκονται σε «κλίμακα πάρκου» – μεγάλα και στιβαρά. Αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί καλοί σπόροι εδώ για το τι θα μπορούσατε να κάνετε στον δικό σας χώρο για να ενσωματώσετε κάποιο παιχνίδι στη φύση.

φύση-παιχνίδι-συλλογές

Κάθε περιοχή είχε το δικό της θέμα. Στον χώρο παιχνιδιού πουλιών, υπήρχαν μεταλλικά κουτιά τοποθετημένα σε κούτσουρα όπου τα παιδιά έφτιαχναν μικρές «φωλιές» ή μάζευαν άλλους θησαυρούς που βρέθηκαν.

φύση-παιχνίδι-φωλιά

Η περιοχή των πουλιών διέθετε επίσης μια πολύ μεγάλη, μεταλλική φωλιά. Όπως ένα δεντρόσπιτο, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικά άνετο μέρος για να συγκεντρωθούν τα παιδιά.

φύση-παιχνίδι-ξύλινη-φωλιά

Όχι μόνο το πάρκο είχε μια μεταλλική φωλιά, αλλά και μια διασκεδαστική φωλιά που αλλάζει συνεχώς με μεγάλα κλαδιά. Αυτό είναι το είδος του πράγματος που θα μπορούσε να χωρέσει πολύ καλά στην πίσω αυλή. Είναι χαμηλό-χαμηλό κόστος και τα παιδιά μπορούν να το σχεδιάσουν, να το καταστρέψουν και να το ξαναχτίσουν ξανά και ξανά.

φύση-παίζω-κούφιο-κούτσουρο

Στην περιοχή με θέμα την αρκούδα, κόπηκαν μερικοί τεράστιοι κορμοί. Μέσα ήταν μια άνετη σπηλιά ιδανική για εξερεύνηση. Μπορεί να μην έχουμε όλοι πρόσβαση σε τόσο μεγάλους κορμούς για τις δικές μας αυλές, αλλά μου αρέσει η ιδέα να φτιάξω χώρους «κρυψών» – ένα μέρος όπου οι γονείς μπορούν ακόμα να επιβλέπουν από απόσταση, αλλά τα παιδιά νιώθουν κρυμμένα.

φύση-παιχνίδι-βράχο-αναρρίχηση

Ο χώρος παιχνιδιού με κούγκαρ περιλάμβανε μεγάλους ογκόλιθους στους οποίους ο Juniper άρεσε πολύ να σκαρφαλώνει. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι με μια κεκλιμένη αυλή προσέξτε! Μερικοί βράχοι ήταν μεγάλοι και άλλοι μικρότεροι. Βρήκε πολύ γρήγορα το δρόμο της σε μια διαδρομή με εύκολες στην αναρρίχηση πέτρες.

φύση-παίζω-κούτσουρο-άλματα

Τα κούτσουρα κόπηκαν σε διάφορα ύψη και η Juniper τα χρησιμοποιούσε ως μαξιλαράκια άλματος – πηγαίνοντας από το ένα στο άλλο. Με εξέπληξε το γεγονός ότι έδειξε αρκετή αυτοσυγκράτηση στο να γνωρίζει ποια ήταν εντάξει να πηδήξουν και ποια έκρινε πολύ ψηλά για να πηδήξει.

φύση-πεζοπορία

Είχαμε μια έκρηξη σε αυτό το μονοπάτι και ο Juniper δεν ήταν ο μόνος που έπαιζε! Βρέθηκα να σκαρφαλώνω μέσα από τους κούφιους κορμούς περισσότερες από μία φορές, να την ενώνω στην κορυφή του βράχου και να κάθομαι μαζί της στη φωλιά των πουλιών. Ο σχεδιαστής μέσα μου έχει φουντώσει από την έννοια του παιχνιδιού στη φύση και ανυπομονώ να δω πού οδηγεί αυτός ο δρόμος!

Ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω συνδέσμους για να διαβάσετε περισσότερα για την περιοχή Nature Play του Silver Falls. Είναι στο βόρειο άκρο και υπάρχει πινακίδα για αυτό από τον κεντρικό δρόμο. Είναι κοντά στα ομαδικά κάμπινγκ:

Schreibe einen Kommentar