Η μελέτη αποδεικνύει τη σύνδεση μεταξύ των γειτονιών με κόκκινη γραμμή και της ρύπανσης

24
Η μελέτη αποδεικνύει τη σύνδεση μεταξύ των γειτονιών με κόκκινη γραμμή και της ρύπανσης

Οι γειτονιές που είχαν κόκκινη γραμμή έχουν σχεδόν διπλάσια πηγάδια πετρελαίου και φυσικού αερίου από γειτονιές που ιστορικά θεωρούνταν «επιθυμητές», μια νέα μελέτη έχει βρει. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σύνδεση μεταξύ του δομικού ρατσισμού και των ρυπογόνων υποδομών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η ανάλυση είναι η πρώτη του είδους της, έργο ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Μπέρκλεϋ, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Συνέκριναν δεδομένα σχετικά με τη θέση των βουλωμένων και ενεργών γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου δεδομένα από χάρτες που δημιουργούνται από το Εταιρεία δανείων ιδιοκτητών κατοικίας, το ομοσπονδιακό πρόγραμμα δανεισμού που δημιουργήθηκε για να αποτρέψει τις κατασχέσεις κατοικιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Το πρόγραμμα απέκλεισε τους μαύρους —καθώς και τους Εβραίους, άλλους έγχρωμους και μετανάστες— από ευκαιρίες δημιουργώντας χάρτες που έγραφαν τις λευκές γειτονιές ως «επιθυμητές», σκιάζοντάς τις πράσινες και χαρακτηρίζονταν τις μαύρες γειτονιές, ειδικότερα, ως «επικίνδυνες». σκιάζοντάς τα με κόκκινο χρώμα – εξ ου και ο όρος „κόκκινη γραμμή“.

Εξετάζοντας δεδομένα για 33 πόλεις όπου γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου γίνονται και λειτουργούν σε αστικές γειτονιές σε 13 πολιτείες, οι ερευνητές ανακάλυψαν την εντυπωσιακή συσχέτιση μεταξύ των γειτονιών που είχαν κόκκινη γραμμή και των γειτονιών που έχουν υψηλή πυκνότητα γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αυτή η νέα ανάλυση «διευκρινίζει τον ρόλο του συστημικού περιβαλλοντικού ρατσισμού στη δημιουργία ανισοτήτων», δήλωσε ο Kyle Ferrar, διευθυντής προγράμματος με FracTrackerμια ομάδα που παρέχει δεδομένα για τις επιπτώσεις στην υγεία από την ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Γνωρίζουμε από άλλη εργασία ότι οι περιθωριοποιημένοι άνθρωποι – ειδικά οι μαύροι, οι Λατίνοι και οι άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα – είναι πιο πιθανό να ζουν κοντά σε πηγάδια πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε ο David JX Gonzalez, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. «Αλλά δεν γνωρίζουμε τις διαδικασίες που οδηγούν σε αυτές τις ανισότητες και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να τις κατανοήσουμε».

Για να κατανοήσουν καλύτερα αυτές τις διαδικασίες, ο Gonzalez και οι συνάδελφοί του ερεύνησαν επίσης εάν η κόκκινη γραμμή έκανε μια κοινότητα πιο πιθανό να ανοίξει νέα πηγάδια και να λειτουργήσει κοντά στον τόπο κατοικίας των ανθρώπων. Αν και δεν είχαν αρκετά δεδομένα για να αποδείξουν μια αιτιώδη σχέση, „βλέπουμε ένα μήνυμα ότι η κόκκινη γραμμή μπορεί να ήταν μέρος του γιατί ορισμένες γειτονιές είχαν περισσότερα πηγάδια σε σύγκριση με παρόμοιες γειτονιές που δεν είχαν κόκκινη γραμμή“, είπε ο Γκονζάλες.

Πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου απελευθερώσει μια σειρά από ατμοσφαιρικούς ρύπους, συμπεριλαμβανομένων των πτητικών οργανικών ενώσεων, των ενώσεων που σχηματίζουν αιθαλομίχλη και των λεπτών σωματιδίων. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η διαβίωση κοντά σε πηγάδια πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξάνει τον κίνδυνο ενός ατόμου για καρδιαγγειακές παθήσεις, μειωμένη πνευμονική λειτουργία, άγχος, κατάθλιψη, πρόωρο τοκετό και μειωμένη ανάπτυξη του εμβρύου – σοβαρές ανησυχίες για περίπου 17 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ που ζουν σε μίλι τουλάχιστον ενός ενεργού φρέατος.

Δεν είναι είδηση ​​ότι οι κοινότητες με κόκκινη γραμμή τείνουν να αντιμετωπίζουν χειρότερα αποτελέσματα υγείας. Υπάρχουν επίσης δεσμοί μεταξύ γειτονιών που έχουν υποστεί αποεπένδυση και γειτονιών όπου υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά βίας με όπλα και λιγότερος χώρος πρασίνου. Ωστόσο, είπε ο Γκονζάλες, «είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι ιστορικές, ρατσιστικές πολιτικές που οδήγησαν σε ανισότητες και γιατί βλέπουμε χειρότερα αποτελέσματα για την υγεία σε αυτές τις ιστορικά κόκκινες γειτονιές».


Schreibe einen Kommentar