Καλλιέργεια, χρήση και άλλα * The Homesteading Hippy

1
Καλλιέργεια, χρήση και άλλα * The Homesteading Hippy

Μπλε Ύσσωπος (Hyssopus officinalis), προέρχεται από την ελληνική λέξη «azob», την εβραϊκή λέξη «ezob» και αμφότερες σημαίνουν «ιερό βότανο».

Έχει μακρά ιστορία ως πνευματικό καθαριστικό βότανο και χρησιμοποιήθηκε συχνά για τον καθαρισμό του ναού και άλλων χώρων ιερής λατρείας. 1.

Γνωρίστε αυτό το ξεχωριστό βότανο με καθαριστικές και αναπνευστικές ιδιότητες και γιατί το χρειάζεστε στο στήθος σας με φυτικά φάρμακα.  The Homesteading Hippy #homesteadhippy

Ο ύσσωπος έχει μια γλυκιά, ισχυρή και χαρακτηριστική οσμή και είναι ένα δημοφιλές είδος στην αρωματοποιία, τα ποτ πουρί, τα θυμιάματα, τις ανθοδέσμες, τα μαξιλάρια με βότανα και τους ομοφυλόφιλους μύτης. Τα άνθη, τα φύλλα και οι μίσχοι χρησιμοποιούνται τόσο για ιατρική όσο και για μαγειρικές συνταγές.

Τα εναέρια μέρη συλλέγονται συχνά για βάμματα ή σιρόπια, για να αρωματίσουν σάλτσες και μέλια και έχουν χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες. Μπορούν επίσης να αποξηρανθούν για μεταγενέστερη ιατρική χρήση. [2]

Ο ύσσωπος χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του οιδήματος, του πόνου, του αποχρωματισμού των μώλωπες και για να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής της αρθρίτιδας.

Έχει ηρεμιστική δράση, το οποίο έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από την ένταση, το άγχος, την εξάντληση και την κατάθλιψη. Οι προσαρμογόνες του ιδιότητες έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να προσφέρουν υποστήριξη σε περιόδους στρες.

Λέγεται ότι η Γερμανίδα βοτανολόγος Hildegaard του Bingen έγραψε:

Ο ύσσωπος καθαρίζει τους πνεύμονες και ένα γεύμα με κοτόπουλο μαγειρεμένο σε ύσσωπο και κρασί ήταν η συνιστώμενη θεραπεία για την κατάθλιψη

Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν

Καλλιέργεια μπλε ύσσωπου

Απλώς χρειάζεται μια ξηρή, ηλιόλουστη τοποθεσία και μπορεί να ανεχθεί αρκετά καλά τους περισσότερους τύπους εδάφους. Ο ύσσωπος μπορεί να πολλαπλασιαστεί από σπόρους, μοσχεύματα ή με διαίρεση των ριζών.

  • Σπείρετε απευθείας τους σπόρους σε βάθος 1/4″ μετά τον κίνδυνο παγετού όπως πέρασε.
  • Λεπτό έως 12 ίντσες.
  • Τα σπορόφυτα θα πρέπει να ποτίζονται κάθε λίγες μέρες, αλλά τα ώριμα φυτά χρειάζονται λίγη φροντίδα.
  • Τα φύλλα μπορούν να συγκομιστούν ανά πάσα στιγμή και το φυτό πρέπει να κοπεί αμέσως μετά την ανθοφορία σε 4 ίντσες.
  • Φυλάξτε τα λουλούδια και στεγνώστε για μελλοντική χρήση.

Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τον ύσσωπο

Ο ύσσωπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάμμα, τσάι, κομπρέσα ή εμποτισμό.

Για ένα τσάι, η δόση θα ήταν 1-2 κουταλιές της σούπας ανά 8 ουγκιές. βραστό νερό, βρασμένο για 10 λεπτά. Θα μπορούσατε να το πίνετε 3 φορές την ημέρα. Σε μορφή βάμματος, η δόση θα είναι 1-4 mL ενός βάμματος 1:5.

Για να το κάνετε αυτό, θα προσθέσετε 10 γραμμάρια αποξηραμένου βοτάνου ή 25 γραμμάρια φρέσκων λουλουδιών σε 50 ml έμμηνου ρύσης. Αυτό μπορεί να είναι με τη μορφή αλκοόλ (συνήθως βότκας), μηλόξυδου ή γλυκερίνης.

Φυλάσσετε σε δροσερό, ξηρό μέρος και ανακινήστε κάθε φορά που το βλέπετε για 2-3 εβδομάδες. Στραγγίστε όλη τη φυτική ύλη και κομποστοποιήστε ή απορρίψτε. Επισημάνετε και χρονολογήστε το βάμμα με τη δόση και φυλάξτε το μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Schreibe einen Kommentar