Καταργώντας το Snag | Hip Chick Digs

1
Καταργώντας το Snag |  Hip Chick Digs

Μαζέψτε γύρω παιδιά καθώς σας λέω μια ιστορία μιας εμπλοκής και ενός σπιτικού…

Μια εμπλοκή είναι ένα νεκρό δέντρο που στέκεται ακόμα. Εμείς οι κάτοικοι των πόλεων τα βλέπουμε ως πληγή στα μάτια, αλλά Η άγρια ​​ζωή τα βλέπει ως πολύτιμο μέρος για να φωλιάσει και να βρει τροφή. Στην πραγματικότητα, μερικά ιθαγενή πουλιά στον ΒΔ του Ειρηνικού θα κάνουν φωλιές μόνο σε εμπλοκές. Χωρίς εμπλοκές σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μωρά, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα εγγενή είδη πτηνών έχουν πληθυσμούς που τα θέτουν σε κίνδυνο εξαφάνισης.

Έχουμε μια μεγάλη εμπλοκή δίπλα στο σπίτι μας κατά μήκος ενός μη βελτιωμένου δρόμου. Είναι ένα Bigleaf Maple, ένα ιθαγενές δέντρο, και το αφήναμε εκεί για χρόνια γιατί δεν προκαλούσε κανένα κακό. Μια πρόσφατη ανοιξιάτικη μέρα φυσούσε ένας ελαφρύς άνεμος –τίποτα πραγματικά δυνατός– και το μισό δέντρο έπεσε, χωρίς πλέον να αντέξει το βάρος του. Ευτυχώς έπεσε μακριά από το σπίτι και δεν τραυματίστηκε κανείς. Αυτό άφησε το άλλο μισό όρθιο, που είναι το μισό που κλίνει προς το σπίτι μας.

Δυστυχώς, ήρθε η ώρα να κατέβει το δέντρο. Αυτό δεν είναι εύκολο κατόρθωμα καθώς τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος βρίσκονται σε κάθε πλευρά του δέντρου. Δίπλα στο δέντρο είναι και ο φράχτης μας, δίπλα το κοτέτσι και φυσικά δίπλα το σπίτι μας. Ο τρελός μπαμπάς μου ήταν παιχνίδι για να βοηθήσει, οπότε φτιάξαμε ένα σχέδιο να αφαιρέσουμε το δέντρο την επόμενη διαθέσιμη ξηρή μέρα. Το σχέδιό μου ήταν να αφήσω περίπου οκτώ πόδια εμπλοκής ως βιότοπο.

Δεν με επέτρεψαν να ανέβω στη σκάλα, προς μεγάλη μου απογοήτευση. Ο μπαμπάς και ο Τζέι με απέρριψαν, καθώς θηλάζω και επομένως ένας άλλος άνθρωπος εξαρτάται πολύ από εμένα για να με αφήσει να καταλήξω στο νοσοκομείο. Έτσι, αντίθετα, παρακολουθούσα από κάτω, με τα χέρια πιασμένα από τρόμο, καθώς ο σύζυγός μου και ο πατέρας μου εναλλάσσονταν να σκαρφαλώνουν απαλά στην εύθραυστη, ξερή εμπλοκή.

Έκαναν κοψίματα στα μισά των άκρων που γέρναν πάνω από το σπίτι, πέταξαν σχοινιά γύρω από τα κλαδιά και τα τραβούσαν από κάτω. Δούλεψε αρκετά καλά. Τα μεγαλύτερα κλαδιά που ήταν πιο κοντά στο σπίτι βγήκαν καθαρά. Λίγα κλαδιά ακόμα και θα μπορούσαμε να τραβήξουμε με ασφάλεια ολόκληρο τον κορμό, μακριά από το σπίτι.

Η τύχη μας τελείωσε όταν κατέβασαν τα τελευταία κλαδιά. Υπήρχαν μερικά ρυμουλκά στο σχοινί και άκουσα ένα τεράστιο κράξιμο και μετά παρακολούθησα καθώς ο τεράστιος κορμός κατέρρευσε.

Μόνο ένα κλαδί χτύπησε το σπίτι προκαλώντας ζημιά στην υδρορροή. Ένα τμήμα του φράχτη έσπασε. Η οροφή του κοτέτσι γκρεμίστηκε. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ, κανείς δεν τραυματίστηκε. Οι πάπιες ήταν μια χαρά. Τα κοτόπουλα ήταν μια χαρά. Ο μπαμπάς και ο σύζυγός μου ήταν όλοι ένα κομμάτι. Το σπίτι ήταν μια χαρά. Ιερό εκρηκτικό.

Σαν σκώροι στη φλόγα, εμφανίστηκαν οι γείτονες. Κάποιοι ήρθαν για να γελάσουν, αλλά οι περισσότεροι ήρθαν να βοηθήσουν. Ο Στέφαν προσφέρθηκε να δει τα ξύλα και να τα πάρει για να ζεστάνει το σπίτι του. Ο Ράντι έφερε τα εργαλεία του και εφεδρική πλαστική στέγη. Ο Νταν κατέβηκε στο δρόμο με περισσότερα εργαλεία και εφεδρική ξυλεία. Πήγα στην αυλή ξυλείας για να πάρω περισσότερες σανίδες φράχτη.

Λίγες ώρες αργότερα, το εμπόδιο κόπηκε για καυσόξυλα. Ο φράχτης επισκευάστηκε. Το πλαίσιο του κοτέτσιου ήταν σταθερό. Μοιράστηκαν μπύρες. Λίγες μέρες αργότερα, η πλαστική στέγη αντικαταστάθηκε στο κοτέτσι.

Μέρος του σάπιου κολοβώματος παραμένει για να το μαζέψει η άγρια ​​ζωή, αν και τα περισσότερα έπεσαν.

Πήρα ένα ωραίο αναμνηστικό και για τον κήπο. Ένα μικρό δείγμα για να μου θυμίσει την ανόητη προσπάθειά μας που μας έβγαλε 22 δολάρια για σανίδες φράχτη και συγκέντρωσε ολόκληρη τη γειτονιά.

Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, δεν σας συνιστώ να το δοκιμάσετε στο σπίτι.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Μην ξεχάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο για το ταξίδι σας στο σπίτι στην επετειακή μου ανάρτηση στις αρχές αυτής της εβδομάδας! Δίνω ένα αντίγραφο του βιβλίου μου Μοντέρνο Οικόπεδο μακριά σε έναν νικητή που θα ανακοινώσω την επόμενη εβδομάδα.

Schreibe einen Kommentar