Μάιος σε κριτική | Hip Chick Digs

1
Μάιος σε κριτική |  Hip Chick Digs

Μια αναδρομή στον Μάιο δείχνει πολλή ζωή και εκκολαπτόμενα φρούτα στο σπίτι. Αυτή είναι μια βαριά ανάρτηση με τα ανοιξιάτικα αξιοθέατα που έχω απολαύσει: λουλούδια, λαχανικά και Baby Junebug!

Ανθοφορία Allium

Οι αγαπημένοι μου βολβοί που ανθίζουν την άνοιξη, το Allium giganteum, βγήκαν σε πλήρη ισχύ. Τα μωβ πέταλα ξεθωριάζουν αφήνοντας πίσω του κάτι που μοιάζει με πράσινο μαξιλάρι. Θα στεγνώσουν και θα σταθούν ψηλά μέχρι το φθινόπωρο.

Κίτρινο Alyssum

Οι μέλισσες βουίζουν σε όλο τον κήπο! Αυτό είναι ένα καλό σημάδι για τα οπωροφόρα δέντρα, τους θάμνους και τα αμπέλια μου. Αγαπούν ιδιαίτερα το comfrey και το alyssum.

Γενειοφόρος ΊριςΘεέ μου, ίριδες! Η γιαγιά μου μου έδωσε τεράστια μοσχεύματα από τις γενειοφόρους ίριδες της πριν από μερικά χρόνια. Έχουν κάνει ένα φαντασμαγορικό σόου φέτος την άνοιξη. Ανυπομονούμε να τα χωρίσουμε το φθινόπωρο και να τα απλώσουμε στον κήπο.

Μαρούλια Buttercrunch και Wonder of the Four Seasons

Τρώμε σαλάτα σε κάθε γεύμα τώρα. Φύτεψα δύο από τα αγαπημένα μου φέτος: Buttercrunch και Merveille des Quatre Saisons. Nom, nom, nom…

Αγκινάρες! Το αγαπημένο μου λαχανικό είναι έτοιμο για συγκομιδή δεξιά και αριστερά. Φύτεψα περίπου οκτώ ακόμα αγκινάρες αυτή την εποχή, εκτός από τις οκτώ που έχουμε ήδη καλλιεργήσει.

Υποβρύχια ΠεριπέτειαΈνα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην αγαπημένη, Juniper, που κερδίζει το βραβείο για το πιο υπομονετικό μωρό ποτέ. Η μαμά κάνει μια καλή ώρα κηπουρικής ενώ απολαμβάνει την υποβρύχια περιπέτεια της – που είναι ο πιο συναρπαστικός τρόπος για να περιγράψει το παιχνίδι της.

Με συνόδεψε επίσης σε πολλά ταξίδια στο νηπιαγωγείο για να ξεκινήσει το άλμα στον κήπο αυτή τη σεζόν. Μου αρέσει να χαζεύω τις ποικιλίες ντομάτας ενώ εκείνη απολαμβάνει να μασουλάει το χέρι της – μια νέα ανακάλυψη για εκείνη.

Σας κάνει κανείς παρέα κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης φύτευσης; Θα ήθελα πολύ να ακούσω ποια λουλούδια χτυπούν αυτή τη στιγμή τις κάλτσες σας και ποια λαχανικά γεμίζουν το καλάθι συγκομιδής σας!

Schreibe einen Kommentar