Μεγαλώνοντας για εμφάνιση – Τα αποτελέσματα!

9
Μεγαλώνοντας για εμφάνιση – Τα αποτελέσματα!

Αυτό ήταν – ώρα εμφάνισης!

Όλες αυτές οι εβδομάδες σποράς, ανάπτυξης, περιποίησης και φροντίδας έχουν επιτέλους καρποφορήσει. Η παραγωγή ήταν στο τραπέζι και οι κριτές πήραν τις αποφάσεις τους. Και να σας πω τι – είμαι ευχαριστημένος.

Εντάξει, τα 30 λεπτά που χρειάστηκαν για να πάρει το καθένα από αυτά παστινάκια έξω από το χώμα ήταν επώδυνο (γρατσουνιές στους πήχεις και λάσπη παντού) και δυστυχώς όχι με αίσιο τέλος – οι περισσότεροι ήταν είτε πολύ μεγάλοι και είχαν ραγίσει είτε είχαν μικρές κηλίδες καρκίνου. Πήρα τρεις όμως – και κέρδισα το δεύτερο βραβείο!

Μου καρότα ήμουν φτωχός – και πάλι έβγαλα δύο χωρίς κανένα ψεγάδι και τα «έπαιξα» στη συλλογή μου – ένα αξιόλογο τρίτο βραβείο σε μια κατηγορία με έντονη διαμάχη.

ασκαλώνια – είχε στεγνώσει καλά, αλλά από τα πενήντα περίπου κατάφερα μόνο ένα σετ των εννέα που έμοιαζαν με παρόμοιο τρόπο. Και πάλι ένα αξιόλογο τρίτο σε μια κατάμεστη τάξη.

Τώρα, οι κύριες επιτυχίες μου είναι μικρά (κάτω από 250 g) κρεμμύδια. Πρώτο βραβείο με τρία κρακ Κόκκινη Ακτίνα‚μικρό.Αυξανόμενη Κόκκινη Ακτίνα Όμορφα στεγνωμένο, δεμένο και εμφανισμένο (παρόλο που το λέω εγώ). Η Ντάλια – μεγάλη (και έχει διάμετρο πάνω από 8 ίντσες) όχι μόνο κέρδισε την κατηγορία αλλά βραβεύτηκε με το καλύτερο floral έκθεμα στην έκθεση. Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι ασημιού. Επόμενος μου γλαδιόλεςκουτί πανσέ, μπιγκόνιες με ινώδεις ρίζες (τα τρία μου εκθέματα βραβεύτηκαν πρώτη, δεύτερη και τρίτη!), κονδυλώδη μπιγκόνια, μια μάλλον υπέροχη φουξία ή τρία, σπρέι αιώνιου γλυκού αρακά και μερικές ακόμη ντάλιες διαφορετικών μεγεθών για τις αντίστοιχες κατηγορίες τους – μπόλικες πρωτιές = δύο ακόμη φλιτζάνια!! Ναι, τρία τρόπαια. Αλλά δεν τελειώνει εκεί!

Μου αρέσει μια όμορφη συλλογή από λαχανικά και λουλούδια – και στο πρόγραμμα υπήρχε μάθημα για μια συλλογή από αυτά ακριβώς. Έφτιαξα μια υπέροχη συλλογή από σέλινο (τρία κεφάλια), μερικές σούπερ γλαδιόλες (πέντε σε ένα μεταλλικό βάζο), περισσότερα από αυτά τα κόκκινα κρεμμύδια και μερικές όμορφες χρωματιστές πατάτες. Και τα αποτελέσματα; Πρώτο και ……άλλο τρόπαιο!

φουξίαΔηλαδή τέσσερα τρόπαια, δεκαπέντε πρώτες, οκτώ δευτερόλεπτα και πέντε τρίτα. Δεν θα μπω στον σκιερό κόσμο του πόσα μετρητά κέρδισα – αλλά περιττό να πω ότι μάλλον δεν κάλυψε το κόστος της βενζίνης και της παρκαδόρου του Mini μου μετά από έξι ταξίδια από και προς τον κήπο μου προς την αίθουσα του χωριού! Αλλά ποιος νοιάζεται, δεν ήμουν σε αυτό για τα χρήματα.

Ήταν φανταστικό να βλέπεις τους πάγκους να στενάζουν κάτω από το βάρος των μπιγκόνιων μας (των εκθετών), των μεγάλων κρεμμυδιών και των συνθέσεων λουλουδιών. Ήταν υπέροχο να ακούσω την αντίδραση των επισκεπτών. Και φυσικά ήταν υπέροχο να φάτε σπιτικό κέικ με λεμόνι και να πιείτε τσάι από αυτό το μοναδικό για τα χωριάτικο πράσινο φλιτζάνι και πιατάκι.

Ήταν μια υπέροχη μέρα – σκληρή δουλειά και κουραστική – αλλά υπέροχη. Αλλά θα το ξανακάνω του χρόνου…… ποτέ δεν ξέρεις!

πρώτο βραβείο 1

Schreibe einen Kommentar