Οι καταναλωτές χρειάζονται και θέλουν περισσότερη βοήθεια για να γίνουν πράσινοι – Μέσα στην πίστα

18
Οι καταναλωτές χρειάζονται και θέλουν περισσότερη βοήθεια για να γίνουν πράσινοι – Μέσα στην πίστα

Αυτή η ανάρτηση είναι του Rocio Concha, διευθυντή πολιτικής και υπεράσπισης στο Who?.

Οι στόχοι για την αλλαγή του κλίματος είναι αναγκαστικά φιλόδοξοι. Τα καιρικά μοτίβα που κάποτε θεωρούνταν παράξενα εμφανίζονται τώρα τακτικά σε όλο τον κόσμο, με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες να συμβαίνουν με τρομακτικό ρυθμό. Παρακολουθώντας αυτές τις σκηνές να ξετυλίγονται, μπορεί συχνά να νιώθεις ότι το έργο της ανατροπής είναι ανυπέρβλητο. Απαιτείται μια πιο φιλόδοξη προσέγγιση από την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις. Αλλά αυτό που κάνουμε οι υπόλοιποι από εμάς θα είναι επίσης κρίσιμο για την οδήγηση αυτής της μετάβασης, και αυτό απαιτεί πιο ουσιαστική δέσμευση των καταναλωτών, με πιο αξιόπιστες πληροφορίες και υποστήριξη που παρέχεται για τις επιλογές που κάνουμε.

Οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερες συμβουλές και υποστήριξη από την κυβέρνηση
Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να παίξουν τον ρόλο τους για να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων για την κλιματική αλλαγή, αλλά ως νέο Ποιο; έρευνα σε 3.600 άτομα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι λαμβάνουν αρκετή υποστήριξη από το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις κυβερνήσεις που έχουν αποκεντρωθεί για να ζήσουν πιο βιώσιμα. Δεν είναι μόνο η κρατική υποστήριξη. Τα τρία τέταρτα πιστεύουν ότι ο καθαρός μηδενικός στόχος της κυβέρνησης δεν θα επιτευχθεί χωρίς μεγαλύτερη βοήθεια από κατασκευαστές και λιανοπωλητές.

Αυτά τα ευρήματα έχουν σημασία γιατί οι αλλαγές που θα πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές στη ζωή τους, η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, η αντικατάσταση εκατομμυρίων λεβήτων αερίου, η κατανάλωση λιγότερης ποσότητας κρέατος και η αγορά λιγότερων, πιο αποδοτικών προϊόντων, είναι θεμελιώδεις.

Ωστόσο, πολύ συχνά, ακόμη και οι πιο ενθουσιώδεις υιοθετούντες μια πιο πράσινη και καθαρότερη ζωή αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης αξιόπιστων πληροφοριών. Η έρευνά μας βρήκε μια αναντιστοιχία μεταξύ αυτού που πιστεύουν οι καταναλωτές ότι θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο (περιορισμός της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης, για παράδειγμα) και αυτών που λένε οι ειδικοί ότι θα είναι οι πιο ευεργετικές ενέργειες (όπως η αλλαγή δίαιτας).

Όλοι πρέπει να πάμε καλύτερα και να παίξουμε έναν ρόλο. Αυτό περιλαμβάνει οργανώσεις καταναλωτών όπως το Who?. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε καλές συμβουλές και πληροφορίες για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν βιώσιμες επιλογές και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για αυτό με την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις.

Ενόψει της συνόδου κορυφής COP26 της επόμενης εβδομάδας στη Γλασκώβη, η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει τα σχέδιά της, Καθαρή μηδενική στρατηγική και Στρατηγική για τη θερμότητα και τα κτίρια, για την υποστήριξη βασικών τομέων όπως η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας και η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Περιλάμβανε ορισμένες προτάσεις για μεγαλύτερη δέσμευση των καταναλωτών. Ωστόσο, για να επιτύχουν αυτές οι στρατηγικές, πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους τομείς όπου απαιτείται αλλαγή, συμπεριλαμβανομένης της παροχής βοήθειας στους ανθρώπους να τρώνε πιο βιώσιμα, και θα πρέπει να βασίζεται στις επτά αρχές για την προσέλκυση των καταναλωτών που περιγράφουμε στην έκθεσή μας Υποστήριξη των καταναλωτών στη μετάβαση στο καθαρό μηδέν. Αυτά είναι: η δημιουργία μιας κοινής πολιτικής μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών και των ρυθμιστικών αρχών. μια προσέγγιση που βάζει τους ανθρώπους στο επίκεντρο. μια μετάβαση που είναι δίκαιη. σαφείς πληροφορίες που μπορούν να εμπιστευτούν οι άνθρωποι· η σταδιακή κατάργηση των κακών επιλογών· χρήση τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, να ανακυκλωθούν και να επισκευαστούν· και προστασία των καταναλωτών που στηρίζουν τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διευκολύνουν τους ανθρώπους να αλλάζουν
Η κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί με τις επιχειρήσεις για να βοηθήσει τους καταναλωτές να κάνουν ενημερωμένες επιλογές σχετικά με τα προϊόντα που αγοράζουν. Οι ερωτηθέντες στην έρευνά μας μάς είπαν ότι η τοποθέτηση στην ετικέτα της πιθανής ανθεκτικότητας, της ενεργειακής βαθμολογίας, της δυνατότητας επισκευής και της ανακύκλωσης ενός προϊόντος θα ήταν ευεργετική. Οι εταιρείες θα πρέπει να είναι υποχρεωμένες να κάνουν περισσότερα από αυτό. Ομοίως, οι άνθρωποι μας είπαν ότι θέλουν η κυβέρνηση, οι λιανοπωλητές και οι επιχειρήσεις τροφίμων να τους διευκολύνουν να επιλέγουν επιλογές που είναι καλές για το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της σαφέστερης επισήμανσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων διατροφής και της επιβολής αυστηρότερους ελέγχους στους ισχυρισμούς που διατυπώνονται. .

Η οικονομική προσιτότητα και η εμπιστοσύνη είναι ζωτικής σημασίας
Το να ζεις έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής δεν πρέπει να εξαρτάται από το πόσα χρήματα έχεις. Οι ερωτηθέντες στην έρευνα ανέφεραν πόσο ακριβά είναι τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και θα πρέπει να παρασχεθεί περισσότερη οικονομική βοήθεια, είτε μέσω επιχορηγήσεων είτε μέσω φορολογικών κινήτρων, για να αποφευχθεί μια άδικη μετάβαση δύο επιπέδων. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια κρατική επιχορήγηση 2.500 £ για πρόσθετο αυτοκίνητο, με πρόσθετη χρηματοδότηση που ανακοινώνεται στο Καθαρή μηδενική στρατηγική για στοχευμένες επιχορηγήσεις, αλλά η ανησυχία παραμένει σχετικά με το κόστος. Το ίδιο ισχύει και για τη θέρμανση του σπιτιού. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες μας απογοητεύτηκαν από τις υψηλές προκαταβολικές τιμές της εγκατάστασης ενεργειακών συστημάτων χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Οι επιχορηγήσεις και τα χαμηλότερα τέλη χαρτοσήμου για ενεργειακά αποδοτικά σπίτια είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι πίστευαν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να βοηθήσει τους καταναλωτές να κάνουν την αλλαγή.

Θα είναι επίσης απαραίτητο να καταργηθούν σταδιακά οι κακές επιλογές και να ληφθούν μέτρα προστασίας των καταναλωτών που να ταιριάζουν σε ένα βιώσιμο μέλλον. Οι καταναλωτές θέλουν οι επιχειρήσεις να βελτιώσουν τη διαθεσιμότητα βιώσιμων προϊόντων και να τα κάνουν πιο προσιτά, και η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεργαστεί με τις επιχειρήσεις για να το πετύχει αυτό.

Η βάση όλων αυτών θα πρέπει να είναι ισχυρές προστασίες για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι που αγοράζουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να εμπιστεύονται ότι είναι ασφαλή, επισκευάσιμα και σωστά βιώσιμα και ότι μπορούν να λάβουν αποτελεσματική αποκατάσταση όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Αυτό περιλαμβάνει κατά την πραγματοποίηση σύνθετων αλλαγών, όπως η εγκατάσταση ενός νέου συστήματος θέρμανσης. Οι καταναλωτές που εμπιστεύονται τις αγορές στις οποίες συμμετέχουν είναι πολύ πιο πιθανό να δοκιμάσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι πράσινος και αυτές οι αλλαγές δεν θα συμβούν από τη μια μέρα στην άλλη. Ορισμένες πτυχές της βιώσιμης ζωής μπορεί να είναι περίπλοκες και δαπανηρές. Όμως, όπως έδειξε η έρευνά μας, εξακολουθεί να υπάρχει ισχυρή προθυμία οι άνθρωποι να κάνουν περισσότερα και να παίξουν τον ρόλο τους. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις για να διασφαλίσουμε ότι όλοι έχουν την κατάλληλη υποστήριξη για να κάνουν τη μετάβαση.

Schreibe einen Kommentar