Οι 6 κατευθυντήριες αρχές μου | Μια ζωή παραγωγικότητας

2
Οι 6 κατευθυντήριες αρχές μου |  Μια ζωή παραγωγικότητας

Πάρε μακριά: Μάλλον έχετε κατευθυντήριες αρχές, είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι. Η αποτύπωσή τους μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε καλύτερες αποφάσεις. Αν είστε περίεργοι, τα δικά μου παρατίθενται παρακάτω!

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό, 52 δευτ.

Μια ομάδα στρατηγικής εργασίας στην οποία είμαι μέλος είχε πρόσφατα ένα περίεργο θέμα συνάντησης: ποιες βασικές αρχές καθοδηγούν τις ενέργειές μας; Με την πρώτη σκέψη, ειλικρινά δεν πίστευα ότι είχα καμία. Δεν ζω με κάποιο δόγμα ή κώδικα, κυρίως απλώς προσπαθώ να παίρνω αποφάσεις που αισθάνονται ότι είναι οι σωστές. Αλλά όταν κάθισα με ένα σημειωματάριο, προς έκπληξή μου, έξι αρχές μου ήρθαν σχεδόν αμέσως στο μυαλό – ιδέες που καθοδηγούν τις αποφάσεις και τις ενέργειές μου στη δουλειά και στη ζωή. Η όλη δραστηριότητα κράτησε μόλις μερικά λεπτά.

Θα έβαζα στοίχημα μια εικασία ότι είσαι με τον ίδιο τρόπο. Σπάνια αφιερώνουμε χρόνο για να συλλάβουμε αυτές τις κατευθυντήριες αρχές – παρόλο που η αναγνώρισή τους μπορεί να μας βοηθήσει να κατευθύνουμε τις ενέργειές μας, να μας οδηγήσει σε καλύτερες αποφάσεις και να μας επιτρέψει να ζούμε περισσότερο σε ευθυγράμμιση με αυτό που είμαστε.

Αν είστε περίεργοι, εδώ είναι τα έξι μου:

  1. Μην κάνεις τίποτα αν δεν το κάνω σωστά.
  2. Να συναναστρέφεστε μόνο με καλούς ανθρώπους – και να είστε ευγενικοί με τους άλλους με τη σειρά τους. (Κατά κανόνα, αρνούμαι να δουλέψω με άτομα που είναι αγενή, ακόμα κι αν αυτό μου κοστίζει χρήματα ή δουλειά. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να συνεργαστώ με τοξικούς ανθρώπους, ειδικά όταν μου δίνεται η επιλογή.)
  3. Προσπαθήστε να αποκαλύψετε τις αδυναμίες μου – ειδικά αυτές που υπάρχουν στα τυφλά μου σημεία – και στη συνέχεια είτε διορθώστε είτε αντισταθμίστε τις.
  4. Εμπιστοσύνη στο κάρμα. (Οι άνθρωποι μιλούν και οι πράξεις έχουν σημασία.)
  5. Περιβάλλω τον εαυτό μου με ανθρώπους που μιλούν για ιδέες – όχι για γεγονότα ή ανθρώπους.
  6. Να θυμάστε ότι η ευτυχία δεν είναι τίποτα άλλο από το να συμβιβάζεστε με το πώς αλλάζουν τα πράγματα. Να το υπενθυμίζω στον εαυτό μου αυτό κάθε μέρα μέσω του διαλογισμού.

Το να γράψω αυτές τις βασικές αρχές —οι περισσότερες από τις οποίες ήταν βαθιά στο μυαλό μου εδώ και αρκετό καιρό— με έκανε να σκεφτώ πόσο χρήσιμες είναι αυτές οι αρχές στην πράξη. Είναι αληθινοί σε αυτό που είμαι και ο καθένας με οδηγεί να νιώθω καλά για το πώς περνάω τον χρόνο μου. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλα που δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα.

Εάν είχατε το χρόνο να διαβάσετε αυτό το άρθρο, πιθανότατα έχετε επίσης λίγα λεπτά για να καταγράψετε τη δική σας λίστα αρχών. Πάρτε ένα στυλό και ένα φύλλο χαρτί και γράψτε ό,τι σας έρχεται στο μυαλό, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε ιδέες που σας βοήθησαν να σας καθοδηγήσουν στο παρελθόν.

Μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα έρχονται στο μυαλό.

(Αν καταλήξετε να δημιουργήσετε μια λίστα κατευθυντήριων αρχών, θα ήθελα να τις διαβάσω! μικρόστείλτε μου ένα γρήγορο email—Μπορεί ακόμη και να κλέψω ένα ή δύο για μένα.)

Γράφτηκε από τον Chris Bailey

Ο Chris Bailey έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα σχετικά με το θέμα της παραγωγικότητας και είναι ο συγγραφέας δύο βιβλίων: Υπερεστίασηκαι Το Έργο Παραγωγικότητας. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε 20 γλώσσες. Ο Chris γράφει για την παραγωγικότητα σε αυτόν τον ιστότοπο και μιλά σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για το πώς μπορούν να γίνουν πιο παραγωγικοί, χωρίς να μισούν τη διαδικασία.

Schreibe einen Kommentar