Ο καθορισμός στόχων είναι σε μεγάλο βαθμό υπερεκτιμημένος

1
Ο καθορισμός στόχων είναι σε μεγάλο βαθμό υπερεκτιμημένος
Πάρε μακριά: Οι παραδοσιακοί στόχοι είναι κάπως υπερεκτιμημένοι: δεν έχουν φυσικό τελικό σημείο και μερικές φορές δεν αλλάζουν και πολύ όταν τους πετυχαίνουμε. Είναι πολύ πιο παραγωγικό να εστιάζεις σε έργα και συνήθειες.

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά, 18 δευτ.

Ο καθορισμός στόχων είναι σε μεγάλο βαθμό υπερεκτιμημένος

Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πολύ τους στόχους. Αυτή η ανάρτηση είναι η πρώτη από τις τρεις σε μια σύντομη σειρά που μοιράζεται μερικές διαφορετικές ιδέες που έχω για αυτές.

Δεν έχω βάλει ποτέ στόχους για τον εαυτό μου. Αυτό εκπλήσσει μερικούς ανθρώπους, καθώς ερευνώ και γράφω για την παραγωγικότητα για να ζήσω. Είχα ανασφάλεια σχετικά με αυτήν τη στρατηγική (ή την έλλειψή της) στο παρελθόν: θα κατάφερνα περισσότερα αν έβαζα πραγματικά στόχους; Πρέπει να θέτω στόχους για την επιχείρησή μου—μετρήσεις εσόδων που θα πετύχω, αριθμό βιβλίων προς πώληση ή κάτι άλλο; Ανεξάρτητα από το πόσα γκολ έχω δοκιμάσει για το μέγεθος, ωστόσο, κανένα δεν ταιριάζει απόλυτα.

Πρόσφατα συνομιλούσα με μια ομάδα φίλων που γνώρισαν παραδοσιακή επιτυχία στη δική τους καριέρα. Αυτό που είπαν για αυτό το θέμα με εξέπληξε: κανένας από αυτούς δεν έβαλε στόχους, ούτε!

Αυτό επικύρωσε μια ιδέα που σκεφτόμουν εδώ και καιρό: ότι παραδοσιακό, με βάση τη μετρική οι στόχοι είναι υπερεκτιμημένοι. Όχι μόνο αυτό, αλλά αυτοί οι στόχοι είναι, όταν το σκεφτείς, μια κάπως περίεργη ιδέα.

Οι παραδοσιακοί στόχοι συνήθως επικεντρώνονται γύρω από μια συγκεκριμένη μέτρηση:

  • Χάστε 20 κιλά.
  • Αυξήστε τους ακροατές podcast κατά 25% το μήνα.
  • Κερδίστε περισσότερα από 100.000 $ το χρόνο.
  • Αυξήστε το ενημερωτικό δελτίο σε 100.000 συνδρομητές.
  • Εξοικονομήστε 40% του ετήσιου εισοδήματος για τη συνταξιοδότηση.

Θέτουμε στόχους επειδή θέλουμε οι πράξεις μας να έχουν σημασία και επειδή έχουμε μια έμφυτη επιθυμία να δουλέψουμε προςμικρό κάτι. Οι στόχοι γίνονται ο μαγνήτης προς τον οποίο ευθυγραμμίζουμε τις ενέργειές μας. Αλλά το πρόβλημα με τους στόχους που βασίζονται σε μετρήσεις είναι προφανές: οι μετρήσεις δεν είναι ένα σημείο στάσης, είναι μια γραμμή στην άμμο. Αφού χάσουμε 20 κιλά, μπορούμε να χάσουμε άλλα 10. Μόλις γίνουμε συνεργάτης στην εταιρεία μας και ο μισθός μας ξεπεράσει τα 100.000 $, μπορούμε να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο. Συχνά, δεν αλλάζουν πολύ όταν πετύχουμε τις μετρήσεις που έχουμε ορίσει για τον εαυτό μας.

Οι στόχοι πρέπει να είναι ένα τελικό σημείομια περίληψη. Αλλά οι παραδοσιακοί στόχοι συνήθως δεν είναι: συνεχίζουμε να προχωράμε πολύ πέρα ​​από το αρχικό μας σημείο επίτευξης.

Αυτός είναι ο λόγος που έχω καταλήξει να πιστεύω ότι αξίζει να εστιάσουμε σε έργα και συνήθειες.

  • Εργα σας επιτρέπουν να εστιάσετε στο να φτιάξετε κάτι υπέροχο. Ένα ολοκληρωμένο έργο είναι το αποκορύφωμα πολλών ορόσημων, το τελικό επίτευγμα στο τέλος της λίστας εργασιών σας. Η ολοκλήρωση ενός έργου προσφέρει ένα φυσικό τελικό σημείο: μόλις το στείλετε στον κόσμο, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο. Ένα έργο δεν είναι μια μέτρηση – είναι κάτι συγκεκριμένο που παραδίδετε. Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να μεταβείτε στο επόμενο.
  • Συνήθειες επικεντρωνομαι σε επεξεργάζομαι, διαδικασία. Αυτή η διαδικασία είναι που σας οδηγεί στις μετρήσεις που θέλετε να επιτύχετε. Το να αποκτήσετε τη συνήθεια να μην παραγγέλνετε φαγητό σε πακέτο θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Η δημιουργία σταθερά υπέροχου περιεχομένου θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός podcast ή μιας λίστας αλληλογραφίας. και δημιουργία τελετουργίες εστίασης μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε περισσότερα χρήματα και να ζήσετε μια πιο ισορροπημένη ζωή.

Το να πλαισιώνω αυτό που κάνω ως έργα και συνήθειες αντί για στόχους με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Τα έργα έχουν ένα φυσικό τελικό σημείο. Οι συνήθειες είναι κάτι που θα συνεχίσεις να κάνεις. Και τα δύο βασίζονται σε αυτό που δημιουργεί την επιτυχία: τη δημιουργία ισχυρών τελετουργιών που σας οδηγούν να κάνετε ουσιαστική δουλειά.

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι αυτό παίζει στην προσπάθειά μου να χάσω βάρος. Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ο χαλαρός μου στόχος ήταν να μειώσω το βάρος μου στα 170 κιλά. Το πρόβλημα με αυτό, φυσικά, είναι ότι είναι μια μέτρηση και όχι ένα φυσικό τελικό σημείο – η δουλειά δεν σταματά μόλις πετύχω το βάρος-στόχο μου. Οι συνήθειες είναι μια πολύ καλύτερη και πιο παραγωγική εστίαση.

Συγκεκριμένα, τρεις συνήθειες έχουν κάνει τη διαφορά:

  1. Για να μην εστιάσουμε σε τι Τρώω — επικεντρώσου Γιατί Τρώω. Για να μην τρώω από βαρεμάρα, απόδραση ή για διασκέδαση — να τρώω όταν πεινάω και όταν το σώμα μου θέλει φαγητό. Το φαγητό πρέπει να σερβίρει μου.
  1. Να νιώθω πείνα μια φορά την ημέρα και να περιμένω το σώμα μου να ζητήσει φαγητό.
  1. Μην τσιμπολογάτε μετά τις 8 μ.μ.—εκτός από δύο νύχτες την εβδομάδα, όταν θέλω να χαρούμε.

Βρήκα κάτι αξιοσημείωτο κατά την ανάπτυξη αυτών των τριών συνηθειών. ο περισσότερο επικεντρώνομαι σε αυτά και το λιγότερο εγώ στερεώστε μόνο στον στόχο μου για απώλεια βάρους, όσο πιο κοντά φτάνω μου πρωτότυπο στόχος.

Το βρήκα κάτι παρόμοια ισχύει και για τα έργα. Βασικό επίκεντρο της δουλειάς μου ήταν πάντα να έχω αρκετά έργα στο πιάτο μου ταυτόχρονα — δουλειά που με εμπνέει και με παρακινεί να κάνω ένα συγκεκριμένο παραδοτέο που βοηθά τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους πελάτες μου που μιλούν. Η διασφάλιση μιας σταθερής ροής ελκυστικών έργων σημαίνει ότι εργάζομαι πάντα σε κάτι ουσιαστικό. κάτι που προωθεί τη δουλειά μου και τελικά δημιουργεί μεγαλύτερη επιτυχία για μένα και όποιον καταναλώνει τη δουλειά μου.

Οι στόχοι είναι συχνά πολύ συγκεκριμένοι στόχοι για να στοχεύσετε. Είμαι κατά των πενταετών σχεδίων για έναν παρόμοιο λόγο: αν γνωρίζετε ακριβώς πού θα είστε σε πέντε χρόνια, πιθανότατα είτε παίζετε πολύ ασφαλή είτε δεν αναλογίζεστε όλο τον κίνδυνο στην καριέρα ή τη ζωή σας.

Αντί να στοχεύετε σε μια μέτρηση, εστιάστε σε τι θα σας κάνει να η μετρική. Συνήθως αυτό σημαίνει να ολοκληρώσετε έργα και να αναπτύξετε συνήθειες που σας εξυπηρετούν.

Schreibe einen Kommentar