Ποια από τα έργα σας χρειάζονται χώρο και ποια χρειάζονται εστίαση;

1
Ποια από τα έργα σας χρειάζονται χώρο και ποια χρειάζονται εστίαση;
Πάρε μακριά: Διαχωρίστε τη λίστα έργων σας (αν διατηρείτε ένα) με το ποια από αυτά τα έργα απαιτούν εστίαση, χώρο ή συνδυασμό των δύο. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε εν συντομία τι εργάζεστε και σε τι πρέπει να σκέφτεστε και να εστιάσετε.

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό, 30 δευτ.

Ποια από τα έργα σας χρειάζονται χώρο και ποια χρειάζονται εστίαση;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να οργανώσετε τα τρέχοντα έργα σας. Προσωπικά διατηρώ δύο αρχεία στον υπολογιστή μου: ένα που αναφέρει τα προσωπικά μου έργα και ένα άλλο που αναφέρει τα έργα εργασίας μου. (Ένα έργο είναι ένα επίπεδο πάνω από μια εργασία στη λίστα υποχρεώσεων: μια συλλογή εργασιών που οδηγεί σε κάποιο αποτέλεσμα).

Πρόσφατα, η λίστα μου έχει μεγαλώσει. Για να βοηθήσω, άρχισα να διαχωρίζω έργα με βάση μια άλλη διάσταση: ποια απαιτούν χώρο, εστίαση ή και τα δύο.

Όλοι έχουμε έργα σε εξέλιξη, μερικά από τα οποία εργαζόμαστε ενεργά, άλλα τα οποία βρίσκονται στο δεύτερο στάδιο. Τα ενεργά έργα απαιτούν εστίαση, ενώ τα έργα back burner χρειάζονται χώρο. Αυτός ο χώρος μας επιτρέπει να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες, να συλλέγουμε λύσεις σε αδιέξοδα και να αντιμετωπίζουμε σχετικές ιδέες καθώς προχωράμε σε άλλα πράγματα.

Έπειτα, υπάρχουν τα έργα που επωφελούνται και από την εστίαση και μακροπρόθεσμα έργα. Η συγγραφή ενός βιβλίου είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού: ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσετε ένα έργο όπως αυτό είναι να αποθαρρύνετε και να γράφω, αλλά ένα βιβλίο απαιτεί επίσης εκτενή και καινοτόμο σκέψη για μια ιδέα. Ο σχεδιασμός του σχεδίου για το ενδεχόμενο σπίτι των ονείρων σας είναι ένα άλλο παράδειγμα ενός έργου που απαιτεί εναλλασσόμενες περιόδους χώρου και εστίασης.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα να κρατάτε μια λίστα (ή λίστες!) με τα έργα στα οποία εργάζεστε, ειδικά αν έχετε πολλά εν κινήσει. Στη συνέχεια, σκεφτείτε ποια από αυτά τα έργα απαιτούν εστίαση, χώρο ή και τα δύο. Φροντίστε να ελέγχετε αυτές τις λίστες κάθε εβδομάδα για να παρακολουθείτε τι εστιάζετε και τι σκέφτεστε.

Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου τακτικές για να σαρώνω γρήγορα ό,τι έχω στο πιάτο μου και να κάνω όπως ο David Allen έχει γράψει: σμίκρυνση από τη ζωή μου για να το δω από τα 10.000 πόδια.

Γράφτηκε από τον Chris Bailey

Ο Chris Bailey έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα σχετικά με το θέμα της παραγωγικότητας και είναι ο συγγραφέας δύο βιβλίων: Υπερεστίασηκαι Το Έργο Παραγωγικότητας. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε 20 γλώσσες. Ο Chris γράφει για την παραγωγικότητα σε αυτόν τον ιστότοπο και μιλά σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για το πώς μπορούν να γίνουν πιο παραγωγικοί, χωρίς να μισούν τη διαδικασία.

Schreibe einen Kommentar