Πώς να απελευθερωθείτε από έναν ατελείωτο βρόχο αρνητικότητας

1
Πώς να απελευθερωθείτε από έναν ατελείωτο βρόχο αρνητικότητας

Χρόνος διαβασματός: 4 λεπτά

ατελείωτος βρόχος αρνητικότητας

Το να ζεις σε έναν ατελείωτο κύκλο αρνητικότητας δεν είναι υπέροχο, γιατί σκέψεις που επαναλαμβάνονται αρκετά συχνά γίνονται πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το αν είναι αληθινές ή όχι!

Ξέρετε τι εννοώ σκέψεις όπως:

«Είμαι πολύ χοντρός. Απλώς δεν είμαι αρκετά καλός.

Ποτέ δεν θα προωθηθώ. Δεν έχω αυτό που χρειάζεται.

Δεν είμαι ποτέ αρκετός. Δεν μπορώ ποτέ να κάνω τίποτα καλά.

Η οικογένειά μου έχει δίκιο. Δεν είμαι καλός για τίποτα.

Δεν αρέσω σε κανέναν. Γιατί ενοχλώ;

Κανείς δεν νοιάζεται για μένα. Είμαι απλώς ένας μοναχικός».

Περιγράφει αυτό το είδος των σκέψεων που έχετε;

Βρίσκεστε συνεχώς σε κατάθλιψη και απογοήτευση από τα συναισθήματα ότι δεν είστε αρκετά ή δεν είστε σε θέση να κάνετε τα πράγματα που θέλετε να κάνετε;

Κάνεις σχέδια και δυσκολεύεσαι να τα πραγματοποιήσεις;

Κτυπάτε τον εαυτό σας με σκληρή αυτοομιλία σε οποιοδήποτε μικρό λάθος κάνετε;

Και το χειρότερο από όλα, έχετε βρεθεί κολλημένος σε αυτόν τον ατελείωτο βρόχο αρνητικότητας χωρίς καμία πιθανότητα διαφυγής;

Λοιπόν, έχω καλά νέα για εσάς. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!

Πριν ξεκινήσουμε, υπάρχει μια εξαιρετική υπενθύμιση που πρέπει να προσθέσετε στο αρχείο σας. Και αυτό είναι: «Οι σκέψεις γίνονται πράγματα».

Οτιδήποτε επιτρέψετε να επηρεάσει το υποσυνείδητό σας, επηρεάζει τη ζωή σας.

Κάποτε είχα κολλήσει σε έναν ατελείωτο βρόχο αρνητικότητας χαμηλής αυτοπεποίθησης επειδή έβλεπα τον εαυτό μου χοντρό ή επειδή το έλεγαν όλοι γύρω μου.

Δεν μου άρεσε να είμαι χοντρή, ούτε μου άρεσε που δεν μπορούσα να είμαι σίγουρη για τη φυσική μου εμφάνιση.

Τί έκανα?

Όταν ήρθε η σκέψη ή τα λόγια από άλλους.

Είμαι χοντρός!

Έδειξα στον εαυτό μου κάποια αγάπη και εκτίμηση σκεπτόμενος επίσης.

Αλλά είμαι όμορφη. δεν υπάρχει άλλο «εγώ» αλλού, είμαι μοναδικός και ειδικά φτιαγμένος.

Ουάου!!!

Αυτό έκανε όλη τη διαφορά στην ενέργεια που καταλάμβανα.

Όταν όλοι μου έλεγαν «Είσαι χοντρός», εγώ Έδωσα στον εαυτό μου ένα σχόλιο που προτιμούσα πολύ να ακούσω, και αυτό με έβαλε σε καλύτερη διάθεση που με έκανε πιο παραγωγικό στις προπονήσεις και τις ασκήσεις μου στην πορεία μου προς μεγαλύτερη φυσική κατάσταση και ευεξία.

Όλοι έχουμε αυτές τις μικρές φωνές μέσα στο κεφάλι μας, που μας τροφοδοτούν είτε με θετικά είτε με αρνητικά σχόλια.

Η επιλογή του εάν η φωνή που σας μιλάει είναι θετική ή όχι δεν είναι πραγματικά στον έλεγχό σας, σωστά;

Σωστά!

Αλλά! είστε υπεύθυνοι για αυτό που αφήνετε να μείνει, είστε υπεύθυνοι για τις σκέψεις που αποφασίζετε να τροφοδοτήσετε, να θρέψετε και να αφήσετε να ριζώσουν στο μυαλό σας.

Αυτές οι σκέψεις γίνονται η προεπιλεγμένη σας ρύθμιση, ο υποσυνείδητος εαυτός σας και, αν δεν τις φροντίσετε, θα καταλήξουν να γίνουν ένα ολόκληρο μέρος της ύπαρξής σας.

Πηγαίνετε τον αρνητισμό σας

Οι περισσότερες από τις αρνητικές σκέψεις που έχουμε για τον εαυτό μας πηγάζουν από το γεγονός ότι θέλουμε να κερδίσουμε την έγκριση από τους άλλους.

Όταν ό,τι κι αν κάνετε δεν φαίνεται ποτέ αρκετό στα μάτια σας, εκτός αν κάποιος άλλος το εγκρίνει, ζείτε τη ζωή σας εξαρτώμενος από τους κανόνες και τις υπαγορεύσεις των άλλων.

Αυτή είναι μια λανθασμένη προσέγγιση στο να ζεις τη ζωή σου γιατί κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου, πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη για την ευτυχία σου στη ζωή και αυτό περιλαμβάνει την αποδοχή σου για οτιδήποτε κάνεις ως το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή .

Τις περισσότερες φορές προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε ή να ευχαριστήσουμε τους άλλους σε ό,τι κάνουμε, προσπαθώντας να κερδίσουμε την αναγνώρισή τους ή να έχουμε την αίσθηση ότι ανήκουμε στη φυλή τους, αλλά συνήθως δεν αποδεικνύεται όπως το θέλουμε.

Είναι πολύ εύκολο για τους άλλους να εκμεταλλευτούν την αδυναμία μας στο να μην μπορούμε να σταθούμε ανεξάρτητα και να μας συμπεριφέρονται ως κατώτερα όντα ενώ εμείς απλώς κάνουμε το καλύτερο δυνατό, κάτι που συχνά καταλήγει να μην είναι αρκετό.

Τροφοδοτώντας τον ατελείωτο βρόχο της αρνητικότητας

Μερικοί δεν εξαρτώνται από κανέναν για έγκριση ή εκτίμηση, αλλά εξακολουθούν να βρίσκουν τον εαυτό τους να τρέφεται με αρνητικότητα.

Πως?

Θα σου πω.

Εάν αισθάνεστε άσχημα επειδή δεν τηρείτε τις προθεσμίες σας ή τις επιθυμητές προσδοκίες σας, κάτι που είναι χαρακτηριστικό για κάθε εργατικό άτομο, μπορεί να καταλήξετε να αισθάνεστε ανήσυχοι, θυμωμένοι, φοβισμένοι και αναλωμένοι στην αρνητικότητα.

Εάν συμβεί αυτό, ξανά και ξανά, βρίσκεστε παγιδευμένοι σε αυτόν τον βρόχο, ανίκανος να απελευθερωθείτε.

Τώρα!

Τι κάνεις?

Πώς βγαίνεις;

Αυτό είναι πάρα πολύ. νιώθεις κουρασμένος και εξαντλημένος…

Τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτόν τον αδυσώπητο βρόχο αρνητικότητας;

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αγάπη

Ίσως έχετε όλη την αγάπη που θέλετε από την οικογένεια, τους φίλους, τον σύζυγό σας και τα παιδιά σας, ή ίσως όχι!

Λοιπόν, αυτό στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή γιατί θέλουμε να ασχοληθούμε με τον ΕΑΥΤΟ!

Πώς είναι η αγάπη για τον εαυτό σου;

Δεν μπορείς να δεις άλλους ανθρώπους να σε αγαπούν αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου.

Ούτε μπορείς να αγαπάς τους άλλους αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου.

Δεν μπορείς να δώσεις αυτό που δεν έχεις. δεν μπορείς να έχεις αυτό που δεν επιλέγεις.

Τι είναι η αγάπη για τον εαυτό;

Η αγάπη προς τον εαυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είστε εγωιστής ή εγωκεντρικός. σημαίνει μόνο να δίνετε μεγάλη εκτίμηση στη δική σας ευτυχία στη ζωή.

Όταν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο που είχες στο μυαλό σου, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα συμβεί, μην κατηγορείς τον εαυτό σου, δείξε τον εαυτό σου, αγάπησε.

Αντί να εστιάζετε σε αυτά που δεν παίρνετε, επικεντρωθείτε σε αυτά που έχετε.

Είναι εντάξει να νιώθετε το τσίμπημα της απογοήτευσης, είτε είναι από φίλους και την οικογένεια γύρω σας είτε από εσάς, οι απογοητεύσεις θα έρχονται πάντα στο δρόμο σας, αλλά δεν χρειάζεται να ζείτε εκεί ή να ασχολείστε με αυτές.

Αποδεχτείτε και αναγνωρίστε την απογοήτευση και τις αποτυχίες σας, μετά συγχωρήστε τον εαυτό σας για κάθε λάθος στροφή που πήρατε, κάθε λάθος απόφαση που πήρατε, συγχωρήστε τον εαυτό σας και μετά μπορείτε να θεραπεύσετε και να σηκωθείτε ξανά στα πόδια σας, έτοιμοι να πολεμήσετε για αυτό που σας αξίζει.

Επιτέλους, ξεφεύγοντας από αυτόν τον ατελείωτο βρόχο αρνητικότητας

Θα λειτουργήσει αυτό;

Ναι θα γινει.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η αρνητικότητα προκαλεί διανοητική κόπωση που οδηγεί σε λιγότερη παραγωγικότητα.

Αν και μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η επισήμανση της αρνητικής τους πλευράς τους ωθεί να είναι δημιουργικοί, αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι δεν μπορείτε να επιτύχετε τίποτα εάν παραμείνετε στην αρνητική κατάσταση δόνησης.

Τα αρνητικά σχόλια ή η κριτική μπορεί να σας οδηγήσουν προς την κατεύθυνση των πραγμάτων που πρέπει να δουλέψετε, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται κολλημένοι εκεί, ανίκανοι να ξεφύγουν από αυτό ή ακόμη και να βρουν μια λύση.

Το καλύτερο σχέδιο διαφυγής σας είναι να αντιμετωπίσετε την αρνητικότητα σας με αγάπη και ευγνωμοσύνη, να μετακινήσετε την εστίασή σας από όλα όσα νομίζετε ότι δεν έχετε και να εστιάσετε σε όλα όσα έχετε επιτύχει.

Το μυαλό σας μπορεί να απορρίψει την αγάπη που δείχνετε στον εαυτό σας στην αρχή επειδή τρέφατε τον εαυτό σας με αρνητικότητα για τόσο καιρό, αλλά αν συνεχίσετε σε αυτό, τρέφοντας τον εαυτό σας με αγάπη και θετικές σκέψεις, θα βρείτε σταδιακά την ελευθερία σας.

Ήσουν αρκετά σκληρός με τον εαυτό σου. Το να δώσετε στον εαυτό σας τα λόγια και την αγάπη που λαχταρούσατε να ακούσετε είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε έναν ατελείωτο βρόχο αρνητικότητας.

Προσπαθήστε να πείτε στον εαυτό σας.

είμαι όμορφη

Είμαι απλώς αρκετός

αγαπιέμαι

Είμαι μοναδικά ικανός

Μου αξίζουν όλα τα καλά

Μου αξίζουν τα καλύτερα

Μου αξίζει να ζήσω τη ζωή των ονείρων μου και σίγουρα θα…

Μην τα παρατάτε λοιπόν, μην αφήσετε τον αρνητισμό γύρω σας και μέσα σας να εμποδίσει την επίτευξη των ονείρων σας.

Είσαι ο καλύτερος άνθρωπος για αυτή τη θέση, πάρε το! Είσαι υπεραρκετός!

Όταν η επόμενη αρνητικότητα χτυπήσει την πόρτα της καρδιάς σας, αποδεχτείτε την, αναγνωρίστε την και μετά δείξτε στον εαυτό σας λίγη αγάπη.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αγάπη!

Δείξε λίγη αγάπη στον εαυτό σου,

Είσαι σημαντικός και εσύ!


Κέφας Τόπε

Schreibe einen Kommentar