Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα φυσικά

1
Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα φυσικά

Φυσικό Ανοσοποιητικό Ενισχυτικό

Οι χειμερινοί μήνες είναι καιρός να εξαπλωθούν διάφορα μικρόβια, βακτήρια και ιοί – ιδιαίτερα το κρυολόγημα και η γρίπη. Το μειονέκτημα αυτής της ανεξέλεγκτης επίθεσης εποχιακών ασθενειών, εκτός από το ότι αρρωσταίνεις, είναι το γεγονός ότι δεν θα ξέρεις καν ότι κάποιος κοντά σου είναι άρρωστος μέχρι να εμφανιστούν τα συμπτώματά του.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη γρίπη. Τα άτομα που το έχουν δεν θα εμφανίσουν συμπτώματα την πρώτη μέρα που θα το εμφανίσουν και είναι σε θέση να μεταδώσουν αυτά τα μικρόβια σε άλλους χωρίς καν να γνωρίζουν ότι είναι άρρωστοι.

Πώς μπορούμε λοιπόν να βοηθήσουμε να προστατευτούμε όταν δεν μπορούμε καν να εντοπίσουμε ποιος (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μας) είναι άρρωστος γύρω μας;

Η απάντηση είναι η χρήση βοτάνων ως φυσικών ενισχυτών του ανοσοποιητικού που βοηθούν στην εξάλειψη των πιθανοτήτων να αρρωστήσετε.

Χρήση βοτάνων ως φυσικών ενισχυτών του ανοσοποιητικού

Υπάρχει μια ποικιλία βοτάνων που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου όσον αφορά την ενίσχυση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την προσφορά προστατευτικής δράσης έναντι ορισμένων εποχιακών ασθενειών.

Το κάνουν αυτό υποστηρίζοντας συγκεκριμένα όργανα στο σώμα, ενώ αποκαθιστούν οποιαδήποτε καταστολή στο ανοσοποιητικό σύστημα, επιτρέποντας έτσι στο σώμα να καταπολεμήσει τους εισβάλλοντες οργανισμούς.

Επιπλέον, ορισμένα βότανα που περιγράφω παρακάτω υποστηρίζουν επίσης την αντίδραση του οργανισμού στο στρες, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει περαιτέρω το ανοσοποιητικό σύστημα διασφαλίζοντας ότι δεν αισθανόμαστε εξαντλημένοι, εξαντλημένοι ή υπερβολικό στρες στην καθημερινή μας ζωή.

Όταν χρησιμοποιούνται κατά τους χειμερινούς μήνες, ή όταν το κρυολόγημα και η γρίπη είναι σε άνοδο, αυτά τα βότανα μπορούν να σας βοηθήσουν να σας προστατέψουν ή, τουλάχιστον, να μειώσουν τη σοβαρότητα οποιουδήποτε κρυολογήματος ή γρίπης τύχει να κολλήσετε.

Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, δείτε πώς μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα φυσικά χρησιμοποιώντας μόνο πέντε βότανα!

Τα 5 κορυφαία βότανα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

1. Ashwagandha

Η ρίζα Ashwagandha είναι ένα εκπληκτικό ανοσοτονωτικό και ανοσοτροποποιητικό. Είναι γνωστό ότι αυξάνει τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι κύτταρα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις, ενώ παράλληλα μειώνουν τους δείκτες φλεγμονής. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο δεδομένου ότι η φλεγμονή στο σώμα, ειδικά εντός των βλεννογόνων, αναστέλλει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα του σώματος να αποτρέπει την εμφάνιση εποχιακών ασθενειών.

Το Ashwagandha ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό καθώς μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το άγχος. Το άγχος είναι μία από τις κύριες αιτίες ενός μειωμένου ανοσοποιητικού συστήματος κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω του στρες των διακοπών και άλλων παραγόντων που παίζουν ρόλο αυτή την εποχή του χρόνου.

Για να χρησιμοποιήσετε το ashwagandha, πάρτε 30-40 σταγόνες από το βάμμα (από τη ρίζα) έως και 3 φορές την ημέρα.

Μπορείτε να πάρετε το αγαπημένο μου βάμμα ashwagandha ΕΔΩ.

Μην πάρετε εάν είστε έγκυος ή εάν χρησιμοποιείτε αγχολυτικά, βαρβιτουρικά ή ηρεμιστικά.

2. Αστράγαλος

Η ρίζα του αστράγαλου είναι ένα από τα αγαπημένα μου βότανα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος φυσικά. Είναι ενισχυτικό του ανοσοποιητικού, ρυθμιστής, διεγερτικό ΚΑΙ επανορθωτικό, ενώ διαθέτει επίσης ορισμένες σημαντικές αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες.

Αυτό το επιτυγχάνει αυξάνοντας τα επίπεδα ιντερφερόνης-γάμα και ιντερλευκίνης-2 – πρωτεΐνες που ρυθμίζουν τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων μας.

Ενισχύει επίσης την απόκρισή μας στο στρες και μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα.

Αυτές οι τρεις κύριες δράσεις είναι το τέλειο trifecta για την ενίσχυση της προστασίας μας από το κρυολόγημα και τη γρίπη.

Η ρίζα του Astragalus μπορεί να ληφθεί ως τσάι, κάψουλα ή βάμμα.

Για να φτιάξετε ένα τσάι, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίζα σε 8 ουγκιές βραστό νερό και πίνετε μία φορά την ημέρα. Μπορείτε να πάρετε την αποξηραμένη ρίζα ΕΔΩ.

Για το βάμμα, πάρτε 30-60 σταγόνες έως και 4 φορές την ημέρα. Μπορείτε να πάρετε βάμμα αστράγαλου ΕΔΩ.

Αυτές είναι οι αγαπημένες μου κάψουλες.

Μην πάρετε το astragalus εάν είστε έγκυος, έχετε νόσο του Lyme, έχετε κάνει μεταμόσχευση ή παίρνετε ιντερφερόνη ή κυκλοφωσφαμίδη.

3. Boneset

Το Boneset είναι ένα φυλλώδες μίσχο ενός βοτάνου που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά από τους ιθαγενείς της Αμερικής για πυρετό, ρίγη, πόνους στο σώμα και αδυναμία – άρα τη γρίπη!

Αυτό το βότανο είναι ένα ισχυρό ανοσοδιεγερτικό. Στην πραγματικότητα, αυξάνει τη φαγοκυττάρωση (τη διέγερση των λευκών αιμοσφαιρίων) έως και τέσσερις φορές καλύτερα από την εχινάκεια – ένα από τα κορυφαία βότανα υποστήριξης του ανοσοποιητικού.

Επιπλέον, το boneset είναι αντιφλεγμονώδες, βελτιώνει την περιφερική κυκλοφορία (που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει να φτάσουν εκείνα τα λευκά αιμοσφαίρια όπου πρέπει να πάνε) και βοηθά στην υποστήριξη της ακεραιότητας της βλεννογόνου μεμβράνης – τρία πράγματα που είναι απαραίτητα για την πρόληψη του κρυολογήματος και της γρίπης.

Το Boneset είναι επίσης ένα φυσικό αναλγητικό – περίπου εξίσου αποτελεσματικό με την ασπιρίνη OTC, επομένως δεν είναι περίεργο που αυτό το βότανο λειτουργεί τόσο καλά για τον μετριασμό των συμπτωμάτων της γρίπης.

Το Boneset μπορεί να ληφθεί ως τσάι ή βάμμα χρησιμοποιώντας μόνο το αποξηραμένο βότανο.

Στην πραγματικότητα, η λήψη του ως ζεστό τσάι προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένου βοτάνου σε 8 ουγκιές βραστό νερό, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τον πυρετό και τα ρίγη 2-3 φορές την ημέρα.

Μπορείτε να πάρετε το αποξηραμένο βότανο εδώ.

Μπορείτε επίσης να πάρετε 20-40 από το βάμμα έως και 3 φορές την ημέρα. Μπορείτε να πάρετε το αγαπημένο μου βάμμα οστού ΕΔΩ.

Μην πάρετε το boneset εάν είστε έγκυος. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το boneset μπορεί να προκαλέσει ήπια ναυτία εάν καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα.

4. Εχινάκεια

Η ρίζα Echinacea, ειδικά της ποικιλίας augustifolia, είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο βότανο με ισχυρά ανοσοτροποποιητικά και διεγερτικά αποτελέσματα και έχει αποδειχθεί ότι είναι υποστηρικτική θεραπεία στη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος και των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Η εχινάκεια είναι επίσης αντιφλεγμονώδης, αναλγητική, αντιβακτηριδιακή και αντι-ιική.

Έχει δείξει βαθιές επιδράσεις στον αριθμό των κυττάρων του ανοσοποιητικού, τη μετανάστευση κοκκιοκυττάρων, τη φαγοκυττάρωση των μακροφάγων, την κυτταροτοξικότητα των φυσικών φονικών κυττάρων και την παραγωγή κυτοκίνης – που σημαίνει ότι διεγείρει αποτελεσματικά την απόκριση αντισωμάτων του σώματος.

Η εχινάκεια έχει αποδειχθεί αποτελεσματική έναντι:

 • Candida albicans
 • Haemophilus influenzae
 • Legionella pneumophila
 • Mycobacterium smegmatis
 • Propionbacterium acnes
 • Η ασθένεια του σταφυλοκοκου
 • Streptococcus pyogenes….και πολλα ΑΚΟΜΑ!

Η εχινάκεια λαμβάνεται καλύτερα ως βάμμα – 30-40 σταγόνες έως και 4 φορές την ημέρα. Μπορείτε να πάρετε το βάμμα ΕΔΩ.

Το βάμμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται κάθε ώρα αδιάλυτο και απευθείας σε έναν πονόλαιμο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών του στρεπτόκοκκου.

Για το κρυολόγημα και τη γρίπη, πάρτε 30 σταγόνες βάμματος κάθε ώρα με την έναρξη των συμπτωμάτων μέχρι να σταματήσουν τα συμπτώματα.

Είναι σημαντικό όταν παίρνετε εχινάκεια να ξεκουράζετε το σώμα σας, καθώς διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, ειδικά εάν έχετε ανοσοανεπάρκεια.

Η εχινάκεια πρέπει να αποφεύγεται εάν είστε έγκυος ή παίρνετε μεταφορείς εισροής.

5. Μανιτάρι Reishi

Το μανιτάρι Reishi είναι αντιβακτηριακό, αντιβακτηριακό, αντιιικό, ανακουφιστικό από τον πόνο, ανοσοτροποποιητικό και ανοσοδιεγερτικό. Ο τέλειος συνδυασμός ιδιοτήτων για την καταπολέμηση των εποχικών ασθενειών.

Ως διεγερτικό του ανοσοποιητικού, το reishi:

 • Ενεργοποιεί τα μακροφάγα
 • Ενισχύει την παραγωγή ιντερλευκίνης 1 και 2
 • Ενισχύει τα φυσικά φονικά κύτταρα και τα Τ κύτταρα
 • Αυξάνει τα λεμφοκύτταρα
 • Διεγείρει την παραγωγή γάμμα-ιντερφερόνης
 • Διεγείρει τη φαγοκυττάρωση

Όλα αυτά ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και προστατεύουν το σώμα από το κρυολόγημα και τη γρίπη, καθιστώντας το reishi ένα από τα καλύτερα βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού με φυσικό τρόπο.

Το μανιτάρι Reishi μπορεί να ληφθεί ως βάμμα ή κάψουλα για καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτό είναι η αγαπημένη μου κάψουλα μανιταριού reishi.

Αυτό είναι το αγαπημένο μου βάμμα μανιταριών reishi.

Για το βάμμα, πάρτε 30-45 σταγόνες έως και 3 φορές την ημέρα.

Μην πάρετε μανιτάρι reishi εάν είστε έγκυος ή παίρνετε ανοσοκατασταλτικά βότανα ή αραιωτικά αίματος, κεφαζολίνη, ιντερφερόνη-άλφα ή ακυκλοβίρη.

Ποια ήταν τα αγαπημένα σας βότανα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού; Παρακαλώ μοιραστείτε στα σχόλια παρακάτω!

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε την ανάγνωση:

Τα οφέλη και οι ιδιότητες της εχινάκειας
Φυσικές θεραπείες για το κρυολόγημα – Η θεραπευτική δύναμη του γέροντα

Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα με φυσικό τρόπο - Φυσικό ενισχυτικό ανοσοποιητικού

Πηγές:

Επιδράσεις ενίσχυσης του ανοσοποιητικού του WB365, ενός νέου συνδυασμού εκχυλισμάτων Ashwagandha (Withania somnifera) και Maitake (Grifola frondosa)

Επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα της εχινάκειας, του τζίνσενγκ και του αστράγαλου: μια ανασκόπηση.

Αστράγαλος

(Habtemariam, S. and Macpherson, AM Κυτταροτοξικότητα και αντιβακτηριδιακή δράση του εκχυλίσματος αιθανόλης από φύλλα ενός φυτικού φαρμάκου, οστεών (Eupatorium perfoliatum). Phytother Res 2000;14(7):575-577)

(Wagner, H. and Jurcic, K. [Immunologic studies of plant combination preparations. In-vitro and in-vivo studies on the stimulation of phagocytosis]. Drug Research 1991;41(10):1072-1076)

Η επίδραση των εναέριων τμημάτων της Echinacea στα κυκλοφορούντα επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων και επιλεγμένες ανοσολογικές λειτουργίες του ηλικιωμένου αρσενικού αρουραίου Sprague-Dawley.

Ανοσολογικές και αιματινικές συνέπειες από τη χορήγηση τυποποιημένου εκχυλίσματος Echinacea (Echinacea angustifolia) σε υγιή άλογα.

Ενίσχυση των έμφυτων και προσαρμοστικών λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος από πολλαπλά είδη εχινάκειας

Immune Modulation From Five Major Mushrooms: Application to Integrative Oncology

Ganoderma lucidum (Lingzhi ή Reishi)

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα συνδεδεμένων εταιρειών που έχει σχεδιαστεί για να μας παρέχει ένα μέσο για να κερδίζουμε χρεώσεις μέσω σύνδεσης με το Amazon.com και συνδεδεμένους ιστότοπους. Διαβάστε την πλήρη αποκάλυψη και αποποίηση ευθύνης μου.

Schreibe einen Kommentar