Πώς να ξεπεράσετε τον φόβο σας για αντιπαράθεση με αυτοπεποίθηση

1
Πώς να ξεπεράσετε τον φόβο σας για αντιπαράθεση με αυτοπεποίθηση

Το φοβάσαι – αυτή η συνομιλία με το αφεντικό σου, τον σημαντικό σου άλλον, τον γείτονά σου, τον έφηβο… ξέρεις ότι γσυνομιλία. Το απέφευγες για πάντα, αλλά απλά δεν μπορείς να κρατήσεις τα πράγματα όπως είναι, και αυτή τη φορά, πρέπει να πεις κάτι.

Ο φόβος της αντιπαράθεσης είναι κάτι που σχεδόν ο καθένας μας νιώθει κάποια στιγμή στη ζωή του. Έρχεται με την περιοχή του να είσαι άνθρωπος και να επικοινωνείς με άλλους. Έτσι, ενώ το άγχος για αυτές τις προκλητικές συζητήσεις είναι φυσικό, το να βιώνεις φόβο σύγκρουσης στο επίπεδο που σε εμποδίζει να έχεις φωνή θα σου κοστίσει με περισσότερους από έναν τρόπους.

Θα υποστήριζα ότι η μεγαλύτερη απώλεια είναι η αμφισβήτηση του πώς νιώθεις για τον εαυτό σου, την αυτοεκτίμησή σου και την αυτοπεποίθησή σου.

Λοιπόν, πώς ξεπερνάτε τον φόβο σας για αντιπαράθεση;

Βήματα για να ξεπεράσετε τον φόβο σας για αντιπαράθεση

1. Μετακινήστε τη δέσμη ενεργειών

Ξεκινά με το να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου για το τι σημαίνει «αντιπαράθεση».

Πιστεύετε ότι είναι μια πράξη επιθετικότητας; Είστε έτοιμοι να πάτε στη μάχη όπου μπορεί να υπάρχει μόνο ένας νικητής; Σας έχει διδάξει η εμπειρία ότι η σύγκρουση πρέπει να αποφεύγεται επειδή οδηγεί μόνο σε αρνητικές αντιδράσεις, πληγωμένα συναισθήματα και πολλές τύψεις;

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Σύμφωνα με τη Merriam-Webster, η αντιπαράθεση μπορεί να οριστεί ως «μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο» ή «η σύγκρουση δυνάμεων ή ιδεών». .

Αυτή η προσδοκία αρνητικών αποτελεσμάτων γίνεται μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Αντί λοιπόν να σκέφτεστε όλα τα καταστροφικά αποτελέσματα που μπορεί να συμβούν, τι θα γινόταν αν αρχίζατε να σκέφτεστε την αντιπαράθεση με πολύ διαφορετικό τρόπο; Η αλλαγή του σεναρίου και ο καθορισμός του με πιο θετικό πρίσμα είναι ο τρόπος με τον οποίο αρχίζετε να ξεπερνάτε τον φόβο σας για αντιπαράθεση.

Η αντιπαράθεση δεν είναι, στον πυρήνα της, τίποτε άλλο από το να γνωστοποιούνται αντίθετες ιδέες ή διαφωνούμενες απόψεις. Ο φόβος της σύγκρουσης μπαίνει στο παιχνίδι όταν τον προσεγγίζουμε όχι ως υγιή συζήτηση αλλά ως συναισθήματα που κλιμακώνονται, ξεφεύγουν από τον έλεγχο και αναπόφευκτη κατάσταση νίκης-ήττας. Το να ξαναπλαισιώσουμε τη συζήτηση για να επικεντρωθούμε στην πιθανότητα ότι η αντιπαράθεση δεν χρειάζεται να γίνει άσχημη, μας τοποθετεί αυτόματα ώστε να εκφραζόμαστε καλύτερα χωρίς τους φόβους να το κάνουμε.

Έτσι, προτού σκοπεύετε να επικοινωνήσετε με ένα άλλο άτομο ή μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων, αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε τις δικές σας πεποιθήσεις και αντιλήψεις σχετικά με την κατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι δεν είστε σε αρνητικό σημείο για να ξεκινήσετε. Το πώς εμφανίζεστε σε αυτή τη συνάντηση θα επηρεάσει το πώς θα καταλήξει.

2. Διασκεδάστε «Κουνώντας το σκάφος»

Μόλις επαναπροσδιορίσετε τι έχετε υποθέσει ότι πρέπει να είναι η αντιπαράθεση, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και αποφασίστε ότι θα διασκεδάσετε «κουνώντας τη βάρκα».

Το να ζητάς εσκεμμένα αυτό που θέλεις και να πιστεύεις ότι είναι απαραίτητο είναι ο μόνος τρόπος να το αποκτήσεις. Ενώ είναι αλήθεια ότι δεν έχετε κανέναν έλεγχο για το τι φέρνει το άλλο μέρος στο τραπέζι, είναι επίσης αλήθεια ότι αν δεν ρωτήσετε, δεν παίρνετε. Και αν συνεχίσεις να κάνεις αυτό που έκανες, θα συνεχίσεις να παίρνεις αυτό που έπαιρνες.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Επομένως, γιατί να μην προσεγγίσουμε την αντιπαράθεση με περισσότερη ανάλαφρη διάθεση και χιούμορ; Το γέλιο έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα δυναμικό εργαλείο για την ανύψωση της διάθεσης, ανακουφίζει από το άγχος και η παραμονή ενισχύει την οικειότητα και τη σύνδεση που έχετε με τους άλλους.

Συμβουλές για την αντιπαράθεση:

  • Κάντε ερωτήσεις στους άλλους από ένα σημείο περιέργειας, χωρίς να κουνάτε το δάχτυλο. Δώστε προσοχή στο τι προσπαθούν να επικοινωνήσουν οι άλλοι και δείτε το θέμα από τη σκοπιά τους. Ίσως υπάρχει κάτι εκεί που θα χτυπήσει μια νότα μαζί σας, και κάτι που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ πριν.
  • Σκεφτείτε ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα «μαύρα ή άσπρα». Να έχετε υπόψη σας ότι και οι άλλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι προσπαθείτε να πείτε. Μην απογοητεύεστε αν δεν το „καταλάβουν“, κατά τη γνώμη σας. Είναι δουλειά σας να βεβαιωθείτε ότι αυτό που επικοινωνείτε είναι, όντως, να χτυπά το σημάδι.
  • Ενδιάμεσα από αυτό πέρα ​​δώθε, μοιραστείτε ένα γέλιο με κάτι κοινό που έχετε όλοι. Γιατί όποια και αν είναι η αντιπαράθεση, μοιραζόμαστε περισσότερα κοινά παρά όχι.

Ένα υπέροχο παιχνίδι που θα ανακουφίσει λίγο από αυτόν τον φόβο σύγκρουσης είναι να μοιράζεστε εναλλάξ, χωρίς διακοπή, τις αντίστοιχες απόψεις σας. Όταν ένα άτομο τελειώνει την ομιλία του, ρωτάει τους άλλους, «τι με άκουσες να λέω;» Το άλλο μέρος συνοψίζει όσα άκουσαν.

Αν το έχουν καταφέρει, τότε είναι η σειρά τους να πουν τη γνώμη τους. Αν δεν το έκαναν, συνεχίζουν μέχρι να τους δοθεί το νεύμα του ομιλητή με το «ναι, αυτό ακριβώς είπα». Αυτή η άσκηση μπορεί να φαίνεται ανόητη στην αρχή, αλλά είναι ένα πραγματικό χάρμα οφθαλμών σχετικά με το πώς απλές παρεξηγήσεις μπορούν να ξεκαθαρίσουν πριν κλιμακωθούν σε μια πλήρη αντιπαράθεση του χειρότερου σεναρίου.

3. Ξεπεράστε την ανάγκη σας για ανθρώπους-παρακαλώ

Ο φόβος της σύγκρουσης έχει να κάνει περισσότερο με εσάς παρά με τα άλλα άτομα με τα οποία έχετε δεσμευτεί. Η αποφυγή των συγκρούσεων συνδέεται με την ευχαρίστηση των ανθρώπων και η ευχαρίστηση των ανθρώπων συνδέεται συχνά με την παιδική ηλικία. Η ευχαρίστηση των ανθρώπων είναι το αίσθημα του να ανησυχείς υπερβολικά για να ευχαριστήσεις τους άλλους και να κερδίσεις την έγκριση από τους άλλους.

Το να μεγαλώνουμε σε περιβάλλοντα που ήταν απορριπτικά ή υπερκριτικά, μας κάνει ως ενήλικες να φοβόμαστε να ισχυριστούμε τις απόψεις μας. Ως αποτέλεσμα, μαθαίνουμε ότι είναι πολύ πιο ασφαλές να μένεις σιωπηλός.

Αλλά αυτό ήταν τότε, και αυτό είναι τώρα. Ως ενήλικας, ήρθε η ώρα να πείτε σε εκείνο το μικρό παιδί που ήσουν πριν από πολύ καιρό (και που είναι ακόμα μέσα σου) ότι το έχεις αυτό. Έχεις φωνή. Αυτό που νομίζεις έχει αξία. Μετράς.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Ήρθε η ώρα να εξασκηθείτε στο να απογοητεύετε ανθρώπους επίτηδες. Ναι, ξέρω ότι ακούγεται λίγο τρελό. Αλλά πιστέψτε με, λειτουργεί.

Το να εξασκείτε τη φωνή σας όταν αντιμετωπίζετε άτομα ή καταστάσεις που δεν είναι τόσο υψηλού κινδύνου είναι ενδυνάμωση. Το να λες σε κάποιον «όχι, δεν θα το κάνω» ή «δυστυχώς, δεν μπορώ να το ακολουθήσω αυτή τη στιγμή», ακόμα κι όταν μπορείς να κάνεις ό,τι σου ζητήσει είναι μια εξαιρετικά ισχυρή πρακτική για όταν έχει πραγματικά σημασία.

Η δύναμη του να πεις όχι πάει πολύ μακριά. Γιατί; Επειδή σε αυτές τις λιγότερες ευκαιρίες, εάν λέτε, «όχι, δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω», χωρίς αμφιβολία θα κάνετε το άλλο άτομο να καταλάβει τα όριά σας και θα χρησιμεύσει ακόμη και ως μια μορφή αυτοφροντίδας.

Κάθε φορά που λαμβάνετε θετική επιβεβαίωση σε αντίθεση με μια τρομακτική ή ανησυχητική απάντηση, αποκτάτε εμπιστοσύνη στο να αφήσετε τη φωνή σας να ακουστεί και να πείτε τη γνώμη σας.

Ας υποθέσουμε ότι ο σύντροφός σας σας ζητά να περάσετε από το σπίτι σας για να παραλάβετε το στεγνό καθάρισμα. Θα μπορούσες. Αλλά αντί να πείτε ναι, ακόμα κι αν θα ήταν εύκολο για εσάς να το κάνετε, απλώς πείτε όχι. «Ω, πυροβολήστε, δεν θα μπορέσω». Μην εξηγείτε γιατί, εκτός αν θέλετε να βρείτε έναν λόγο. «Έχω σχέδια μετά τη δουλειά και δεν θα είμαι σε αυτό το μέρος της πόλης».

Η σκέψη ότι δεν ευχαριστείτε το άτομό σας μπορεί να σας γεμίσει με λίγο τρόμο, αλλά δοκιμάστε το και σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε δύναμη και ότι το άλλο άτομο θα δεχτεί την απάντησή σας.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Το να παίρνετε μαζί σας αυτές τις ενδυναμωτικές εμπειρίες σε μια συνομιλία που μπορεί να είναι πιο φορτισμένη συναισθηματικά, σας βοηθά να βρείτε το θάρρος και τη δύναμη να πείτε αυτό που θέλετε και όχι μόνο λόγω του φόβου της σύγκρουσης που – τώρα – μπορείτε να πείτε ότι είχατε παλιά . Το να ξεπεράσετε τον φόβο της σύγκρουσης απαιτεί εξάσκηση και τα βήματα του μωρού σας θα σας φέρουν εκεί.

Τελικές σκέψεις

Το να ξεπεράσετε τον φόβο σας για αντιπαράθεση είναι μια πρακτική. Οποιαδήποτε επικοινωνία με άλλο άτομο ή ομάδα που αξίζει μπορεί να έχει στιγμές που συμβαίνουν αντιπαραθέσεις. Αξίζει τη δουλειά για να μάθετε να νικάτε τους φόβους της σύγκρουσης. Αλλάξτε το σενάριο σας, διασκεδάστε κουνώντας το σκάφος και εξασκηθείτε να ξεπεράσετε την ανάγκη σας για να ευχαριστήσετε τους άλλους. Το παν είναι να κάνετε τα πρώτα βήματα του μωρού και να εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές στην πράξη.

Επιλεγμένη φωτογραφία: LinkedIn Sales Solutions μέσω του unsplash.com

Schreibe einen Kommentar