Πώς να ξεπεράσετε τον φόβο της ευθύνης και να επιτύχετε περισσότερα στη ζωή

1
Πώς να ξεπεράσετε τον φόβο της ευθύνης και να επιτύχετε περισσότερα στη ζωή

Σε κάποιο σημείο όλοι σταματάμε, σταματάμε να κάνουμε τις κινήσεις που μας οδήγησαν μπροστά, βρίσκουμε άνεση και επιδιώκουμε να μην αμφισβητήσουμε το status quo.

Όλα αυτά είναι πολύ καλά και καλά μέχρι να συμβεί κάτι περίεργο, να ξεκινήσει η εσωτερική σας ορμή, να αναγνωρίσετε ότι έχετε σταματήσει να μεγαλώνετε και ο φόβος της ευθύνης έχει κυριαρχήσει.

Μπορεί να είναι μια ανησυχητική εμπειρία να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε παραδοθεί διανοητικά στον φόβο, την αμφιβολία και την ανησυχία που σας εμποδίζουν να επιδιώξετε τη μεγαλύτερη ικανότητα και έκφραση του εαυτού σας.

Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψω μερικά από τα πιο ισχυρά βήματα δράσης που μπορείτε να κάνετε αμέσως για να δώσετε στη ζωή σας μια τεράστια ώθηση προς τη σωστή κατεύθυνση για να επιλέξετε τον δύσκολο δρόμο, να ξεπεράσετε τις προκλήσεις και να επεκτείνετε τις δυνατότητές σας. ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε αποδεχτείτε την ευθύνη.

Η εφαρμογή οποιασδήποτε από αυτές τις στρατηγικές βαρέως τύπου θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τον φόβο της ευθύνης και να πετύχετε περισσότερα στη ζωή.

Κάντε το μότο σας

Όταν μιλούσα με τον θρυλικό YouTuber, Evan Carmichael (3,2 εκ. συνδρομητές και συνεχίζουν), μοιράστηκε μαζί μου κάτι που μου έμεινε επ‘ αόριστον, το μότο του.

Ο Evan μεγάλωσε ένα ντροπαλό, καινοτόμο παιδί από το Τορόντο του Καναδά, στα είκοσί του χρόνια αντιμετώπισε μια τεράστια επιλογή ζωής, είτε να ακολουθήσει τον κανονικό δρόμο, να πάρει μια 6ψήφια δουλειά και να το παίξει ασφαλής ή να αναπτυχθεί και να γίνει επιχειρηματίας.

Ο Έβαν επέλεξε το δεύτερο και θα δείτε από τις ομιλίες του και τις αναρτήσεις του στο Instagram ότι φημίζεται για τα λόγια του

«Ο ΦΟΒΟΣ έχει δύο έννοιες, Αντιμετώπισε τα πάντα και Σήκω ή Ξέχνα τα Όλα Και Τρέξτε».

Τώρα αναγνωρίζεται από το Forbes ως ένας από τους 40 κορυφαίους επαγγελματίες του κοινωνικού μάρκετινγκ. Το μότο του Evan που μοιράστηκε είναι «Κάνω δύσκολα πράγματα».

Αποφασίζοντας να εφαρμόσει αυτό το δόγμα ως μάντρα για τη ζωή του, βοηθά τον Έβαν να αναλάβει δράση και να βγει στο άγνωστο παρά τον φόβο. Είναι σε θέση να ξεπεράσει τον φόβο πίσω από την ευθύνη λόγω της αντίληψής του για τον εαυτό του.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Το να κάνει δύσκολα πράγματα είναι κυριολεκτικά αυτό που είναι, είναι μέρος της ταυτότητάς του και θέτοντας έξυπνα αυτό ως πρόγραμμά του, αναλαμβάνει με θάρρος πράγματα που τον τρομάζουν και ως αποτέλεσμα πετυχαίνει περισσότερα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι:

Ποιο μότο ή μάντρα θα μπορούσατε να ορίσετε στον εαυτό σας ώστε να βγαίνετε εκεί έξω και να αρπάζετε τη ζωή από τα κέρατα κάθε μέρα;

Το απίστευτο είναι ότι κάνοντας επανειλημμένα αυτό που σας φοβίζει περισσότερο, διεγείρετε μια ορμή ενδορφινών που σας προετοιμάζει για επιτυχία για την επόμενη πρόκληση.

Καθώς είναι μέρος της ταυτότητάς σας να κάνετε δύσκολα πράγματα, γίνεται συνήθεια, και επειδή γιορτάζετε τις μικρές νίκες κάθε μέρα, ενισχύετε τη συμπεριφορά και η οποία κάνει τον εγκέφαλό σας να αναζητά συστηματικά περισσότερες ευκαιρίες για να σπρώξει το σκάφος έξω.

Ως αποτέλεσμα, θα απομακρυνθείτε από τον φόβο σας για την ευθύνη και θα νιώσετε πιο ικανοί να αναλάβετε ευθύνες από τις οποίες προηγουμένως θα είχατε αποφύγει, στην πραγματικότητα, δεν θα με εκπλήσσει αν βάλετε το χέρι σας για επιπλέον δεσμεύσεις παντού.

Να το θυμάστε αυτό, η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι συνήθως πίσω από την πόρτα που φοβόμαστε περισσότερο, αυτό μπορεί να είναι το δώρο της απόκτησης νέων πελατών, νέων σχέσεων ή απλώς η ανακάλυψη νέων ταλέντων που δεν γνωρίζαμε ποτέ ότι είχαμε.

Αναλάβετε την προσωπική ευθύνη

Μιλώντας για ευθύνη, όλα ξεκινούν από εσάς!

Κανείς δεν μπορεί να σας κάνει να νιώσετε τίποτα, παρόλο που αισθάνεστε αληθινό, είναι δική σας επιλογή να δεχτείτε αυτά τα συναισθήματα ως την αλήθεια σας.

Ο τρόπος για να το προχωρήσετε είναι να αναλάβετε προσωπική ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας.

Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο προετοιμασίας που κάνετε για τη συνέντευξη, το μποτιλιάρισμα που σας κάνει να καθυστερήσετε και η απροσδόκητη χαμηλή μπαταρία του φορητού υπολογιστή είναι όλα δική σας ευθύνη.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Αυτή είναι μια αλλαγή στάσης στην πλήρη ιδιοκτησία, όταν προσεγγίζετε την κατάσταση με αυτήν τη νοοτροπία, μεταμορφώνει την ενέργεια μέσα σας και οι φλόγες του πάθους, του σκοπού και της κατεύθυνσης αρχίζουν να αναβοσβήνουν ξανά.

Για παράδειγμα, εάν κατηγορείτε το αφεντικό σας ότι έκανε τη ζωή σας μίζερη, δουλεύετε υπερωρίες και τρέφετε αισθήματα αγανάκτησης και θυμού, χάνετε εντελώς την ευκαιρία να αναπτύξετε μια σταθερή αυτοπεποίθηση που προέρχεται από την εσωτερική γνώση ότι είστε το μόνο που είστε εσείς.

Εμπειρίες όπως αυτή γίνονται ενδυναμωτικές και όχι εξουθενωτικές.

Επιλέγοντας αντ‘ αυτού να εστιάσετε σε αυτά που μπορείτε να ελέγξετε, στη στάση σας και στο πώς εμφανίζεστε παρά τα προβλήματα, βάζετε τους τροχούς της επιτυχίας σε κίνηση.

Όταν ακολουθείς αυτό το μονοπάτι, και εμφανίζεσαι νωρίς στη δουλειά αντί να αγανακτείς για το γεγονός ότι εσύ έχω για να δουλέψεις, αλλάζεις την ενέργειά σου στην ευκαιρία που έχεις μπροστά σου, αλλάζει το παιχνίδι.

Αντί να «πρέπει να δουλέψεις», το βλέπεις τώρα ως α προνόμιο για να δουλέψεις, μπορείς να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς κάθε μέρα και ως αποτέλεσμα καταλήγεις να παραδίδεις υπερβολικά, το αποτέλεσμα είναι ότι το αφεντικό σου διευκολύνεται και σου δίνεις την αυτονομία που λαχταράς.

Μιλώντας για εστίαση, το επόμενο σημείο αξίζει πραγματικά να σημειωθεί.

Αλλάξτε την Προοπτική

Όταν η αποστολή σου είναι να δώσεις, ξυπνάς τις αισθήσεις σου για να ζήσεις τη ζωή μεγάλη!

Δεν έχει σημασία πόσο μικρή, είναι η προοπτική του να ψάχνεις να κάνεις περισσότερα για τους άλλους, να υπηρετείς, αυτός είναι ο παράγοντας αλλαγής.

Για παράδειγμα, σας προσφέρεται η ευκαιρία να δώσετε μια μεγάλη ομιλία, αλλά φοβάστε ότι θα το μπερδέψετε και επομένως αρνείστε. Όταν έχετε ως αποστολή σας να δώσετε, λειτουργείτε από αυτήν την αρχή και λέτε στον εαυτό σας: «Θα δώσω αυτήν την ομιλία γιατί βοηθάω όσους έχουν ανάγκη, αν αλλάξω μια ζωή αξίζει τον κόπο».

Όταν το ορίζετε ως το βαρόμετρο σας για την επιτυχία, ο φόβος εξαφανίζεται και η αποστολή εμφανίζεται ξανά. Δεν αφορά πια εσάς και τις αμφιβολίες σας, είναι μεγαλύτερο από αυτό, είναι η αιτία, το να δίνετε και να υπηρετείτε σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Όταν το δόσιμο βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού που κάνετε, δημιουργεί νόημα και σκοπό στον αγώνα, δεν εξαλείφει τον φόβο, αλλά σας δίνει τη δύναμη να συνεχίσετε.

Σε βγάζει από το μυαλό σου, σταματά την ανάλυση και την ανησυχία και σου δίνει τη δυνατότητα να ζήσεις μια ζωή με εγκάρδιο σκοπό.

Αυτό είναι όπου νιώθεις πραγματικά ζωντανός και πάλι.

Τι μπορείτε να δώσετε σήμερα; Πώς μπορείτε να υπηρετήσετε τους άλλους κάνοντας κάτι που φοβάστε να κάνετε; Ποια ευθύνη αποφεύγετε που, αν το σκεφτείτε πραγματικά, είναι μια ευκαιρία να μεταμφιεστείτε;

Φάε τον Βάτραχο

Όταν αισθάνεστε κολλημένοι και σκέφτεστε αυτό που δεν έχει ακόμη έρθει, δεν βρίσκεστε στην παρούσα στιγμή, στην πραγματικότητα κλέβετε τη χαρά ανησυχώντας για αυτό που πρόκειται να έρθει.

Όταν δεσμεύεστε να φάτε τον βάτραχο, σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε πρώτα τα δύσκολα πράγματα, τα βγάζετε από τη μέση νωρίς.

Ξυπνάς και πας στο γυμναστήριο, αρχίζεις να φτιάχνεις αυτήν την παρουσίαση αμέσως, στέλνεις αυτό το δύσκολο email, κάνεις αυτή την αμήχανη συζήτηση – τέλος, ξεκινάς και ξεκινάς να κάνεις.

Όταν βλέπετε τον εαυτό σας να αναλαμβάνει δράση σε πράγματα που σας φοβίζουν, να σηκώνει το χέρι σας για καθήκοντα και ρόλους που βρίσκονται εκτός της ζώνης άνεσής σας, δείχνετε στον εαυτό σας ότι σέβεστε και εκτιμάτε τα πάντα για εσάς.

Το επόμενο κομμάτι είναι η μαγεία, αυτό είναι που μεταφράζει όλη αυτή την προσπάθεια σε επιταχυνόμενη πρόοδο και βαθιά αυτοπεποίθηση, δηλαδή αυτοπεποίθηση.

Η αυτοπεποίθηση είναι μια τεράστια υπόθεση, είναι ζωτικής σημασίας να τηρείτε τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνετε στον εαυτό σας με κάθε κόστος – ο επιχειρηματίας και ομιλητής με κίνητρα Ed Mylett το καλύπτει λεπτομερώς στο podcast σε αυτό ακριβώς το θέμα.

Κάνοντας αυτό που λέτε ότι θα κάνετε και τηρώντας τις υποσχέσεις που δίνετε στον εαυτό σας, για παράδειγμα, «σήμερα θα έρθω σε επαφή με 20 νέους πελάτες για την επιχείρησή μου» χτίζει την αυτοπεποίθηση και ως αποτέλεσμα την πίστη σας στον εαυτό σας να παραδώσετε πολλαπλάσια.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Τρώγοντας τον βάτραχο, μπορείτε να το εξασκείτε καθημερινά, και αφαιρείτε πρώτα τα δύσκολα πράγματα κάθε μέρα, είναι μια νίκη για τον εαυτό σας και θα πετύχετε πολύ περισσότερα.

Επιλέξτε Να Τρέξετε με Λιοντάρια

Μπορεί να σκέφτεστε, αυτό είναι λίγο περίεργο, γιατί να επιλέξω να υποκινήσω μια κούρσα με τον βασιλιά της ζούγκλας, αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι να περιτριγυριστείτε με αυτά που σας ενδυναμώνουν, σας χτίζουν και βλέπετε τις δυνατότητές σας.

Εάν νιώθετε συνεχώς απογοητευμένοι, περιορισμένοι από τους άλλους και απορροφάτε την αρνητική ενέργεια των ανθρώπων που οι ίδιοι παρεμποδίζονται από μια νοοτροπία περιορισμών, έλλειψης και προβλημάτων, είναι απολύτως εξαντλητικό.

Να έχετε υπόψη σας με ποιον περνάτε χρόνο, ειδικά αν αναγνωρίζετε ότι αρχίζετε να φοβάστε την ευθύνη. Αυτό είναι ένα μεγάλο σημάδι ότι πρέπει να φυλάξετε στενά τον εσωτερικό σας κύκλο γιατί μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημά σας με λίγα λόγια, προσέξτε να κατατάξετε τον φόβο της ευθύνης σας ως πρόβλημα που δημιουργείτε μόνο εσείς, μπορεί απλώς να είναι καιρός να βρείτε ένα διαφορετικό πλήρωμα για να τρέξετε.

Η ζωή είναι ακατάστατη, όλοι είμαστε απασχολημένοι, προηγούμενες ιδέες ή στόχοι μπορούν να μας οδηγήσουν να δημιουργήσουμε ανθυγιεινές συνήθειες, όπως να μην αλλάζουμε κατεύθυνση όταν χρειάζεται.

Θα διαπιστώσετε ότι όταν αναβαθμίζετε το περιβάλλον σας, κυρίως εκείνους που αφήνετε να σας επηρεάζουν καθημερινά, θα νιώσετε μια πλημμύρα νέας ενέργειας να μπαίνει ορμητικά. Όταν συμβεί αυτό, εκμεταλλευτείτε το και κολλήστε μέσα.

Ομοίως, αν βρίσκεστε γεμάτοι ενέργεια, περισσότερη αυτοπεποίθηση και γαλήνη όταν βρίσκεστε γύρω από συγκεκριμένα άτομα, αυτό σας λέει κάτι – μην φοβάστε να ακολουθήσετε τη διαίσθησή σας και να κάνετε κάποιες αλλαγές.

Όλα λέγονται και γίνονται, το να νιώθεις φόβο για την ευθύνη και να το ξεπερνάς, ώστε να μπορείς να πετύχεις περισσότερα στη ζωή, έχει να κάνει με τη συνειδητή προσπάθεια να το γνωρίζεις όταν συμβαίνει και με τη γρήγορη δράση για την αντιμετώπισή του.

Περισσότερες συμβουλές για την επίτευξη περισσότερων στη ζωή

Επιλεγμένη φωτογραφία: Επιφάνεια μέσω unsplash.com

Schreibe einen Kommentar