Πώς να φροντίσετε ένα λυπημένο άτομο με 8 εγκάρδιους τρόπους

1
Πώς να φροντίσετε ένα λυπημένο άτομο με 8 εγκάρδιους τρόπους

Χρόνος διαβασματός: 4 λεπτά

Το να μάθετε πώς να φροντίζετε ένα λυπημένο άτομο θα σας βοηθήσει να είστε εκεί για τους αγαπημένους και τους φίλους σας όταν είναι πεσμένοι.

Οι άνθρωποι στεναχωριούνται, ακόμα και αυτοί που είναι κοντά μας. Σε αυτόν τον σύγχρονο κόσμο, πολλά πράγματα μπορούν να μας στεναχωρήσουν.

Πράγματα όπως η αδυναμία πληρωμής ενοικίων και λογαριασμώνο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, η αδυναμία επίτευξης ενός στόχου, μια διαλυμένη σχέση κ.λπ. μπορεί να σταθούν εμπόδιο στην ευτυχία μας.

Το να ξέρεις πώς να φροντίζεις έναν θλιμμένο άνθρωπο δεν είναι μια έμφυτη ικανότητα ή κάτι με το οποίο γεννιέται ένα άτομο.

Αυτή η γνώση συγκεντρώνεται μέσω της έρευνας και της πρακτικής. Όταν μαθαίνετε πώς να φροντίζετε ένα λυπημένο άτομο, μπορείτε να προσεγγίσετε και να βοηθήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα όταν βρίσκονται στις θλιβερές στιγμές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για να σας βοηθήσουμε να ξέρετε πώς να φροντίζετε ένα λυπημένο άτομο, έχουμε δημιουργήσει μερικές συμβουλές οδηγών που θα σας βοηθήσουν τελικά να ανυψώσετε το πνεύμα ενός λυπημένου ατόμου.

Τι περιμένετε, διαβάστε!

1.Δώστε μια αγκαλιά

Το να αγκαλιάζεις κάποιον δείχνει στοργή και φροντίδα. Όταν αγκαλιάζεις κάποιον, νιώθει τη ζεστασιά σου και μαζεύει τη μυρωδιά σου. Αυτό μπορεί να φτάσει στο σημείο να τους κάνει να αισθάνονται χαλαροί και ανοιχτοί σε εσάς.

Το να αγκαλιάζεις κάποιον στεναχωρημένο μπορεί να τον κάνει άνετα και να τον βοηθήσει να αναγνωρίσει ότι είσαι εκεί για εκείνον και μπορείς να τον βοηθήσεις να περάσει αυτή τη στιγμή.

Όταν κάποιος είναι λυπημένος, συνέχισε και αγκάλιασέ τον. Τραβήξτε τα κοντά σας και αγκαλιάστε τα σφιχτά και για πολύ. Εάν ο/η σύζυγός σας είναι λυπημένος, πλησιάστε όσο το δυνατόν περισσότερο και αγκαλιάστε τον/την σφιχτά.

Χωρίς λεκτική έκφραση, οι πράξεις σας έχουν ήδη πει καλά και αγαπησιάρικα λόγια.

2. Πείτε καλά λόγια αγάπης

Τώρα, συνεχίστε και πείτε μερικά ευγενικά λόγια αγάπης. Τα ευγενικά λόγια αγάπης έχουν έναν τρόπο να ηρεμούν την καρδιά.

Μπορείτε να ηρεμήσετε την καρδιά ενός λυπημένου ατόμου λέγοντας κάτι καλό και με αγάπη για να τον ενθαρρύνετε και να ανεβάζετε τη διάθεση του λυπημένου ατόμου.

Λέξεις όπως „είμαι εδώ“, „είμαστε σε αυτό μαζί“, „θα το ξεπεράσεις αυτό“, „στηρίξτε πάνω μου“, „σ ‚αγαπώ“, μπορούν να βοηθήσουν ένα λυπημένο άτομο να νιώσει καλύτερα και να ξέρει ότι είσαι εκεί για να τον/την περάσει στη θλιβερή στιγμή.

3.Χρησιμοποιήστε τον σωστό τόνο φωνής

Να θυμάστε ότι οι λέξεις δεν μένουν μόνες τους. Συνδυάζονται με τον τόνο για να μεταφέρουν ένα νόημα στον ακροατή. Για να μεταφέρετε τα λόγια σας με πίστη ότι θα δημιουργούσε θετική επίδραση στο θλιμμένο άτομο, θα πρέπει να το πείτε με τον σωστό τόνο φωνής.

Αυτός ο τόνος της φωνής πρέπει να είναι ήρεμος και γεμάτος ενσυναίσθηση. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον ίδιο τόνο φωνής όταν μιλάμε με έναν αδιάκριτο γείτονα ή όταν φωνάζουμε στα πεισματάρα αδέρφια μας. Μια δροσερή ήρεμη φωνή θα έκανε τα μαγικά, τέλεια.

4.Κανε ερωτησεις

Το να κάνετε ζωτικές ερωτήσεις σε ένα λυπημένο άτομο είναι ένας τρόπος για να μάθετε πώς να φροντίζετε ένα λυπημένο άτομο. Ο καθένας είναι διαφορετικός και έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο θα ήθελε να του φέρονται.

Η σημασία της υποβολής ερωτήσεων είναι να λαμβάνετε χρήσιμα σχόλια που θα σας καθοδηγήσουν για το πώς να βοηθήσετε ένα λυπημένο άτομο να περάσει μια θλιβερή στιγμή.

Έτσι, μπορείτε να συνεχίσετε να ρωτάτε για το είδος της μουσικής που εκτιμούν ή αγαπούν εάν εκτιμούν τους πίνακες ζωγραφικής, το καλύτερο φαγητό τους, το είδος ταινίας κ.λπ. Γενικά, το να γνωρίζετε τι αγαπούν θα σας βοηθήσει να τους παρακολουθήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ας υποθέσουμε ότι γνωρίζατε αυτό το άτομο εδώ και χρόνια, θα πρέπει να ρωτήσετε αν θα νοιαζόταν για ένα συγκεκριμένο πράγμα εκείνη τη στιγμή.

Το να ρωτήσουν αυτό που αγαπούν δεν είναι η μόνη ερώτηση που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τη φιλοξενία σας. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε για να μάθετε γιατί είναι λυπημένοι, πώς νιώθουν, τι θα ήθελαν να κάνουν για αυτό κ.λπ.

5.Ακούστε

Οι άνθρωποι κάνουν πολλές ερωτήσεις, αλλά καταλήγουν να δίνουν λίγη προσοχή για να λάβουν την ανατροφοδότηση που ήθελαν.

Μην είσαι αυτό το άτομο. Αφού κάνετε όλες τις ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξέρετε πώς να φροντίζετε ένα λυπημένο άτομο, ακούστε με έντονο ενδιαφέρον για να μάθετε τι θα εκτιμούσε ο λυπημένος εκείνη τη στιγμή.

Εάν είχατε προτείνει να παίξετε ένα τραγούδι για ένα λυπημένο άτομο, αλλά αντιμετωπίσατε ένα «ΟΧΙ», σεβαστείτε ευγενικά την επιθυμία του/της και προσπαθήστε να μην συνεχίσετε να διαφωνείτε για το πόσο ωφέλιμο θα ήταν το τραγούδι για να ανεβάσει τη διάθεσή του/της.

Το κύριο πράγμα εδώ είναι να είστε εξαιρετικός ακροατής, καθώς θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς να παρέχετε την καλύτερη δυνατή βοήθεια.

6.Δείτε μια κωμωδία μαζί

Ποιος δεν ξέρει πόσο ξεκαρδιστικές θα μπορούσαν να είναι οι κωμωδίες και οι ταινίες. Και λίγο πολύ σε όλους αρέσει αυτό με το οποίο θα τους έκανε να γελάσουν και να φωτίσουν την καρδιά τους.

Το να προσφέρετε να δείτε μια κωμωδία μαζί είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε ένα λυπημένο άτομο να ανεβάσει τη διάθεσή του. Όλοι γνωρίζουμε ότι η κωμωδία κάνει τον κόσμο να γελάει.

Δεν προσπαθώ να σας προτείνω να τους πείτε να απομακρύνουν τα προβλήματα και να μην τα αντιμετωπίσουν, αλλά αν μπορούσατε να τους βοηθήσετε να είναι ευτυχισμένοι, έστω και για λίγο, αυτό το κάνει να αξίζει τον κόπο. Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία και στην ψυχή μας.

7.Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Εάν δεν είστε πολύ κοντά με το λυπημένο άτομο για να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, θα πρέπει απλώς να παραλείψετε αυτό το μέρος. Ή προσφερθείτε να κάνετε ένα μπάνιο για αυτούς.

Ένα ζεστό μπάνιο είναι καταπραϋντικό για το σώμα και αναδίδει μια ηρεμιστική αίσθηση. Αφιερώστε χρόνο για να προσθέσετε το αγαπημένο τους λάδι στο μπάνιο. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια χαλαρωτική διάθεση με βολβούς χαλαρωτικών χρωμάτων όπως το μπλε, το ροζ και το πράσινο.

8.Δημιουργήστε μια παράσταση

Το να κάνετε κάτι διασκεδαστικό είναι ένας τρόπος για να δείξετε πώς να φροντίζετε ένα λυπημένο άτομο. Εάν μπορείτε να χορέψετε, να παίξετε οποιοδήποτε μουσικό όργανο, να τραγουδήσετε, να κάνετε αστείες φάτσες ή να κάνετε κάτι διασκεδαστικό, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια παράσταση για να φτιάξετε τη διάθεση ενός λυπημένου.

Ξέρω ότι έχεις μάθει κάτι νέο για το πώς να φροντίζεις έναν θλιμμένο άνθρωπο. Τώρα σε σένα. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τρόπος να φροντίζετε ένα λυπημένο άτομο; Και, υπάρχουν άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να φροντίσουμε ένα θλιμμένο άτομο που δεν καταγράψαμε σε αυτό το άρθρο;

Θα χαρώ να ακούσω τι έχετε να πείτε στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Εν τω μεταξύ, να θυμάστε ότι το να μοιράζεστε είναι φροντίδα, οπότε αφιερώστε χρόνο για να μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας και αυτούς που σας ενδιαφέρουν.

Είμαι ο Ντάνορ
Ο Ben Danor γράφει για ένα ευρύ φάσμα ειδών, συμπεριλαμβανομένης της βιωσιμότητας, της βελτίωσης των περιβαλλοντικών του επιπτώσεων, της τεχνολογίας, αυτοβελτίωση, φανταστικές ιστορίες και μαθαίνοντας νέες ιδέες για να βελτιώσει τον εαυτό του. Στον ελεύθερο χρόνο του είναι λάτρης της μουσικής και της σύνθεσης, γράφοντας στίχους και συνθέτοντας διάφορα τραγούδια. Είναι επίσης λάτρης των ζώων.

Είμαι ο Ντάνορ

Schreibe einen Kommentar