Πώς να φτιάξετε ένα ζωύφιο κουρκουμά που έχει υποστεί ζύμωση

23
Πώς να φτιάξετε ένα ζωύφιο κουρκουμά που έχει υποστεί ζύμωση
Μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών ή περιεχόμενο χορηγίας. Δείτε την πολιτική απορρήτου μου και την αποκάλυψη συνεργατών.

Αυτό το ζωύφιο κουρκουμά που έχει υποστεί ζύμωση είναι απλό στην κατασκευή και το τέλειο πράγμα για την παρασκευή αναψυκτικών που έχουν υποστεί φυσική ζύμωση. Ένα ζωύφιο κουρκουμά είναι παρόμοιο με ένα ζωύφιο τζίντζερ, αλλά γίνεται με φρέσκια ρίζα κουρκουμά. Με μια απαλή θερμαινόμενη και διακριτικά πικάντικη γεύση που δημιουργεί μια υπέροχη ζύμωση, ένα ζωύφιο κουρκουμά είναι εύκολο να το φτιάξετε και ιδανικό για αρχάριους ζυμωτές και ζυθοποιούς!

Κουρκουμάς ζύμωσης

Ο κουρκουμάς είναι ένα τροπικό ρίζωμα που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το τζίντζερ. Είναι δημοφιλές αυτές τις μέρες λόγω του οφέλη για την υγεία ως ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ο φρέσκος κουρκουμάς έχει μια απαλή θερμαντική και ελαφρώς πικάντικη γεύση που έχω αγαπήσει.

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα για ζύμωση είναι να φτιάξω ένα ζωύφιο τζίντζερ. Μου δούλευε πάντα καλά και μου αρέσουν οι αναψυκτικές τζίντζερ που μπορώ να φτιάξω από αυτό, όπως η μπύρα μου με τζίντζερ.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τη φρέσκια ρίζα κουρκουμά, η οποία στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε μια ζυμωμένη σόδα κουρκουμά!

Ο κουρκουμάς είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και η ζύμωσή του μπορεί να κάνει ορισμένες από τις ενώσεις του ακόμα πιο βιοδιαθέσιμες.

Για μια διαφορετική συνταγή, δοκιμάστε αυτό ζυμωμένη πάστα κουρκουμά.

φρέσκια ολόκληρη, κομμένη σε φέτες και τριμμένη ρίζα κουρκουμά σε ξύλινο ξύλο κοπής

Συνταγή με κουρκουμά

Ακολουθώ την ίδια διαδικασία για την παρασκευή αυτού του ζωύφιου κουρκουμά όπως και για το ζωύφιο μου με τζίντζερ.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που μπορεί να έχετε είναι στην πραγματικότητα να αποκτήσετε τη φρέσκια ρίζα κουρκουμά στην αρχή. Δοκιμάστε πρώτα καταστήματα φυσικών τροφίμων και τοπικούς συνεταιρισμούς τροφίμων, διαφορετικά μπορείτε παραγγείλτε το εδώ ή εδώ στο Etsy.

Εάν μπορείτε να βρείτε βιολογικά, αυτό είναι ακόμα καλύτερο, καθώς είναι πιο πιθανό να υπάρχουν τα βακτήρια και οι ζύμες στην επιφάνειά του που θα προάγουν τη ζύμωση.

τρεις ξύλινες κουταλιές με ζάχαρη, νερό και τριμμένη ρίζα κουρκουμά

Τρίβουμε τον Κουρκουμά

Τρίψτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίζα κουρκουμά, α μικροπλάνο λειτουργεί καταπληκτικά για αυτό.

Μην ξεφλουδίζετε τον κουρκουμά, καθώς εκεί βρίσκονται όλα τα καλά βακτήρια και οι ζύμες. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας τριμμένο κουρκουμά σε ένα βαζάκι με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

ένα χέρι τρίβει φρέσκια ρίζα κουρκουμά σε ξύλινο ξύλο κοπής

Ανακατέψτε μαζί το κουρκουμά Bug

Προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας μη χλωριωμένο (φιλτραρισμένο) νερό στο βάζο και ανακατέψτε το όλο μαζί για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Στη συνέχεια, καλύψτε το βάζο με μια καθαρή πετσέτα ή πετσέτα κολλημένη με ένα λαστιχάκι.

Βάλτε το σε μια σκοτεινή γωνία κάπου και επιστρέψτε σε αυτό την επόμενη μέρα.

ένα βάζο ζωύφιου κουρκουμά καλυμμένο με πανί την πρώτη μέρα

Τροφοδοτήστε το Bug Daily

Την επόμενη μέρα, προσθέστε ξανά τα ίδια συστατικά στο κουρκουμά: μια κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίζα κουρκουμά, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, τρεις κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε καλά.

προσθέτοντας φρέσκια τριμμένη ρίζα κουρκουμά με μια ξύλινη κουτάλα στο ζωύφιο του κουρκουμά

Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό κάθε μέρα και σε τρεις ή τέσσερις ημέρες θα δείτε ότι αρχίζει να βγάζει φούσκες!

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε την τέταρτη μέρα, μπορείτε να δείτε όλες τις φυσαλίδες στην επιφάνεια του ζωύφιου κουρκουμά.

Το ανακάτεψα καλά και όλες αυτές οι φυσαλίδες ανέβηκαν στην επιφάνεια.

ένα βάζο ζωύφιου κουρκουμά με φυσαλίδες στην επιφάνεια

Χρησιμοποιήστε το Turmeric Bug Starter

Όταν το δείτε αυτό, τότε το σφάλμα κουρκουμά σας είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ως «μίζα» για την παρασκευή αναψυκτικών με ζύμωση κουρκουμά!

Εδώ είναι η συνταγή μου με φυσική ζύμωση με σόδα κουρκουμά, η οποία είναι τόσο καλή.

Θα δώσει επίσης μια μπουκιά κουρκουμά σε οποιονδήποτε άλλο φυσικό συνδυασμό σόδας μπορείτε να σκεφτείτε. Ένα μείγμα κουρκουμά με τζίντζερ θα ήταν ωραίο ή με άλλα φρούτα όπως εσπεριδοειδή, μάνγκο ή μούρα.

ένα βάζο με αφρώδη ζωύφιο κουρκουμά με ένα ραβδί ανάδευσης

Περισσότερες συνταγές σόδας με φυσική ζύμωση

Εδώ είναι περισσότερες από τις σπιτικές αναψυκτικές μου που έχουν υποστεί φυσική ζύμωση που μπορούν να παρασκευαστούν με ζωύφιο τζίντζερ ή κουρκουμά:

ένα βάζο ζωύφιου κουρκουμά καλυμμένο με τυρόπανο

Εκτύπωση συνταγής
Συνταγή καρφίτσας

Κουρκουμάς Bug

Αυτό το ζωύφιο κουρκουμά που έχει υποστεί ζύμωση είναι παρόμοιο με ένα ζωύφιο τζίντζερ, αλλά παρασκευάζεται με φρέσκια ρίζα κουρκουμά. Χρησιμοποιήστε το ως βάση για αναψυκτικά που έχουν υποστεί φυσική ζύμωση.

Συγγραφέας Colleen @ Grow Forage Cook Ferment

Οδηγίες

  • Συνδυάστε 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κουρκουμά και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σε ένα βαζάκι. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  • Καλύψτε το βάζο με μια καθαρή πετσέτα ή πανί και στερεώστε το με ένα λαστιχάκι. Τοποθετήστε το βάζο σε μια σκοτεινή γωνία.

  • Την επόμενη μέρα, προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας κουρκουμά, άλλη μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας νερό στο βάζο και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε ξανά το βάζο και τοποθετήστε ξανά στη σκοτεινή γωνία.

  • Επαναλάβετε το βήμα 3 για 2 επιπλέον ημέρες ή έως ότου το ζωύφιο του κουρκουμά αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες. Μπορεί να χρειαστεί έως και μία εβδομάδα ή περισσότερο για να ξεκινήσει η ζύμωση. Μόλις βγάζει φουσκάλες είναι έτοιμο για χρήση ως ορεκτικό για σπιτικές σόδες.

Σημειώσεις

Μπορείτε να κρατήσετε το ζωύφιο ζωντανό απλά συνεχίζοντας να προσθέτετε περισσότερο κουρκουμά, ζάχαρη και νερό. Θα διατηρηθεί επ ‚αόριστον όσο συνεχίζετε να το ταΐζετε!

Θρέψη

Σερβίρισμα: 0,25φλιτζάνι | Θερμίδες: 40kcal

Schreibe einen Kommentar