Τα καλύτερα έλαια για αφεψήματα βοτάνων

12
Τα καλύτερα έλαια για αφεψήματα βοτάνων

Αν φτιάχνατε τα δικά σας προϊόντα περιποίησης σώματος για λίγο, τότε ίσως να είχατε αναρωτηθεί ποια έλαια μεταφοράς είναι τα καλύτερα έλαια για αφεψήματα βοτάνων – Ξέρω ότι σίγουρα έχω! Όσο περισσότερο για το χρήμα μου μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα σπιτικό τοπικό φάρμακο, τόσο το καλύτερο στο βιβλίο μου, και να γιατί:

Τα βότανα, τόσο φρέσκα αποξηραμένα όσο και φρέσκα από το φυτό, περιέχουν ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες και πολύπλοκες αρωματικές ουσίες όπως σεσκιτερπένια, φαινόλες, αλδεΰδες κ.λπ., που είναι ελαιοδιαλυτές – δηλαδή μπορούν να απελευθερωθούν και να εγχυθούν σε λίπη. Αυτά τα πτητικά έλαια είναι στη συνέχεια διαθέσιμα για τοπική χρήση μέσω του ελαίου φορέα που χρησιμοποιήσατε για να εγχύσετε τα βότανα.

Συχνά χρησιμοποιώ εγχυμένα έλαια για αλοιφές, αλοιφές, βούτυρο σώματος, έλαια μασάζ, λοσιόν και βάλσαμα – για να αναφέρω μόνο μερικά.

Μπορείτε επίσης να εμποτίσετε βότανα σε λάδι για μαγειρικές εφαρμογές όπως γευστικές σάλτσες για σαλάτες και λάδια εμβάπτισης.

Μερικές από τις αγαπημένες μου συνταγές που χρησιμοποιούν λάδι με βότανα περιλαμβάνουν:

Χρήσεις λαδιού ρίγανης και πώς να φτιάξετε το δικό σας!
Λάδι σώματος με πέταλα λουλουδιών DIY και roll-on συνταγή
Πώς να φτιάξετε έγχυμα βαμβακέλαιου για βάλσαμα, αλοιφές και αλοιφές

Τα καλύτερα έλαια για αφεψήματα βοτάνων

Αλλά ποια έλαια είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθούν για αφεψήματα βοτάνων;

Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε έλαιο φυτικής προέλευσης (ή ζωικής προέλευσης όπως λαρδί, λίπος και έλαιο emu) για να δημιουργήσετε ένα εκχύλισμα φυτικού ελαίου.

Δεδομένου ότι τα συστατικά που προσπαθούμε να αφαιρέσουμε από τα βότανα χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο είναι λιποδιαλυτά, κάθε είδους λίπος θα έχει αποτέλεσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε λάδι μεταφοράς από κοινά βασικά όπως λάδι καρύδας και ελαιόλαδο έως πιο εξωτικά έλαια όπως το λάδι andiroba ή ακόμα και φυτικό βούτυρο όπως το μάνγκο ή το βούτυρο cupuacu.

Ωστόσο, υπάρχουν, φυσικά, μερικές συγκεκριμένες επιλογές που θα σας δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα και όλα έχουν να κάνουν με τη διάρκεια ζωής.

Ακολουθεί μια λίστα με μερικά λάδια μεταφοράς με δυνατότητες μακράς αποθήκευσης:

Όπως μπορείτε να δείτε, τα καλύτερα έλαια για αφεψήματα βοτάνων θα είναι το κλασματοποιημένο λάδι καρύδας και το λάδι jojoba.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα λάδια όχι μόνο έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής 5 ετών, είναι επίσης οι φθηνότερες επιλογές για την ποσότητα λαδιού που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τις περισσότερες συνταγές.

Και τα δύο αυτά έλαια μεταφοράς είναι άοσμα και λειτουργούν καλά για σπιτικές συνταγές.

Το λάδι Jojoba θα είναι πιο ελαφρύ στην υφή και θα απορροφάται πιο γρήγορα στο δέρμα, ενώ το κλασματοποιημένο λάδι καρύδας είναι το καλύτερο για συνταγές που απαιτούν περισσότερες ενυδατικές ιδιότητες και δύναμη διατήρησης.

Τώρα, εάν δεν έχετε καμία από τις επιλογές που αναφέρονται παραπάνω, εδώ είναι μια λίστα με μερικές ακόμη κοινά λάδια που μπορεί να έχετε στο ντουλάπι σας και η διάρκεια ζωής τους:

Αυτά τα έλαια μεταφοράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αφεψήματα βοτάνων μια χαρά και θα εξαγάγουν τις φαρμακευτικές ιδιότητες των βοτάνων που χρησιμοποιείτε όπως κάθε άλλο λάδι. Απλώς πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή στη διάρκεια ζωής του λαδιού που επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε.

Εκτός από αυτό, δεν υπάρχει λάδι που θα αποσπάσει περισσότερες φαρμακευτικές ιδιότητες από ένα άλλο.

Ποια ήταν τα αγαπημένα σας έλαια που χρησιμοποιήσατε για την παρασκευή αφεψημάτων από βότανα;

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε την ανάγνωση:

Πώς να φτιάξετε ένα Salve
Γρήγορη και εύκολη συνταγή Lotion Bar

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα συνδεδεμένων εταιρειών που έχει σχεδιαστεί για να μας παρέχει ένα μέσο για να κερδίζουμε χρεώσεις μέσω σύνδεσης με το Amazon.com και συνδεδεμένους ιστότοπους. Διαβάστε την πλήρη αποκάλυψη και αποποίηση ευθύνης μου.

Schreibe einen Kommentar