Τι είναι οι δεξιότητες προσαρμοστικότητας και πώς να αναβαθμίσετε τις δικές σας

1
Τι είναι οι δεξιότητες προσαρμοστικότητας και πώς να αναβαθμίσετε τις δικές σας

Υπάρχει ένα μυστικό επιτυχίας για το οποίο κανείς δεν μιλάει με το όνομά του – είναι η δύναμη της προσαρμοστικότητας. Και όταν βρεις πώς να αναβαθμίσεις το δικό σου, εκεί βρίσκεται το μεγαλείο σου. Λοιπόν, τι είναι οι δεξιότητες προσαρμοστικότητας και πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε τις δικές σας;

Η προσαρμοστικότητα είναι μια αντανάκλαση της αυτοπεποίθησης, της παρουσίας και της προθυμίας σας να αναπτυχθείτε και να υπομείνετε. Όπως παρουσίαζε σε αυτήν η Natalie Fratto, μια κεφαλαιουχική επιχείρηση επιχειρηματικού κινδύνου Ομιλία TED, «Ψάχνω για σημάδια ενός συγκεκριμένου χαρακτηριστικού. Όχι IQ. Όχι EQ. Είναι προσαρμοστικότητα». Μπορείτε να δείτε την πλήρη ομιλία της στο TED στο παρακάτω βίντεο.

Ανάλογα με το ποιον ρωτάτε, η προσαρμοστικότητα έχει ποικίλες έννοιες. Η Google το ορίζει ως «την ποιότητα της δυνατότητας προσαρμογής στις νέες συνθήκες». Η Natalie Fratto λέει ότι είναι «το πόσο καλά αντιδρά ένα άτομο στο αναπόφευκτο της αλλαγής και σε πολλά». Στη συνέχεια, μπορείτε να συμπεριλάβετε την απλή ευελιξία και ευελιξία, το δίδυμο που διαμορφώνει την προσαρμοστικότητα.

Τι θα γινόταν αν η αλλαγή μπορούσε να σας βοηθήσει να πετύχετε στη ζωή; Τι θα γινόταν αν η μία σταθερά μπορούσε να οδηγήσει στη μοναδική δεξιότητα που σας ξεχωρίζει από το πλήθος;

Λάβετε υπόψη ότι η προσαρμοστικότητα δεν είναι κάτι που πρέπει να σας αρέσει ή να απολαμβάνετε. Είναι η ικανότητα απόδοσης και παραγωγής από μια πολύπλευρη προοπτική, δίνοντάς σας μια εκτεταμένη θέση σε μια πλατφόρμα που συνεχίζετε να δημιουργείτε.

Τι είναι οι δεξιότητες προσαρμοστικότητας;

Η πρόκληση βρίσκεται στο πεδίο των συνήθων δεξιοτήτων. Όσο περισσότερες δεξιότητες είναι ειλικρινείς, τόσο λιγότερη σκέψη εμπλέκεται. Ωστόσο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εφησυχασμό και έλλειψη υψηλών επιδόσεων. Παρεμβάστε την προσαρμοστικότητα και δείτε τις ευκαιρίες σας να εκρήγνυνται στη ζωή σας.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Οι δεξιότητες προσαρμοστικότητας, όπως ορίζονται από το Indeed, είναι μια γενική κατηγορία που περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε:

  • Δεξιότητες επικοινωνίας
  • Διαπροσωπικές δεξιότητες
  • Ικανότητες επίλυσης προβλημάτων
  • Ικανότητες δημιουργικής και στρατηγικής σκέψης
  • Ομαδικές Ικανότητες
  • Ικανότητες οργάνωσης

Αυτές οι δεξιότητες σας βοηθούν να προσαρμόσετε την απόκριση και τις ενέργειές σας σε ό,τι είναι απαραίτητο για να επηρεάσει τη ζωή και την εργασία που αγαπάτε.

Η Εκτίμηση

Όλες αυτές οι δεξιότητες είναι βασικές δεξιότητες ζωής που σας προετοιμάζουν για την επιτυχία. Και τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τα αποκτήσετε στην καθημερινότητά σας. Η προσαρμογή στην αλλαγή και η αποτελεσματική ενσωμάτωση των ιδεών στις ευθύνες σας ανοίγει τις πόρτες των δυνατοτήτων αποδοχής νέων προκλήσεων.

Παρόλο που η αλλαγή είναι σταθερή, δεν διευκολύνει την εφαρμογή της. Για πολλούς από εμάς, υπάρχει αντίσταση στην αλλαγή. Όταν ζητείται αλλαγή, οι περισσότεροι άνθρωποι τρέχουν και κρύβονται. Είναι πιο εύκολο να κάνεις αυτό που ξέρεις παρά να μάθεις αυτό που δεν ξέρεις.

Γιατί να δουλεύεις σκληρότερα όταν η ζωή μπορεί να είναι πιο εύκολη; Επειδή η προσαρμοστικότητα παρουσιάζει την απλότητα αυτού που κάνει την αλλαγή ένα όχι και τόσο επεμβατικό εμπόδιο. Εάν αφήσετε χώρο για ευελιξία και ευελιξία, όλα οδηγούν σε προσαρμοστικότητα.

Ευκαμψία

Ευελιξία είναι η ικανότητα να λυγίζετε εύκολα χωρίς να σπάζετε και η προθυμία για αλλαγή ή συμβιβασμό. Εδώ μπορείτε να προσαρμοστείτε γρήγορα και να αλλάξετε την εστίασή σας σε μια κατάσταση ή έργο. Εάν μπορείτε να είστε ευέλικτοι στις ερμηνείες σας, στο ημερολόγιό σας και στην καθημερινότητά σας, οι δεξιότητές σας θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες των άλλων μόνο και μόνο για το γεγονός της προσαρμοστικότητάς σας, να είστε σε θέση να ανταποκριθείτε με ακρίβεια σε οποιαδήποτε κατάσταση ή έργο.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Ευστροφία

Η ευελιξία είναι η ικανότητα προσαρμογής σε πολλές διαφορετικές λειτουργίες ή δραστηριότητες. Αυτό περιγράφεται καλύτερα από την όψη κάποιου που φορά πολλά καπέλα. Μπορεί να έχετε εμπειρία στην κουζίνα και να μαγειρεύετε απίστευτα φαγητά, όχι επειδή είστε εξαιρετικός σεφ αλλά επειδή μπορείτε να ακολουθήσετε λεπτομερείς οδηγίες. Πάρτε αυτό το χαρακτηριστικό και χρησιμοποιήστε το για να εκτελέσετε ένα σχέδιο μάρκετινγκ για μια επιχείρηση.

Η ευελιξία και η ευελιξία είναι τα δυναμικά δίδυμα της προσαρμοστικότητας.

Εδώ η επιτυχία εξαργυρώνεται με τη σκληρή δουλειά της απλής υιοθέτησης της αλλαγής ως θετικής αντανάκλασης της προσαρμοστικότητας.

Η Απόκτηση

Ακολουθούν επτά τρόποι για να αναπτύξετε και να προωθήσετε τις δεξιότητές σας προσαρμοστικότητας. Φροντίστε να επεκτείνετε τις γνώσεις σας και να πειραματιστείτε με τα δικά σας δυνατά και αδύνατα σημεία.

1. Η σύνδεση είναι βασιλιάς

Υπάρχουν περισσότερα από εσάς στον κόσμο. Λοιπόν, να ανταποκρίνεστε στους γύρω σας. Εάν δεν γνωρίζετε κάποιον, κάντε μια εισαγωγή. Χρησιμοποιήστε ερωτήσεις για να γνωρίσετε αυτό το άτομο. Καθώς μαθαίνετε για τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντα, θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια σύνδεση που θα σας επιτρέψει να υπηρετήσετε με γνήσιες ενέργειες.

2. Escape Your Comfort Zone

Αν είσαι άνετος, ζεις μέσα στη ζώνη άνεσής σου. Πηγαίνετε πέρα ​​από τα συναισθήματα της γνώσης και βιώστε την ελευθερία της ανάπτυξης επεκτείνοντας την εμβέλειά σας. Αυτό που βλέπεις δεν είναι πάντα αυτό που παίρνεις. Για να ξεχωρίσεις, πρέπει να είσαι πρόθυμος να ξεχωρίσεις. Επομένως, ξεφύγετε από τη ζώνη άνεσής σας, εμπνέοντας ταυτόχρονα τον εαυτό σας να υπηρετήσει τους άλλους.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

3. Cheers to the Cup Half-ful

Όταν κοιτάτε ένα ποτήρι υγρό, πώς το βλέπετε; Μισογεμάτο ή μισοάδειο; Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να κλίνουν προς το αρνητικό, μισοάδειο. Όταν όμως επιλέγεις να δεις το φλιτζάνι μισογεμάτο, εκεί αλλάζει η ιστορία. Είναι ο συνδυασμός του καλού και του κακού με μια συγκεκριμένη προοπτική προς το θετικό. Μην περιορίζεστε σε αυτά που γνωρίζετε. Επεκτείνετε την προοπτική σας για να δείτε τι είναι δυνατό.

4. Σκεφτείτε έξω από το κουτί

Η καινοτομία ξεκινά από το μυαλό. Λοιπόν, ξεφύγετε από το δρόμο σας και σκεφτείτε ευρύτερα και ευρύτερα. Μπορείτε πάντα να προσαρμόσετε την εστίαση. Διευρύνετε τους ορίζοντές σας δοκιμάζοντας κάτι νέο και διαφορετικό. Επεκτείνετε το κοινό και αγκαλιάστε το ασυνήθιστο. Εκεί θα ανακαλύψετε μια απεριόριστη νοοτροπία για να αυξήσετε την προσαρμοστικότητά σας.

5. Προσομοίωση ό,τι είναι δυνατό, όχι πιθανό

Η θετικότητα πηγαίνει πολύ όταν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή. Όπου υπάρχει ελπίδα, η αλλαγή γίνεται πιο εύκολα αποδεκτή. Γίνετε προϊόν θετικότητας και προσομοιώστε ό,τι είναι δυνατό. Ακόμα κι αν δεν έχει νόημα αφού το σκεφτείτε περαιτέρω, κοιτάζοντας την κατάσταση ή την περίσταση με μια θετική ανατροπή σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε συνεχώς ό,τι είναι δυνατό και να μην σας περιορίζει σε ό,τι δεν είναι.

6. Εμφυσήστε μια νοοτροπία ανάπτυξης

Κάθε μέρα μπορεί να επωφεληθεί από μια νοοτροπία ανάπτυξης. Αλλά αυτό απαιτεί την αφαίρεση του να βλέπεις μόνο αυτά που ξέρεις—μια σταθερή νοοτροπία. Απομακρυνθείτε από αυτό που σας κρατά πίσω και γείρετε σε αυτό που θα τεντώσει την προοπτική σας. Το να έχετε μια νοοτροπία ανάπτυξης σας ωθεί να εξετάσετε την κατάσταση ή το έργο από όλες τις διαφορετικές οπτικές γωνίες. Δεν είναι μόνο αυτό που ξέρεις αλλά τι μπορείς να φανταστείς πέρα ​​από αυτό που βλέπεις.

7. Unlearn to Relearn

Μία από τις πιο προκλητικές πτυχές της ανάπτυξης ως άτομο είναι η απομάθηση της εκ νέου εκμάθησης. Και αυτό είναι το κλειδί για την ανάπτυξη δεξιοτήτων προσαρμοστικότητας. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να είστε πρόθυμοι να προσαρμόσετε προηγούμενες ενέργειες, ώστε να μπορείτε να λυγίζετε τους μύες της ευελιξίας σας. Επιπλέον, ξεκλειδώνει τις δυνατότητες για μεγαλύτερη ανάπτυξη τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Θυμηθείτε, υπάρχουν πάντα δύο όψεις σε κάθε νόμισμα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να κάνετε κάτι. Το να είσαι πολύ ριζωμένος και προσκολλημένος στις πράξεις και τις ευθύνες σου περιορίζει την παραγωγή σου. Σε ό,τι κάνεις, φτιάξε κάτι νέο. Η ζωή δεν έχει να κάνει με συνήθειες αλλά να αγκαλιάζεις την αλλαγή που επιφέρει την προσαρμοστικότητα για να κάνεις κάθε μέρα υπέροχη.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Η εφαρμογή

«Ένα βήμα τη φορά οδηγεί σε μίλια μεγαλείου.» —Κριστιάν Βάργκο

Αυτά τα μίλια μεγαλείου έρχονται με πρόθεση.

Πάρτε μια πέτρα και όχι οποιαδήποτε πέτρα, αλλά μια λεία, κομψή πέτρα με τέλεια στρογγυλεμένες άκρες που έχει περάσει από μερικές εποχές. Οι πέτρες δεν δημιουργούνται λείες. Αναποδογυρίζονται, πετιούνται και στρίβονται στο περιβάλλον. Αυτό κάνει την πέτρα να φαίνεται γυαλισμένη και γυαλισμένη λόγω της προσαρμογής της σε ό,τι υπάρχει γύρω της.

Μπορείτε επίσης να είστε η πέτρα που αλλάζει και αγκαλιάζει τη δύναμη της προσαρμοστικότητας. Πάρτε το καλό με το κακό και μάθετε πώς να είστε ευέλικτοι και ευέλικτοι για να ανεβείτε στην κορυφή. Αφήστε πίσω το παλιό και γιορτάστε το νέο. Η αλλαγή είναι μια συγκαλυμμένη ευλογία. Μην το αντιμετωπίζετε ως ασθένεια. Αγκαλιάστε το επεκτείνοντας τις δεξιότητές σας προσαρμοστικότητας. Εδώ, στον ωκεανό της αλλαγής, θα ανέβεις από αυτό που ήταν σε αυτό που θα γίνει.

Η προσαρμοστικότητα βρίσκεται στην παρουσία σας. Το να πας πολύ μπροστά αφήνει πίσω αυτό που πραγματικά μετράει στην κάθε σου μέρα. Το να προσπαθείς να καταφέρεις να καταφέρεις αυτό που λειτουργεί προς όφελος και τη δύναμή σου ακυρώνει αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Να είστε παρόντες στις άμπωτες και τις ροές της ζωής. Το ταξίδι μπορεί να είναι θυελλώδες, αλλά αναβαθμίζοντας τις δεξιότητές σας στην προσαρμοστικότητα, οι παρακάμψεις δεν θα είναι έκπληξη αλλά μια ευπρόσδεκτη προσδοκία. Η αλλαγή γίνεται πιο απλή γιατί έχετε γίνει προσαρμοστικοί.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Κάντε ό,τι έχει σημασία με ένα άγγιγμα παρουσίας και προσαρμοστικότητας. Η προσαρμοστικότητα προάγει την ελευθερία στις σκέψεις και το μυαλό σας, ανοίγοντας δρόμο για να διαφοροποιήσετε τις πράξεις σας στη ζωή και την εργασία που αγαπάτε.

Περισσότερα για τις δεξιότητες προσαρμοστικότητας

Επιλεγμένη φωτογραφία: Axon your unsplash.com

Schreibe einen Kommentar