Τι είναι το Tenacity και πώς να το χρησιμοποιήσετε για να είστε επιτυχημένοι

1
Τι είναι το Tenacity και πώς να το χρησιμοποιήσετε για να είστε επιτυχημένοι

Νιώθετε ποτέ ότι η ζωή σας προσπερνά και δεν έχετε την ίδια ενέργεια με τους άλλους; Ίσως έχετε δει ανθρώπους να πιέζουν για νέες ευκαιρίες με ευκολία και αναρωτιέστε πώς είναι ικανοί για πολλά περισσότερα. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορεί να χρειαστείτε μια ενίσχυση της επιμονής. Αλλά πρώτα, τι είναι η επιμονή;

Το να είσαι επίμονος σημαίνει να έχεις ορμή και πάθος, που μπορείς να βιώσεις με διάφορους τρόπους. Ίσως προσεγγίζετε τον καθαρισμό του σπιτιού σας με μεθοδική αποφασιστικότητα και λεπτομερές σχέδιο. Όσον αφορά τη δουλειά σας, μπορείτε να αναλύσετε πώς να είστε πιο αποτελεσματικοί και να προετοιμαστείτε για μελλοντικά έργα ενώ είστε εκτός ωραρίου. Το να είσαι επίμονος δεν σημαίνει απαραίτητα να είσαι ο πιο δυνατός στο δωμάτιο ή να κινείσαι πάντα με γρήγορους ρυθμούς. Συνεπάγεται επίσης να δώσετε στον εαυτό σας χώρο για να αναπνεύσει και να βρεθείτε στη σκιά όταν χρειάζεται, και μετά να εμφανιστείτε ξανά με αυτοπεποίθηση και δύναμη.

Η επιμονή είναι αυτό που σε κάνει να σηκώνεσαι από το κρεβάτι κάθε μέρα. Μπορεί να μην έχετε ανακαλύψει ακόμα τι είναι αυτή η σπίθα, αλλά είναι κάπου μέσα σας. Το να γίνετε πιο αποφασιστικό άτομο και να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ιδιότητα μπορεί να σας επιτρέψει να είστε πιο επιτυχημένοι. Ακολουθούν τέσσερις τρόποι χρήσης της επιμονής που θα αποφέρουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

1. Βάλτε στην προετοιμασία

Το κλειδί για να είσαι επίμονος άνθρωπος είναι να πας πάνω και πέρα ​​όταν πρόκειται για προετοιμασία. Εάν έχετε προθεσμία για να συναντηθείτε στη δουλειά σας, αφιερώστε χρόνο για να οργανώσετε την προσέγγισή σας. Ίσως χρειαστεί να ξυπνήσετε νωρίτερα ή να μείνετε αργότερα κάποιες μέρες για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κάνετε την καλύτερη δουλειά σας. Κάνοντας αυτή την επιπλέον προσπάθεια θα σας επιτρέψει να ξεχωρίσετε και θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για περισσότερες ευκαιρίες. Μπορεί επίσης να λάβετε μέτρα για να προγραμματίσετε τη συνταξιοδότηση. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ανάλυση των τρεχόντων περιουσιακών σας στοιχείων, επένδυση σε μετοχές ή αλλαγή των συνηθειών δαπανών σας. Η συνταξιοδότηση είναι κάτι που σκεφτόμαστε συνεχώς, οπότε το να είστε έτοιμοι για αυτό θα σας κάνει πιο επιτυχημένους.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Το Tenacity μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε προσωπικούς τομείς της ζωής σας. Εάν σκέφτεστε να πάτε διακοπές, ξεκινήστε περιγράφοντας τα logistics του χρονισμού. Μπορείτε πρώτα να σκεφτείτε εάν υπάρχουν χαλαρές άκρες για να δέσετε πριν φύγετε. Από εκεί, κάντε διεξοδική έρευνα για την περιοχή στην οποία ταξιδεύετε και μάθετε αν υπάρχουν εμπειρίες που πρέπει να κάνετε. Αποφασίστε για τις εκδρομές στις οποίες θέλετε να λάβετε μέρος και αφιερώστε μέρες για να χαλαρώσετε. Ο προγραμματισμός έγκαιρα θα εξαλείψει το άγχος και θα εξασφαλίσει πιο ξεκούραστες διακοπές. Ακόμη και η οργάνωση των ημερών σας μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο να αισθάνεστε ολοκληρωμένοι. Η δημιουργία μιας λίστας παντοπωλείων για την προετοιμασία γευμάτων για την εβδομάδα ή ο προγραμματισμός προπονήσεων θα σας επιτρέψει να είστε πιο παραγωγικοί.

Σε όλες τις πτυχές της ζωής, το επίμονο άτομο αφιερώνει χρόνο για να προετοιμαστεί για το μέλλον. Αυτό διευκολύνει την επίτευξη των στόχων σας και θα διαπιστώσετε ότι είστε πιο αποτελεσματικοί.

2. Να είστε μελλοντικοί

Η διαφορά ανάμεσα σε ένα άτομο με άγρια ​​επιμονή και σε κάποιον που του λείπει η ίδια ορμή είναι ότι το επίμονο άτομο δεν αφήνει τη ζωή να του περάσει. Αν αναπολείτε συνεχώς το παρελθόν, ίσως σκεφτείτε να αλλάξετε νοοτροπία.

Για να είσαι πιο αποφασιστικός άνθρωπος, πρέπει να ζεις την παρούσα στιγμή. Ασκήστε την ενέργειά σας εστιάζοντας σε αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρελθόν σας για να διαμορφώσετε πώς θέλετε να είναι το μέλλον σας, αλλά πρέπει να αφήσετε οποιαδήποτε δυσαρέσκεια μπορεί να έχετε. Για παράδειγμα, αν δεν μπορείτε να απελευθερώσετε τις αναμνήσεις μιας τοξικής σχέσης, τότε δεν ανοίγεστε για να βρείτε την αγάπη της ζωής σας. Όταν ξυπνήσετε, πείτε στον εαυτό σας ότι σήμερα είναι μια ευκαιρία να ολοκληρώσετε οτιδήποτε θέλετε και να σκεφτείτε τι μπορεί να είναι επόμενο για εσάς.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Ίσως έχετε σκεφτεί πώς θα μπορούσατε να αναπτύξετε μια νέα δεξιότητα ή να ξεκινήσετε ένα συναρπαστικό χόμπι. Χρησιμοποιώντας πάθος και επιμονή, μπορείτε να αδράξετε την ημέρα και να οικοδομήσετε ένα καλύτερο μέλλον, εγγραφείτε σε ένα εκπαιδευτικό μάθημα ή δοκιμάζοντας μια νέα δραστηριότητα. Υπάρχει τόση ελευθερία στη μελλοντική σκέψη. Μπορεί να αισθάνεστε ότι είναι τρομακτικό να αναλογίζεστε το άγνωστο, αλλά είναι πραγματικά μια τεράστια ευκαιρία για αλλαγή. Δίνεις στον εαυτό σου έναν κενό καμβά για να ζωγραφίσεις αυτό που θέλεις να είσαι χωρίς να συγκρατηθείς. Σκεφτείτε πού θα δείτε τον εαυτό σας να ζείτε στο μέλλον, ποιοι θα είναι οι φίλοι σας ή τι είδους δουλειά θα έχετε.

Όταν μαθαίνετε να διοχετεύετε την επίμονη ενέργεια σε εργασίες και στόχους καθημερινά, οι μέρες σας δεν φαίνονται πλέον κοσμικές και μπορείτε να πετύχετε περισσότερα.

3. Αναζητήστε ευκαιρίες

Μέρος του να είναι κανείς επίμονος είναι να αξιοποιήσει το πάθος και τον σκοπό του. Αν δείξετε ότι είστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε. Αν ψάχνετε για δουλειά και σας προσφέρεται συνέντευξη για μια θέση, φροντίστε να έρθετε με οξυδερκείς ερωτήσεις και να στείλετε μια συνέχεια ή ένα ευχαριστήριο email. Αυτό θα σας ξεχωρίσει από τους άλλους υποψηφίους και θα δείξει ότι είστε ενθουσιώδεις για την ευκαιρία.

Εάν είστε ήδη απασχολημένος, χρησιμοποιήστε επιμονή να ζητήσετε προαγωγή ή να επεκτείνετε τα καθήκοντά σας. Μπορεί να προσφερθείτε να βοηθήσετε με άλλα ομαδικά έργα ή να φέρετε νέες ιδέες στο τραπέζι. Όταν αγαπάτε πραγματικά τη δουλειά σας και είστε ενθουσιασμένοι που παρακολουθείτε πάρτι γραφείου ή εθελοντικά σε εκδηλώσεις, φυσικά θα αποπνέετε πάθος και ορμή.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Στην προσωπική σας ζωή, βρείτε τρόπους να διαφοροποιήσετε τη ρουτίνα σας. Αλλάξτε ό,τι παραγγείλετε σε ένα εστιατόριο ή δοκιμάστε ενδιαφέρουσες συνταγές στο σπίτι. Αντί να πηγαίνετε στο γυμναστήριο όπως συνήθως, δοκιμάστε ένα μάθημα spin. Το να αφήνεις την κάθε μέρα να είναι λίγο πιο διαφορετική θα είναι αναζωογονητικό. Επίσης, αναζητήστε ανοίγματα για να κάνετε νέους φίλους. Αναζητήστε ομάδες ή συλλόγους στην κοινότητά σας στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε, όπου μπορεί να συναντήσετε διαφορετικά άτομα που μοιράζονται μερικά από τα ίδια ενδιαφέροντα. Ξεκινήστε να γίνεστε ένα άτομο που θέλει τα πάντα.

Όταν ένας φίλος σας προσκαλεί κάπου, πείτε απλώς ναι και είστε ανοιχτοί σε μια νέα εμπειρία. Οι άλλοι θα αρχίσουν να σας συσχετίζουν με το να είστε ζωηροί και επίμονοι και θα προσελκύσετε παρόμοια άτομα. Όταν περιβάλλετε τον εαυτό σας με άτομα που είναι τόσο ισχυρά και ενεργητικά όσο εσείς, θα δονηθείτε σε υψηλότερη συχνότητα.

4. Γνωρίστε την αξία σας

Το να είσαι επίμονος θα γίνει εύκολα αν θυμηθείς την ευρύτερη εικόνα και μπορείς να φανταστείς ότι θα φτάσεις στα όνειρά σου. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπενθυμίζετε στον εαυτό σας γιατί έχει σημασία η δουλειά σας. Είτε έχετε καριέρα στην εξυπηρέτηση πελατών είτε στον εταιρικό κόσμο, βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε πώς αυτό που κάνετε ωφελεί τους άλλους. Γνωρίζοντας ότι το έργο στο οποίο εργάζεστε κάνει τη διαφορά, σας επιτρέπει να φέρετε ένα νέο επίπεδο ενθουσιασμού.

Εάν δεν έχετε ξεκάθαρο νόημα πίσω από τις πράξεις σας, το να ξυπνάτε για μια δουλειά 9-προς-5 είναι κουραστικό και εφησυχάζεστε με τη θέση σας. Ρωτώντας πώς ταιριάζουν τα καθήκοντα του καθενός, μπορεί να διαπιστώσετε ότι προσφέρετε μια πολύτιμη δεξιότητα. Μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμο να αναγνωρίσετε τους καρπούς της εργασίας σας. Ίσως συνεργαστήκατε με ένα μέλος της ομάδας και το βοηθήσατε σε ένα έργο. Όταν βλέπετε το τελικό προϊόν και πόσο ευγνώμων ήταν ο συνάδελφός σας για τη βοήθειά σας, καταλαβαίνετε πώς μπορείτε να εξυπηρετήσετε τους άλλους. Αυτό καθιστά ευκολότερο να εκτιμήσετε την αξία σας και να είστε παθιασμένοι με άλλα καθήκοντα επίσης.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Ακόμη και η διατήρηση ενός πίνακα όρασης μπορεί να σας επιτρέψει να είστε πιο επίμονοι και αποφασισμένοι να πετύχετε. Η τοποθέτηση φωτογραφιών ενός αυτοκινήτου που πάντα θέλατε ή λέξεων που σχετίζονται με τον τύπο του συντρόφου που αναζητάτε μπορεί να σας παρακινήσει και να σας υπενθυμίσει ποιος είναι ο τελικός σας στόχος. Μέρος του να είσαι επίμονος είναι επίσης να σκέφτεσαι πώς θέλεις να μιλάνε οι άνθρωποι για σένα. Αφιερώνοντας μερικές στιγμές κάθε μέρα για να διαλογιστείτε για το πώς σας βλέπουν οι φίλοι και η οικογένειά σας, θα σας επιτρέψει να θυμηθείτε τις ιδιότητες που αγαπάτε στον εαυτό σας και οτιδήποτε θέλετε να εργαστείτε. Η κατανόηση της αξίας σας και του πώς σας βλέπουν οι άλλοι, σας βοηθά να ζήσετε με περισσότερη επιμονή.

Τελικές σκέψεις

Η επιμονή είναι αυτό που μας ωθεί στη δράση. Είναι ενεργητικό πάθος και επιμονή που όλοι είμαστε ικανοί να αποπνέουμε. Όταν είστε ένα επίμονο άτομο στη δουλειά, θα γίνετε ένα αξιόπιστο άτομο που του δίνονται περισσότερες ευκαιρίες.

Η επιμονή στις σχέσεις χτίζει επίσης ισχυρότερους δεσμούς με ομοϊδεάτες. Προκαλέστε τον εαυτό σας να φέρει αποφασιστικότητα με αυτούς τους τρόπους σε μερικές πτυχές της ζωής σας τους επόμενους μήνες. Με το να είστε σκόπιμοι με το χρόνο σας, θα μεγιστοποιήσετε τον αντίκτυπό σας και θα αγκαλιάσετε την επιτυχία.

Επιλεγμένη φωτογραφία: Ales Krive μέσω unsplash.com

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Schreibe einen Kommentar