Τι σημαίνει «Δημιουργήστε τη δική σας πραγματικότητα»; Από έναν προπονητή ζωής

1
Τι σημαίνει «Δημιουργήστε τη δική σας πραγματικότητα»;  Από έναν προπονητή ζωής

Έχετε νιώσει ποτέ κολλημένοι και εφησυχασμένοι στη ζωή, επιθυμώντας μια καλύτερη δουλειά, την τέλεια σχέση ή περισσότερα χρήματα; Είναι εύκολο να πιστέψεις ότι αν περιμένεις αρκετά, η κατάλληλη ευκαιρία ή συγκυρία θα πέσει στην αγκαλιά σου και μετά θα είσαι τελικά ευτυχισμένος. Αλλά μπορεί να χάσετε μήνες ή και χρόνια περιμένοντας να αλλάξει κάτι.

Από την οπτική γωνία ενός προπονητή ζωής, είστε σε θέση να δημιουργήσετε τη δική σας πραγματικότητα αυτή τη στιγμή, ακόμα και όταν τα πράγματα αισθάνονται εκτός ελέγχου.

Να πώς.

Τι σημαίνει να δημιουργείς τη δική σου πραγματικότητα;

Σφυρηλάτηση του δικού σας μονοπατιού σημαίνει να βρείτε το πάθος και το όραμά σας για τη ζωή και να το χρησιμοποιήσετε για να αναλάβετε δράση. Έχει να κάνει με το να συμμετέχεις κάθε μέρα με αυτοπεποίθηση και ορμή, αντί να στέκεσαι στο περιθώριο και να βλέπεις τη ζωή να σε περνάει.

Όταν είστε ξεκάθαροι για το τι προσπαθείτε, μπορείτε να βρείτε τη δύναμη να αλλάξετε την κατάστασή σας και να δώσετε στη ζωή σας έναν νέο σκοπό.

Πώς να δημιουργήσετε τη δική σας πραγματικότητα

Το να ξεριζώσετε τη ρουτίνα και τον τρόπο ζωής σας μπορεί να είναι τρομακτικό. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πού να ξεκινήσετε, ακολουθούν πέντε συμβουλές για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τη δική σας πραγματικότητα και να ζείτε τη ζωή στο έπακρο.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

1. Δείτε τη ζωή σας σε κεφάλαια

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να περνάει από τις κινήσεις και νιώθεις ότι κάθε μέρα είναι ίδια, σκεφτείτε να αλλάξετε την οπτική σας.

Σκεφτείτε τη ζωή σας σαν ένα βιβλίο. Όταν δημιουργείτε τη δική σας πραγματικότητα, δείτε τον εαυτό σας ως τον συγγραφέα της ιστορίας σας. Εάν αισθάνεστε στάσιμοι αυτή τη στιγμή, δεν πειράζει. Μια ιστορία αλλάζει και κινείται συνεχώς, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε τη δύναμη να γράψετε το επόμενο κεφάλαιο όπως θέλετε.

Κάθε σελίδα δεν χρειάζεται να είναι ένα τεράστιο επίτευγμα ή συναρπαστικό γεγονός. Μπορεί να είναι κάτι σαν να αλλάξετε τη ρουτίνα της φυσικής σας κατάστασης πηγαίνοντας για μια πεζοπορία ή αφιερώνοντας μια μέρα για να εστιάσετε στην ευεξία σας και να μαγειρέψετε ένα υγιεινό γεύμα. Μπορείτε ακόμη και να έχετε μερικές σελίδες αφιερωμένες στην αυτοφροντίδα όπου απλά μένετε σπίτι και παρακολουθείτε το Netflix για ώρες.

Εάν βρίσκεστε στο κεφάλαιο 25 της ζωής σας αυτή τη στιγμή, ίσως σχεδιάζετε το κεφάλαιο 30 να είναι αυτό όπου θα αγοράσετε τελικά το αυτοκίνητο των ονείρων σας.

Όταν ζεις κάθε μέρα από τη νοοτροπία να γράφεις τη δική σου ζωή, ενεργείς με περισσότερη πρόθεση και σκοπό. Αναρωτηθείτε πόσο σας διασκεδάζει η ιστορία σας αυτή τη στιγμή ή φανταστείτε τι θα σκέφτονταν οι άλλοι για το βιβλίο σας αν το διάβαζαν.

Εάν βαριέστε, θυμηθείτε ότι μπορείτε να γράψετε νέες λέξεις και να προσθέσετε μια ανατροπή που θα σας ωθήσει προς την πραγματικότητα που θέλετε να οικοδομήσετε. Κάθε μέρα είναι μια νέα σελίδα και μια νέα ευκαιρία για δράση.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

2. Απελευθερώστε τις σκέψεις σας

Ίσως δεν μπόρεσες να αλλάξεις τις συνθήκες σου επειδή σε κυριεύουν οι σκέψεις σου. Όταν το μυαλό σας είναι μπερδεμένο ή ακατάστατο, δεν έχετε ξεκάθαρη κατεύθυνση για τη ζωή σας και ελέγχεστε από εξωτερικές πιέσεις ή εμπόδια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κάθαρση των συναισθημάτων σας είναι σημαντική για τη δημιουργία της δικής σας πραγματικότητας.

Σκεφτείτε να κάνετε ημερολόγιο ή να ξεκινήσετε ένα φωνητικό ημερολόγιο. Πολλές φορές, για να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας, πρέπει να απελευθερώσετε σωματικά αυτούς τους φόβους ή τις ανησυχίες σας στο χαρτί ή να τους εκφράσετε δυνατά. Όταν βγάζετε βαριά συναισθήματα από το στήθος και το κεφάλι σας, αφήνετε χώρο για νέες ιδέες και αποκτάτε περισσότερα κίνητρα.

Το ημερολόγιο μπορεί επίσης να είναι μια ευκαιρία για να κάνετε σχέδια. Μπορείτε να γράψετε τα μεγαλύτερα όνειρά σας χωρίς να συγκρατηθείτε από το φόβο της κρίσης. Εάν προσθέσετε ένα χρονοδιάγραμμα ή κάνετε ένα χρονοδιάγραμμα για τους στόχους σας, θα είναι πιο πιθανό να πιέσετε τον εαυτό σας για να τους επιτύχει επειδή το έχετε γράψει.

Ακόμη και η δημιουργία μιας μικρής λίστας ελέγχου για την εβδομάδα θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις περιορισμένες ώρες της ημέρας. Στη συνέχεια, μετά από μερικούς μήνες, ανατρέξτε στο ημερολόγιό σας ή ακούστε το φωνητικό ημερολόγιο σας. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε ότι οι στόχοι που θέλατε να επιτύχετε στην πραγματικότητα συνέβησαν.

Όταν αναλογιστείτε τις λέξεις που γράψατε ή είπατε, θα διαπιστώσετε ότι έχετε γίνει πιο θετικοί. Θα είστε περήφανοι για την ανάπτυξη που έχετε κάνει και τη νέα πραγματικότητα που δημιουργήσατε.

3. Βρείτε τις θετικές σας άγκυρες

Σε κάποιο σημείο, πιθανότατα έχετε βιώσει άγχος ή απογοήτευση επειδή τα πράγματα ένιωθαν σαν να ξετυλίγονταν γρήγορα. Ίσως υπήρξε μια στιγμή που ένα μέλος της οικογένειας ήταν άρρωστο ή δεν λάβατε προαγωγή στη δουλειά και δεν μπορούσατε να κάνετε τίποτα γι ‚αυτό.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Το χάος είναι ένα σταθερό μέρος της ζωής που έρχεται και φεύγει κατά κύματα. Το κλειδί για να δημιουργήσετε τη δική σας πραγματικότητα μέσα σε αυτή την αβεβαιότητα είναι να βρείτε τις θετικές άγκυρες στον κόσμο σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα άτομο με το οποίο αισθάνεστε ασφαλείς και μπορείτε να είστε ευάλωτοι και ειλικρινείς σχετικά με τα συναισθήματά σας.

Η άγκυρά σας θα μπορούσε επίσης να είναι ένα αναμνηστικό κάποιου είδους, όπως ένα ειδικό βιβλίο που διαβάζετε που σας φέρνει παρηγοριά ή ένα τραγούδι που σας μεταφέρει σε ένα χαρούμενο μέρος. Όταν έχετε αυτά τα θετικά συστήματα υποστήριξης, μπορείτε να στηριχτείτε σε αυτά σε δύσκολες στιγμές και να τα χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε την κατάστασή σας.

Χωρίς θετικούς πυλώνες για να κρατηθείτε, θα χάσετε την κατανόηση της πραγματικότητας. Εάν το πιο χαοτικό περιβάλλον σας είναι ο χώρος εργασίας, βάλτε μια φωτογραφία της οικογένειάς σας ή έναν προορισμό στον οποίο θέλετε να ταξιδέψετε που θα σας θυμίζει την ανεβαστική σας άγκυρα.

Εάν διανύετε μια περίοδο στη ζωή που είναι ιδιαίτερα συντριπτική, σκεφτείτε να βρείτε έναν φίλο που μπορεί να είναι ο υπεύθυνος σύντροφός σας. Μπορείτε να συνομιλήσετε μαζί τους για 10 λεπτά κάθε πρωί για να αποκτήσετε μια ώθηση ενέργειας και να είστε έτοιμοι να αδράξετε την ημέρα. Θα νιώσετε δύναμη και ενθάρρυνση να χτίσετε τη ζωή που θέλετε όταν περιβάλλετε τον εαυτό σας με τα κατάλληλα εργαλεία για να παραμείνετε προσγειωμένοι.

4. Βρείτε τη δική σας λωρίδα

Μπορεί να έχετε την περιοριστική πεποίθηση ότι η ζωή σας πρέπει να μοιάζει με συγκεκριμένο τρόπο για να είναι ικανοποιητική. Ίσως μπορείτε να δείτε την πραγματικότητα κάποιου άλλου όπου ζει σε ένα τεράστιο σπίτι ως αυτό που πρέπει να φιλοδοξείτε. Αλλά να θυμάστε ότι η ομορφιά της χάραξης της δικής σας πορείας είναι ότι δεν χρειάζεται να ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο καλούπι.

Όταν διαμορφώνετε το δικό σας μονοπάτι, μπορείτε να ακολουθήσετε πολλούς διαφορετικούς δρόμους και να βρείτε τον τρόπο ζωής που σας ταιριάζει καλύτερα. Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες. Το μυστικό είναι να συνειδητοποιήσεις όλες τις επιλογές σου και να αδράξεις κάθε στιγμή.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

5. Αδράξτε όλες τις ευκαιρίες

Εάν θέλετε να αλλάξετε την επαγγελματική σας πορεία, σκεφτείτε ποιες είναι οι φυσικές σας δεξιότητες και τη βιομηχανία όπου θα λάμψουν τα ταλέντα σας. Εάν είστε παθιασμένοι με την εκπαίδευση ανθρώπων, δεν χρειάζεται απαραίτητα να γίνετε δάσκαλος. Υπάρχουν τόσες πολλές άλλες ευκαιρίες, όπως να προπονήσω ένα μικρό πρωτάθλημα ή να είμαι δάσκαλος.

Σκεφτείτε να παραμείνετε ανοιχτόμυαλοι και όταν πρόκειται για ραντεβού. Μπορεί να έχετε μια αυστηρή ιδέα στο μυαλό σας για το ποιος είναι ο ιδανικός σας σύντροφος, αλλά αν μείνετε κλειστοί για να συναντήσετε κάποιον που δεν τσεκάρει όλα τα κουτάκια σας, μπορεί να καταλήξετε να χάσετε αυτόν που σας κάνει να νιώθετε πιο ζωντανοί.

Η οικοδόμηση της δικής σας πραγματικότητας σημαίνει να βγείτε έξω από το κουτί για να αξιοποιήσετε κάθε πιθανότητα που εμφανίζεται στο δρόμο σας. Όταν είσαι θεατής, μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη και να ζήσεις όλα όσα έχει να προσφέρει η ζωή.

Τελικές σκέψεις

Η δημιουργία της δικής σας πραγματικότητας σάς επιτρέπει να ξυπνάτε κάθε μέρα με πεποίθηση και ικανοποίηση επειδή ξέρετε ότι ζείτε την αλήθεια σας. Όταν πιέζετε τον εαυτό σας να αναλάβει δράση από ένα σημείο εμπιστοσύνης, θα έχετε τη δύναμη να χτίσετε τον τρόπο ζωής που πάντα θέλατε.

Εάν δείτε τη ζωή σας σε κεφάλαια και κάνετε κάθε σελίδα νόημα, θα είστε περήφανοι για την ιστορία που έχετε γράψει. Όταν καθαρίζετε τις αρνητικές σκέψεις ή τα άγχη σε ένα ημερολόγιο, το μυαλό σας θα ανανεώνεται και το σώμα σας θα έχει περισσότερη ενέργεια.

Το να βρείτε θετικές άγκυρες στις οποίες μπορείτε να στηριχτείτε όταν η ζωή είναι χαοτική ή αβέβαιη, σας βοηθά να παραμείνετε προσγειωμένοι και να εστιάσετε σε αυτό που είναι πιο σημαντικό για εσάς.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Να θυμάστε ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από πολλές επιλογές σε όλες τις πτυχές της ζωής, απλά πρέπει να είστε πρόθυμοι να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Εάν εφαρμόσετε αυτές τις τέσσερις συμβουλές στην καθημερινότητά σας, θα είστε έτοιμοι να πάρετε την πρωτοβουλία να δημιουργήσετε μια πραγματικότητα που σας ενθουσιάζει.

Επιλεγμένη φωτογραφία: Timur Romanov μέσω unsplash.com

Schreibe einen Kommentar