10 κρίσιμα μαθήματα που πρέπει να μάθετε όταν αισθάνεστε σαν αποτυχημένος

1
10 κρίσιμα μαθήματα που πρέπει να μάθετε όταν αισθάνεστε σαν αποτυχημένος

Γράφουν τραγούδια, βιβλία, εμπνευσμένα αποσπάσματα και ταινίες γι‘ αυτό, αλλά πάντα μιλούν για την αποτυχία σε παρελθόντα χρόνο, σαν να είναι κατά κάποιο τρόπο εντάξει να συζητάμε όταν έχουμε ξεπεράσει, αποκτήσουμε νόημα και επιστρέψουμε στην αρχή. Φλας ειδήσεων—η αποτυχία είναι χάλια. Όταν νιώθετε ότι έχετε αποτύχει στη ζωή, μπορεί να είναι δύσκολο να αναγνωρίσετε τα ρομαντικά, ποιητικά ή ουσιαστικά μηνύματα που σκοπεύουμε να μάθουμε, κυρίως επειδή είμαστε πολύ θυμωμένοι ή με ραγισμένη καρδιά για να τα αναζητήσουμε.

Το να νιώθεις αποτυχημένος στη ζωή είναι ενεργοβόρα και παίρνει πολλές μορφές. Η μόνη εγγύηση στη ζωή είναι ότι στην πραγματικότητα θα αποτύχουμε. Θα το κάνουμε επανειλημμένα, και όταν οι αποτυχίες εντείνονται, μπορεί να νιώθουμε ότι η γη καταρρέει κάτω από τα πόδια μας.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να μοιάζει και να φαίνεται η αποτυχία.

Η αποτυχία μπορεί να μοιάζει με:

 • Απολύομαι
 • Πτώχευση ή οικονομικές δυσκολίες
 • Λείπει μια προαγωγή
 • Γίνοντας φαντάσματα
 • Σπάζοντας μια δίαιτα
 • Διαζύγιο, μερικές φορές περισσότερες από μία φορές
 • Παραμονή όταν ήθελες να σηκωθείς
 • Αποτυχία να ολοκληρώσετε έναν κύριο στόχο ή απλώς τη λίστα καθημερινών εργασιών σας
 • Κάνοντας τα πάντα σωστά και χάνοντας ακόμα εκεί που φαίνεται να μετράει.
 • Κάτι που αφιερώσατε χρόνο για να βγει λανθασμένα (αποτυχία IKEA, κανείς;)
 • Τα είκοσί σας (απλά αστειεύομαι—καλά, κάπως)

Η αποτυχία μπορεί να είναι σαν:

 • Απογοήτευση
 • Απογοήτευση
 • Πληθωρισμός (πολλές λέξεις «d», ξέρω)
 • Κενότητα

Από την άλλη πλευρά, η αποτυχία μπορεί επίσης να μοιάζει με:

Λοιπόν, ποια ακριβώς είναι τα μαθήματα που συμβαίνουν στο ενδιάμεσο και μας βοηθούν να περάσουμε από τα βάθη της απελπισίας στο θράσος της σοφίας; Αποδεικνύεται ότι είναι εκεί αν είμαστε πρόθυμοι να τους δούμε.

Εδώ είναι 10 κρίσιμα μαθήματα που πρέπει να μάθετε όταν αισθάνεστε ότι έχετε αποτύχει στη ζωή.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

1. Υπάρχει αξία στην προσπάθεια

Εάν έχετε αποτύχει, η βασική αλήθεια είναι ότι πρέπει να προσπαθήσατε να βρεθείτε σε αυτή τη θέση. Ο φόβος της αποτυχίας είναι τόσο βαθύς που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην προσπαθήσουν απλώς για να αποφύγουν την πιθανότητα αποτυχίας.

Σε μια έρευνα του Linkagoal, ο φόβος της αποτυχίας ταλαιπώρησε το 31% των 1.083 ενηλίκων ερωτηθέντων – μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνους που φοβούνταν τις αράχνες (30%), το να είναι μόνοι στο σπίτι (9%) ή ακόμα και το παραφυσικό (15%).

Εάν έχετε βρει τον εαυτό σας να αισθάνεται αποτυχημένος, τότε σημαίνει ότι έχετε συγκεντρώσει το θάρρος να κάνετε κάτι δύσκολο. Να θυμάστε ότι το ίδιο θάρρος δεν έχει εξαφανιστεί μόνο και μόνο επειδή δεν λειτούργησε όπως θα θέλατε. Γιορτάστε την προθυμία σας να προσπαθήσετε και σημειώστε ότι αυτό είναι το ίδιο πνεύμα που θα σας τροφοδοτήσει καθώς προχωράτε και προσπαθείτε ξανά ή δοκιμάζετε κάτι νέο.

2. Η αποτυχία μας ταπεινώνει αν δεν της δώσουμε πάρα πολλή δύναμη

Εάν δώσουμε υπερβολική πίστη στις αποτυχίες μας, τις απομνημονεύουμε ως προγνωστικά για μελλοντικές αναπόφευκτες αποτυχίες. Λες και αποτυγχάνοντας σε κάτι στη ζωή, δεν μπορείς να πετύχεις ποτέ ξανά σε αυτόν τον τομέα. Καταστροφολογούμε την αποτυχία μας, διευρύνουμε το εύρος της και μετατρέπουμε μια στιγμή στο χρόνο σε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία που είμαστε προορισμένοι να επαναλάβουμε.

Αλλά δεν χρειάζεται. Όταν αναγνωρίζουμε την αποτυχία μας για αυτό ακριβώς που είναι -ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο-, της αφήνουμε να μας ταπεινώσει. Το παίρνουμε και ονομάζουμε τι έχει συμβεί, αφηγούμαστε τον αντίκτυπό του και το κρατάμε ακριβώς έτσι. Το βλέπουμε ως δεδομένα και αναγνωρίζουμε ότι ελάχιστη σχέση έχει με το αν θα αποτύχουμε ή θα πετύχουμε ή όχι στο μέλλον.

3. Η νοητική γυμναστική του «What if» είναι άχρηστη – Ξαναχρηματοδοτήστε τον χρόνο

Οτι έγινε έγινε. Το να ξαναζούμε τη στιγμή της αποτυχίας μας δεν εξυπηρετεί κανέναν. Τα „Would’ve’s“, „Could’ve’s“ και „Sould’ve’s“ περνούν ορμητικά από το μυαλό μας καθώς εξετάζουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, έστω και μόνο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος που αφιερώνουμε σε αυτό το μέρος της περιττής επανάληψης θα μπορούσε καλύτερα να δαπανηθεί για να πάρουμε την κυριότητα 100% των εξαρτημάτων που είχαμε τον έλεγχο που οδήγησαν στην αποτυχία.

Αυτή είναι η ευκαιρία μας να αφιερώσουμε χρόνο σε προβληματισμό και να εντοπίσουμε τους βασικούς παράγοντες με απόλυτη ειλικρίνεια. Πολλοί από εμάς αναζητούμε την ευκαιρία να αφεθούμε έξω όταν η αποτυχία πονάει πάρα πολύ. Αντί να παραδεχτούμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε αλλάξει, αναζητούμε εξωτερικές πηγές για να κατηγορήσουμε ή να παραμορφώσουμε τη μνήμη με δικαιολογίες.

Δεν είναι κάθε αποτυχία υπό τον πλήρη έλεγχό μας, αλλά συχνά υπάρχουν κομμάτια στα οποία μπορούμε να λογοδοτήσουμε, να μάθουμε και να εμφανιστούμε καλύτερα στο μέλλον. Είναι καλύτερο να «εστιάζεις αποκλειστικά σε εκείνες τις πτυχές που βρίσκονται στον έλεγχό σου. Το να αισθάνεστε ότι έχετε τον έλεγχο είναι ένα κυριολεκτικό αντίδοτο στα συναισθήματα ανικανότητας και απογοήτευσης που θα σας παρακινήσει να προσπαθήσετε ξανά, θα ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας για άλλη μια αποτυχία και θα αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας».

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

4. Η λογοδοσία δεν μπορεί να κοινοποιηθεί

Το μαρτύριο δεν είναι ο στόχος και θέλουμε να αποφύγουμε τις ευθύνες. Η λογοδοσία, ωστόσο, είναι σημαντική. Θέλουμε να ανταποκριθούμε στα κομμάτια λάθους που αναγνωρίζουμε μέσω του αυτοστοχασμού και να εκφράσουμε 100% ευθύνη σε συνομιλίες με εξωτερικά μέρη που επηρεάστηκαν από τις αποτυχίες μας.

Η ευθύνη μπορεί να μοιραστεί και το άλλο μέρος μπορεί να έχει κάποιο ρόλο να παίξει, αλλά για να δώσουμε νόημα στις αποτυχίες μας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία για να δηλώσουμε τον αντίκτυπό μας ανεξάρτητα από την πρόθεσή μας. Το θέμα είναι να εξαλείψουμε τις δικαιολογίες, να ονομάσουμε τι συνέβη και να δηλώσουμε τι θα ακολουθήσει, ακόμα κι αν δεν εμπλέκεται κανένας άλλος.

Για παράδειγμα, όταν αισθάνεστε ότι αποτύχατε στη ζωή σας επειδή σας πέρασαν για προαγωγή στην καριέρα σας, μπορεί να μην απαιτείται συζήτηση με το αφεντικό σας, αλλά μπορείτε να σκεφτείτε εάν πρέπει να αναλάβετε ευθύνη για τις στιγμές που θα μπορούσατε να έχετε είσαστε πιο σκόπιμοι με τη δουλειά σας και βάλτε έναν στόχο για το πώς θα μπορούσατε να εστιάσετε πιο σκληρά το επόμενο τρίμηνο και να επιτρέψετε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας πιο δημόσια.

Αντίθετα, εάν η αποτυχία είναι χωρισμός και ο αυτοστοχασμός δείχνει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσατε να ήσασταν πιο επικοινωνιακός ή διαφανής κατά τη διάρκεια της σχέσης, μπορείτε να το παραδεχτείτε στο θιγόμενο μέρος και να σημειώσετε ότι αυτό είναι κάτι που σκοπεύετε να δουλέψετε. πριν συνεχίσετε την επόμενη σχέση σας.

5. Ισχύει η Διαδικασία Εξάλειψης

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που αντιμετωπίσατε μια ερώτηση πολλαπλής επιλογής σε μια εξέταση. Έπρεπε να χρησιμοποιήσετε τη λογική για να ρυθμίσετε τις επιλογές μέχρι τις πιο πιθανές πιθανότητες, και ελλείψει βεβαιότητας, πιθανότατα πήρατε μια μορφωμένη εικασία.

Η ζωή μάς προσφέρει παρόμοιες ευκαιρίες όλη την ώρα και μπορούμε να δούμε την αποτυχία σαν να μας βοηθά να πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στη «σωστή απάντηση». Όλοι οι τρόποι με τους οποίους κάτι δεν πρέπει να πάει μας φέρνουν πιο κοντά στο να μάθουμε πώς θα έπρεπε. Η αποτυχία στη ζωή μας εξυπηρετεί με αυτόν τον τρόπο. Όταν μπορούμε να επεξεργαστούμε τις αποτυχίες μας παραγωγικά, να εξαγάγουμε τις πληροφορίες που παρέχουν και να προχωρήσουμε με διορατικότητα, ερχόμαστε πιο κοντά στα αποτελέσματα που ελπίζουμε να βρούμε.

6. Τα στατιστικά υποπαραγωγής εξακολουθούν να ανήκουν στους νικητές

Οι παίκτες του μπέιζμπολ που έχουν μέσο όρο κτυπήματος 300 ή περισσότερο θεωρούνται συνήθως all-star ή πιθανή αίθουσα αγροτών. Αυτό όμως σημαίνει ότι αν έχετε μέσο όρο κτυπήματος 300, ουσιαστικά αποτυγχάνετε το 70% των περιπτώσεων.

Τώρα, δεν ακούγεται τόσο εντυπωσιακό; Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αποτυγχάνουμε περισσότερες φορές από όσες πετυχαίνουμε στη διάρκεια της ζωής μας. Ήρθε η ώρα να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους και να αναλογιστείτε τις αποτυχίες σας.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

7. Ανακαλύπτεις από τι είσαι φτιαγμένος

Η αποτυχία δεν είναι για τους αδύναμους. Όταν αποτυγχάνεις, εννοώ ότι αποτυγχάνεις πραγματικά στη ζωή, πονάει—πολύ. Δεν είναι εύκολο κατόρθωμα να ξεπεράσεις τις δυσκολίες που έρχονται με την μεγάλη αποτυχία στη ζωή. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που αποδεικνύουμε στους εαυτούς μας όταν επιλέγουμε να επιστρέψουμε εκεί έξω και να το δώσουμε ξανά.

Το να εμπιστεύεστε αφού σας ραγίσει η καρδιά, να κάνετε αίτηση για προαγωγή αφού σας πέτυχαν πριν, να ζητήσετε από το επόμενο άτομο να βγουν ραντεβού μετά το φάντασμα—το μεταφορικό βήμα που κάνουμε για να «επιβιβαστούμε στο άλογο» μας αποδεικνύει ότι είμαστε πιο ανθεκτικοί απ‘ όσο καταλάβαμε. Έχουμε προσπαθήσει και αποτύχει στο παρελθόν, έτσι μπορούμε να προσπαθήσουμε και να αποτύχουμε ξανά.

Όταν μαθαίνουμε να ριμπάουντ, μαθαίνουμε ακριβώς τι είμαστε ικανοί.+

«Η εμπειρία του να βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου δεν είναι ευχάριστη, αλλά η αυτοπεποίθηση, το αίσθημα ανακούφισης —το λέμε «μεταφορά διέγερσης»—είναι πολύ έντονες. Αυτή η αίσθηση κυριαρχίας, «Ουάου, κοίτα τι μόλις έκανα», είναι μια εμπειρία μάθησης. Ο ίδιος ο φόβος δεν είναι ευχάριστος, αλλά οι άνθρωποι δεν τον θυμούνται ποτέ. Αυτό που θυμούνται είναι αυτό το θετικό υψηλό».

Όταν επιδιώκουμε την αποτυχία προς την κατεύθυνση της προσπάθειας ξανά, μπορούμε να κυριαρχήσουμε στην τέχνη της αποτυχίας προς τα εμπρός.

Τα μικρά παιδιά που μαθαίνουν να περπατούν πέφτουν στο έδαφος εκατοντάδες φορές, αλλά δεν αποφασίζουν απλώς να σέρνονται για μια ζωή. Συνεχίζουν να στέκονται. Όταν εκμεταλλευόμαστε την ίδια παιδική άνεση με την αποτυχία, μπορούμε να προσεγγίσουμε τη ζωή με πιο ανάλαφρη καρδιά και να απωθήσουμε όλη την αρνητική αυτοομιλία που μαθαίνουμε καθώς μεγαλώνουμε. «Αν αποτύχω, οι άνθρωποι θα με κρίνουν», Αν προσπαθήσω και όλοι με δουν να αποτυγχάνω, θα χάσω τον σεβασμό τους». Ποιός νοιάζεται? Η ζωή είναι δύσκολη.

8. It’s All in the Framing

Πρέπει να αποφασίσετε πώς θέλετε να σκεφτείτε και να μιλήσετε για τις αποτυχίες σας προχωρώντας. Αυτό που επιλέγετε να αναφέρετε λέει πολλά για το τι σήμαινε για εσάς η αποτυχία. Εάν μένετε και μιλάτε για όλα τα οδυνηρά υπολείμματα της αποτυχίας, διαιωνίζετε τα μεγαλύτερα προβλήματα της ζωής.

Όπως είπε ο Yoda, «ο φόβος οδηγεί σε θυμό, ο θυμός οδηγεί σε μίσος και το μίσος οδηγεί σε βάσανα». Όταν μιλάτε για τη μάθηση, διαιωνίζετε την ανάπτυξη που ο κόσμος δυσκολεύεται να δει.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

9. Η κοινή χρήση είναι φροντίδα

Επανατοποθετήστε τη μάθησή σας και γλυτώστε κάποιον άλλον από τον κόπο, πάντα αμφισβήτησα το ρητό ότι κάθε γενιά πρέπει να μάθει μόνη της ότι το σίδερο είναι καυτό—λέω ταύρο! Μερικοί άνθρωποι μπορεί να λάβουν υπόψη την προειδοποίηση.

Ομολογουμένως, η αποτυχία μας βρίσκει όλους και υπάρχουν μερικά μαθήματα που πρέπει να μάθουμε μόνοι μας, αλλά ποτέ δεν βλάπτει να μοιραστείτε την ιστορία σας. Να είστε ανοιχτοί, διαφανείς και τολμηροί με τον τρόπο που προσφέρετε τις γνώσεις σας στον κόσμο. Είτε πρόκειται για μια σχέση καθοδήγησης, δημόσια κοινοποίηση στο ιστολόγιό σας ή αποσπάσματα που μοιράζεστε όταν κάθεστε σε ένα πάνελ μια μέρα, μην υποτιμάτε ποτέ τον αντίκτυπο που μπορείτε να έχετε αν μοιράζεστε τα «αχα!» που προήλθαν από τις αποτυχίες σας. . Οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν την ταπεινοφροσύνη σας και θα νιώσουν ότι έχουν επίσης την άδεια να αποτύχουν.

10. Είναι εντάξει να το αφήσεις (Ξέρεις, όπως είπε η Έλσα;)

Εάν είστε διαβόητα σκληροί με τον εαυτό σας, μπορεί να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να κρατήσετε την αποτυχία, αλλά από τη στιγμή που ο προβληματισμός, η υπευθυνότητα και η μάθηση έχουν συμβεί, η αποτυχία έχει εξυπηρετήσει τον σκοπό της. Αφήστε το και ελευθερώστε χώρο για να κάνετε τα επόμενα βήματά σας. Εξάλλου, σου έχουν μείνει πολλές ακόμα αποτυχίες μέσα σου!

Τελικές σκέψεις

Η ζωή είναι πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία για να γίνετε πραγματικά καλοί στην αποτυχία. Υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες για να το μαζέψεις όταν νιώθεις ότι έχεις αποτύχει στη ζωή, αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερα από 10 μεγάλα μαθήματα που πρέπει να μάθεις.

Δείτε την κάθε μέρα ως μια νέα ευκαιρία στο θάρρος – μια νέα μέρα για να εξασκηθείτε στη μάθηση από τα λάθη και στην εφαρμογή αυτής της μάθησης στον επόμενο μεγάλο κίνδυνο. Είναι εντάξει να αποτύχεις στη ζωή γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι αποτυγχάνεις για μια ζωή. Κανείς δεν πέτυχε ποτέ χωρίς πρώτα να αποτύχει με κάποιο τρόπο.

Είτε αστοχούσατε στο τέρμα του γκαζιού είτε προσπαθείτε να αποφύγετε λάθη, αφήστε σήμερα να είναι η πρώτη από τις πολλές μέρες που αποτυγχάνετε με πλήρη σιγουριά ότι υπάρχει σκοπός σε ό,τι κάνετε.

Διαβάστε αυτά εάν αισθάνεστε σαν αποτυχημένος

Επιλεγμένη φωτογραφία: Eric Brehm μέσω unsplash.com

Schreibe einen Kommentar