10 λάθη διακόσμησης που πρέπει να αποφύγετε

1
10 λάθη διακόσμησης που πρέπει να αποφύγετε

10 λάθη διακόσμησης που πρέπει να αποφύγετε

Μήπως ήρθε η ώρα να δώσετε στο σπίτι σας μια φρέσκια όψη; Ο επανασχεδιασμός της διακόσμησης του σπιτιού μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικός. Υπάρχουν τόσα πολλά χρώματα, σχέδια και υλικά για να διαλέξετε, για να μην αναφέρουμε δεκάδες στυλ και θέματα. Η ομορφιά της επιλογής από μια τέτοια σειρά ιδεών εσωτερικής διακόσμησης είναι ότι τόσα πολλά διαφορετικά στοιχεία συνδυάζονται για να αντικατοπτρίζουν τον εαυτό σας και τα γούστα σας. Ενώ τα εγχειρήματα διακόσμησης σπιτιού πρέπει πάντα να θεωρούνται πολύ προσωπικά έργα, υπάρχουν ορισμένες οδηγίες που μπορούν να ακολουθηθούν για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε πιο εύκολα την ιδανική αίσθηση και ροή που επιθυμείτε.

Μην βιάζεστε με το Paint

Πολλοί άνθρωποι θέλουν αμέσως να πάνε με μια νέα στρώση χρώματος για να ξεκινήσουν τον επανασχεδιασμό των σπιτιών τους. Βάλτε φρένο για μια στιγμή! Το βάψιμο είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού. Αν και είναι φανταστικό και ενθαρρύνεται να βάζετε νέα βαφή στους τοίχους, υπάρχουν λίγοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Πρώτα απ ‚όλα, προσπαθήστε να αποφύγετε να κάνετε το χρώμα της βαφής τη βάση για το όραμά σας. Η βαφή έχει τόσες πολλές αποχρώσεις και χρώματα για να διαλέξετε και πραγματικά δεν είναι δύσκολο να το αλλάξετε αν εμφανιστεί η επιθυμία. Αντίθετα, αποφασίστε για τα πιο ακριβά κομμάτια που θα τοποθετήσετε πρώτα στον χώρο σας και επιλέξτε χρώματα βαφής που θα συνδυάζονται όμορφα. Η εύρεση των ιδανικών επίπλων σας θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα γιατί όλα τα άλλα μπορούν εύκολα να σχεδιαστούν γύρω από αυτά.

Όταν αγοράζετε χρώμα, μπορεί να είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τη μεγάλη γκάμα διαθέσιμων δειγμάτων τσιπ βαφής. Μπορεί να νομίζετε ότι βρήκατε το τέλειο χρώμα, αλλά προσοχή! Δεν φαίνονται όλα τα χρώματα ίδια σε έναν τοίχο όπως στο τσιπ. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε ένα λάθος σχεδιασμού εσωτερικού είναι να δοκιμάσετε πρώτα τα χρώματα της βαφής. Αγοράστε μερικά μεγέθη δειγμάτων από τα χρώματα που σας αρέσουν περισσότερο. Εφαρμόστε τα χρώματα σε μεγάλα τμήματα στα δωμάτια που θέλετε να βάψετε για καλύτερη οπτική αναπαράσταση.

Μην ανακατεύεστε στα έπιπλα

Η επιλογή επίπλων για ένα σπίτι μπορεί να είναι συναρπαστική και δύσκολη.

Η επιλογή επίπλων για ένα σπίτι μπορεί να είναι συναρπαστική και δύσκολη. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να σκεφτείτε, όπως το στυλ, το μέγεθος και η λειτουργικότητα. Καθώς τα έπιπλα είναι ένα τόσο κρίσιμο μέρος κάθε σπιτιού, είναι σημαντικό να κάνετε τις σωστές επιλογές την πρώτη φορά. Ενώ επιλέγετε τα αγαπημένα σας έπιπλα, λάβετε υπόψη μερικά πράγματα για να αποφύγετε να διορθώσετε λάθη σχεδιασμού στο μέλλον.

Να θυμάστε ότι το μέγεθος έχει σημασία. Όταν έχετε τόσο πολύ χώρο για να εργαστείτε, είναι καλή ιδέα να βρείτε τρόπους να μεγιστοποιήσετε αυτόν τον χώρο για να τον αξιοποιήσετε. Αποφύγετε τη χρήση επίπλων που είναι δυσανάλογα με το μέγεθος του δωματίου. Για παράδειγμα, τεράστια ή πάρα πολλά κομμάτια σε ένα μικρό χώρο μπορεί να το κάνουν να αισθάνεται στενό. Ομοίως, πολύ λίγα ή πολύ μικρά κομμάτια σε ένα τεράστιο δωμάτιο θα το κάνουν να αισθάνεται ημιτελές.

Υπάρχουν πολλά στυλ για να διαλέξετε στον κόσμο των επίπλων, αλλά να έχετε υπόψη σας ότι το στυλ δεν πρέπει να υπερισχύει της άνεσης ή της λειτουργικότητας. Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας — σας αρέσει να διασκεδάζετε με την οικογένεια και τους φίλους σας; Έχετε (ή σχεδιάζετε να αποκτήσετε) παιδιά ή κατοικίδια; Ίσως είστε περισσότερο σόλο άτομο. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα είδη των υλικών και των σχεδίων που μπορεί να έχουν οι επιλογές των επίπλων σας. Ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής σας, είναι σημαντικό τα έπιπλα να προσφέρουν ίση άνεση, λειτουργικότητα και στυλ.

Μην επιλέξετε δάπεδο κατώτερου επιπέδου

Η εύρεση του σωστού δαπέδου για το σπίτι σας είναι μια τεράστια σχεδιαστική επιλογή. Θα θελήσετε να βρείτε κάτι που όχι μόνο θα εκπέμπει το προσωπικό σας στυλ, αλλά θα σας εξυπηρετεί και για τα επόμενα χρόνια. Αποφύγετε να κάνετε λάθη στο δάπεδο σημειώνοντας αυτές τις σχεδιαστικές ιδέες και βρίσκοντας την καλύτερη επιλογή για τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας.

Ο καθορισμός των σωστών υλικών είναι το πιο σημαντικό σημείο για να ξεκινήσετε όταν επιλέγετε οποιοδήποτε δάπεδο. Το δάπεδο πρέπει να είναι σε θέση να αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου και της ζωής. Για άλλη μια φορά, ο τρόπος ζωής παίζει βασικό ρόλο. Κάποιος που ζει πιο ανεξάρτητα μπορεί να είναι σε θέση να ικανοποιήσει διαφορετικά υλικά δαπέδου από μια μεγάλη οικογένεια με πολλά κατοικίδια. Επιπλέον, διαφορετικά δωμάτια, όπως το μπάνιο όπου υπάρχει πολλή υγρασία, μπορεί να μην απαιτούν τα ίδια υλικά με το σαλόνι.

Το δάπεδο έρχεται σε μια σειρά από στυλ και σχέδια. Από ξύλινα σχέδια για ρουστίκ εμφάνιση μέχρι μαρμάρινα στυλ για πολυτελές σχέδιο, οι ουρανοί είναι το όριο. Επιλέξτε δάπεδο που θα ταιριάζει καλύτερα με τη συνολική σας όραση, ενώ έχετε υπόψη σας άλλες πτυχές της εμφάνισης. Βεβαιωθείτε ότι το δάπεδο δεν θα ανταγωνίζεται το υπόλοιπο δωμάτιο, αλλά θα το ενισχύσει για να το βοηθήσει να φαίνεται καλύτερα.

Μην επιλέξετε το λάθος χαλί

Χαλιά περιοχής

Ένα κοινό λάθος κατά την πλοήγηση σε ιδέες σχεδίασης είναι η επιλογή του λάθος είδους χαλιού περιοχής για το χώρο. Η επιλογή του λάθος μεγέθους, σχήματος και σχεδίου μπορεί πραγματικά να μειώσει τη συνολική ελκυστικότητα οποιουδήποτε δωματίου. Όταν παίρνετε την τελική απόφαση για ένα χαλί περιοχής, αυτές οι απλές συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε μια επιτυχημένη επιλογή.

Τα χαλιά της περιοχής πρέπει να επιλέγονται με σκοπό. Σκεφτείτε το δωμάτιο όπου θα τοποθετηθεί το χαλί της περιοχής, γιατί δεν χρειάζεται κάθε δωμάτιο το ίδιο χαλί. Πάρτε για παράδειγμα το μπάνιο. Αν πιστεύετε ότι ένα χαλί περιοχής στο μπάνιο θα βοηθούσε πραγματικά να συνδυάσετε τα πάντα, είναι υπέροχο! Αλλά για λόγους καθαριότητας και λειτουργικότητας, μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε ένα χαλί με επίπεδη ύφανση ή εξωτερικό χώρο σε αντίθεση με ένα χαλί σαγιονάρας που ταιριάζει με αυτό στο σαλόνι.

Το μέγεθος του χαλιού τέλειας περιοχής είναι σημαντικό για να κάνει μια μόνιμη εντύπωση σε οποιονδήποτε χώρο. Ένα χαλί που είναι πολύ μικρό μπορεί να περάσει απαρατήρητο και να χαθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα έπιπλα και διακόσμηση. Όταν επιλέγετε ένα χαλί περιοχής, βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον τα δύο μπροστινά πόδια των επίπλων σας εφαρμόζουν άνετα στις άκρες του χαλιού. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι ότι το χαλί πρέπει να αγγίζει όλα τα έπιπλα του δωματίου, ενώνοντας όλη την εμφάνιση.

Μην κρέμετε τα πράγματα πολύ ψηλά

Ένα συνηθισμένο λάθος κατά το σχεδιασμό ενός σπιτιού είναι να κρεμάμε τα πράγματα σε λάθος επίπεδο. Υπάρχουν ορισμένα επίπεδα που είναι καλύτερα να κρεμάσετε πράγματα, όπως η τέχνη και ο συγκεκριμένος φωτισμός, από άλλα. Τέτοια εξαρτήματα πρέπει να φαίνονται εύκολα και να βοηθούν τα μάτια να ρέουν σε όλο το δωμάτιο με ευκολία.

Το έργο τέχνης συνιστάται να κρεμιέται στο ύψος των ματιών ή κοντά σε αυτό. Ένα κατά προσέγγιση ύψος θα είναι περισσότερο από αρκετό για να πετύχετε το ιδανικό αντίκτυπο. Σε περίπτωση αμφιβολίας, πηγαίνετε χαμηλότερα από ψηλότερα. Δεν θα θέλετε οι άνθρωποι που κουράζονται να απολαύσουν τα ελκυστικά και δημιουργικά έργα τέχνης που έχει να προσφέρει το σπίτι σας. Επίσης, έχετε κατά νου τα μεγέθη και τους αριθμούς των έργων τέχνης που επιλέγετε να κρεμάσετε. Λιγότερες, μεγαλύτερες εκδόσεις τέχνης και φωτογραφιών θα κάνουν εξαιρετική εντύπωση και θα προσφέρουν εστιακά σημεία.

Οι πολυέλαιοι θα πρέπει επίσης να κρεμαστούν στο κατάλληλο ύψος για να έχετε τα περισσότερα οπτικά οφέλη. Αν και δεν θέλετε να το κρεμάσετε τόσο χαμηλά που οι άνθρωποι χτυπούν τα κεφάλια τους, πρέπει να είναι αρκετά χαμηλό για να κάνει τη δουλειά του. Ο φωτισμός πολυελαίου που είναι κρεμασμένος πολύ ψηλά μειώνει την εξάπλωση του φωτός σε όλο το δωμάτιο. Αυτό θα κάνει τελικά το δωμάτιο να φαίνεται πιο σκοτεινό. Παίξτε με διάφορα ύψη όταν ετοιμάζεστε να κρεμάσετε μόνιμα έναν πολυέλαιο για να βρείτε το τέλειο ύψος ανάρτησης για τον χώρο σας.

Μην γίνεστε χαοτικοί με τα μοτίβα

Δεν λείπουν οι επιλογές μοτίβων στον κόσμο του εσωτερικού σχεδιασμού. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα αγαπημένο, μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο να ισορροπήσετε τα μοτίβα με ελκυστικό τρόπο. Τα πάρα πολλά μοτίβα μπορούν να κάνουν έναν χώρο να αισθάνεται χαοτικός, ενώ τα πολύ λίγα μοτίβα μπορούν να τον κάνουν να αισθάνεται θαμπό. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να βρείτε την τέλεια ποσότητα μοτίβων.

Ένας συνδυασμός ποικιλίας και συνέπειας είναι το κλειδί. Σκεφτείτε κάτι απλό, όπως το χρώμα. Εάν έχετε ένα χρώμα που κάνει αντίθεση που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε σε όλο το χώρο για να κάνετε άλλα στοιχεία του δωματίου να εμφανιστούν, θα ήταν τέλειο για να εξετάσετε τα μοτίβα. Επιλέξτε μερικά διαφορετικά μοτίβα με αυτό το χρώμα για να φέρετε το ποπ που θέλετε προσθέτοντας επιπλέον λεπτομέρεια.

Επίσης, να θυμάστε ότι τα σχέδια με αντίθεση χρώματος φαίνονται υπέροχα σε συμπαγή φόντο. Οι κουρτίνες με μοτίβα, οι κουβέρτες και τα χαλιά της περιοχής μπορούν να κάνουν μια μεγάλη δήλωση ενάντια σε μονόχρωμους τοίχους και έπιπλα. Απλώς να θυμάστε ότι λιγότερο είναι περισσότερο. Τα πάρα πολλά μοτίβα μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή από τη συνολική αίσθηση του χώρου.

Μην αγνοείτε τον καλό φωτισμό

Μην αγνοείτε τον καλό φωτισμό

Όσον αφορά τη δημιουργία της τέλειας ατμόσφαιρας, μπορεί να μην υπάρχει καλύτερο πράγμα για να δουλέψετε από τον φωτισμό. Ο φυσικός φωτισμός και ο τεχνητός φωτισμός είναι και τα δύο αναπόσπαστα μέρη της ζωής μας. Τα καλά νέα είναι ότι ο φωτισμός δεν χρειάζεται να είναι βαρετός! Επωφεληθείτε από όλες τις λύσεις φωτισμού που είναι διαθέσιμες σε εσάς και δημιουργήστε την τέλεια διαμόρφωση φωτισμού.

Το φυσικό φως είναι η πιο πολύτιμη πηγή φωτός γύρω. Ωστόσο, αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και δεν μένει ποτέ το ίδιο κατά τη διάρκεια του έτους. Αν και είναι υπέροχο να εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι αναπόφευκτο να χρειαστούν δευτερεύουσες πηγές φωτός. Η τοποθέτηση μιας ποικιλίας φωτισμού σε διάφορα επίπεδα σε όλο το δωμάτιο μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή του τέλειου φωτισμού για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Σκεφτείτε τον φωτισμό δαπέδου, τα φωτιστικά δαπέδου, τις απλίκες τοίχου, τα επιτραπέζια φωτιστικά, τα φωτιστικά δαπέδου κ.λπ. Με τόσα πολλά στυλ για να διαλέξετε, υπάρχει κάτι για τον καθένα που ταιριάζει με τη διακόσμηση των ονείρων του.

Δεν ταιριάζουν (πάρα πολύ)

Το ταίριασμα είναι εντάξει, αλλά ο συντονισμός είναι ακόμα καλύτερος! Όταν τα πράγματα ταιριάζουν πολύ καλά, ένα δωμάτιο μπορεί πραγματικά να καταρρεύσει. Η ανάμειξη και η αντιστοίχιση προσθέτουν επίπεδα και διαστάσεις σε έναν χώρο, καθιστώντας τον ενδιαφέρον, φιλόξενο και προσωπικό. Σκεφτείτε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές για την αντιστοίχιση χρωμάτων και σχεδίων στο σπίτι.

Δεν χρειάζεται κάθε έπιπλο να έχει το ίδιο χρώμα, μοτίβο ή ακόμα και υφή. Αναζητήστε κομμάτια που θα συμπληρώνουν το ένα το άλλο προσθέτοντας τις δικές τους μοναδικές λεπτομέρειες στο δωμάτιο. Όχι μόνο τα ξεχωριστά κομμάτια θα κάνουν ένα δωμάτιο να αισθάνεται πιο ζωντανό παρά έτοιμο για εκθεσιακό χώρο, αλλά θα είναι επίσης εύκολο να αντικατασταθεί κάτι εάν παραστεί ανάγκη.

Τα διαφορετικά στυλ μπορούν επίσης να προσδώσουν περισσότερη εξατομίκευση σε έναν χώρο. Ακολουθήστε μια εκλεκτική προσέγγιση και συνδυάστε το ρουστίκ με το μποέμ ή συνδυάστε στοιχεία industrial και πολυτέλειας. Ο συνδυασμός στυλ μπορεί να σας οδηγήσει σε κάτι καθαρά δικό σας και να κάνει το σπίτι σας ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Μην ξεχνάτε τα μαξιλάρια ρίψης

Τα ριχτάρι μαξιλάρια μπορούν να προσθέσουν μερικές εξαιρετικές πινελιές σε ένα δωμάτιο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν τα κάνετε μέρος του εσωτερικού σας σχεδιασμού.

Κρατήστε το μέγεθος σε προοπτική. Η χρήση μικροσκοπικών μαξιλαριών σε ένα μεγάλο δωμάτιο με μεγάλα έπιπλα θα τα επιτρέψει να χαθούν στο μείγμα. Τα μεγαλύτερα μαξιλάρια θα σας βοηθήσουν να γεμίσετε τον κενό χώρο με στυλ και λειτουργικότητα και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τόσα πολλά από αυτά. Η ύπαρξη πολλών μαξιλαριών τριγύρω μπορεί να κάνει έναν χώρο να αισθάνεται πιο άβολο παρά άνετο με όλα τα ανακατεύοντας γύρω για να χαλαρώσετε πραγματικά.

Θα θέλετε να κάνετε τον χώρο σας να αισθάνεται οικείος, όχι σαν εγκατάσταση σε κατάλογο ή πολυκατάστημα. Παραλείψτε την αποπνικτική και τέλεια οργανωμένη σειρά μαξιλαριών. Εκτός από το να προσθέτουν κάτι επιπλέον σε ένα δωμάτιο, είναι επίσης εκεί για να παρέχουν επιπλέον άνεση. Βεβαιωθείτε ότι φαίνονται έτοιμα και ελκυστικά για καθίσματα.

Μην χρησιμοποιείτε Faux Florals

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν να έχουν μια πινελιά φύσης διάσπαρτη στα σπίτια τους. Ενώ η ιδέα της ενσωμάτωσης λουλουδιών και άλλων φυτών στην εσωτερική διακόσμηση φαίνεται ωραία, τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι λιγότερα. Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές για να φέρετε τη φύση σε εσωτερικούς χώρους χωρίς να κάνετε ένα λάθος διακόσμησης του σπιτιού που μπορεί αργότερα να μετανιώσετε.

Τα πλαστικά και μεταξωτά λουλούδια και φυτά μπορεί να διαρκέσουν για πάντα, αλλά δεν έρχονται χωρίς κάποιες πτώσεις. Τα περισσότερα από αυτά τείνουν να φαίνονται τόσο ψεύτικα όσο είναι, γεγονός που μπορεί να μειώσει την αίσθηση του δωματίου. Τείνουν επίσης να μαζεύουν πολλή σκόνη και είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να καθαριστούν σωστά.

Αν θέλετε να φέρετε τη φύση στο σπίτι σας, τα φρέσκα φυτά είναι ο καλύτερος τρόπος να πάτε. Υπάρχει μια ποικιλία φυτών που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Τα αληθινά λουλούδια και τα φυτά μπορούν να εναλλάσσονται εποχιακά, αν θέλετε μια αλλαγή.

Μια εναλλακτική ή προσθήκη στα φρέσκα φυτά είναι η χρήση φρέσκων φρούτων. Τα στρατηγικά τοποθετημένα μπολ με φρέσκα φρούτα όπως τα μήλα και τα πορτοκάλια μπορούν όχι μόνο να φαίνονται όμορφα αλλά μπορούν επίσης να προσφέρουν χρησιμότητα ως υγιεινό σνακ.

Αποφύγετε τη σχεδίαση Faux Pas δουλεύοντας με 50 ορόφους

Στο 50 Floor, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πετύχετε την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού των ονείρων σας. Με πάνω από τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας συνδυασμού, το φιλικό και καταρτισμένο προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να βρείτε ένα οικονομικό δάπεδο υψηλής ποιότητας για τις ανάγκες σας. Οι υπηρεσίες μας συνοδεύονται από οφέλη όπως:

  • Εγγύηση αντιστοιχίας τιμής
  • Εγγυήσεις
  • Δωρεάν, κατ‘ οίκον ραντεβού με δείγματα
  • Έγκαιρη εγκατάσταση

Είτε ψάχνετε για νέο χαλί είτε θέλετε σκληρά ξύλα υψηλής ποιότητας, προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και υλικά. Θα αφιερώσουμε χρόνο για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε για το ιδανικό ταίριασμα σε χρώμα και σχέδιο για το σπίτι σας. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να προγραμματίσετε το δωρεάν ραντεβού σας για το δάπεδο και να ξεκινήσετε για ένα όμορφο σχέδιο σπιτιού.

Εργασία με 50 Όροφο

Schreibe einen Kommentar