15 Σπάνια γνωρίσματα που ξεχωρίζουν έναν ταξιδιώτη

1
15 Σπάνια γνωρίσματα που ξεχωρίζουν έναν ταξιδιώτη

Τα άτομα που ταξιδεύουν ψηλά περιγράφονται ως άτομα που αποδίδουν πάνω και πέρα ​​από το αναμενόμενο και, με αυτόν τον τρόπο, αποκομίζουν συνήθως ένα σημαντικό άθροισμα των ανταμοιβών. Αλλά τι ακριβώς κάνει τους ταξιδιώτες να διαφέρουν τόσο πολύ από όλους τους άλλους;

Θα μοιραστώ μαζί μου 15 σπάνια χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν έναν ταξιδιώτη και θα σας δώσω πληροφορίες για το τι μπορείτε να κάνετε για να αρχίσετε να αναπτύσσετε αυτές τις ιδιότητες για να βιώσετε τα ίδια αποτελέσματα στη ζωή σας.

1. Ιδιαίτερα οργανωμένος

Οι ιπτάμενοι είναι εκείνα τα άτομα που βρίσκονται έξω στον κόσμο, εργάζονται σκληρά για να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί μπροστά τους. Πολλές φορές, αυτοί οι επιτυχόντες εργάζονται σε πολλά έργα με διάφορες προθεσμίες ταυτόχρονα. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι αυτά τα άτομα πρέπει οπωσδήποτε να ισορροπήσουν μια ζωή έξω από την επιχείρησή τους. Αυτό περιλαμβάνει να περνάει χρόνο με την οικογένειά του και να αφιερώνει χρόνο για προσωπικές δραστηριότητες, όπως να πηγαίνει στο γυμναστήριο, να παρακολουθεί κοινωνικές συγκεντρώσεις ή να κάνει καθημερινές δουλειές.

Για να τα επιτύχετε όλα αυτά, αξίζει να έχετε υψηλή δομή και αυτά τα άτομα είναι μάστερ στις οργανωτικές δεξιότητες και στην καλή διαχείριση του χρόνου.

2. Προσανατολισμός στη λεπτομέρεια

Ο Τζίμι Τζόνσον του Αμερικανικού Ποδοσφαιρικού Hall of Famer είπε κάποτε: «Η διαφορά μεταξύ του συνηθισμένου και του εξαιρετικού είναι αυτό το λίγο επιπλέον».

Συχνά, αυτό είναι το μυστικό συστατικό για την επιτυχία ενός ταξιδιώτη. Ενώ οι απλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αρκεστούν στο να ολοκληρώσουν απλώς τη δουλειά τους, ο ιπτάμενος απαιτεί αριστεία. Είναι επειδή αυτό το άτομο είναι πρόθυμο να καταβάλει επιπλέον δουλειά για να κάνει το παραπάνω μίλι. Σημαίνει να επιμείνετε για να κάνετε μικρές προσαρμογές αφού όλοι οι άλλοι πάνε σπίτι. Σημαίνει ότι είναι σχολαστικοί επειδή γνωρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ 99% και 100% σωστά.

Οι κριτικοί μπορεί να κοροϊδεύουν και να κοροϊδεύουν ότι είναι τελειομανείς, αλλά οι ιδιοκτήτες αναγνωρίζουν ότι εδώ ζει το μεγαλείο.

3. Καθαρή επικοινωνία

Η ικανότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας στην επιχείρηση είναι κρίσιμη. Αυτό περιλαμβάνει τη μετάδοση ενός στοχαστικού και ηχηρού μηνύματος στους πελάτες, τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών με τα μέλη της ομάδας και τη δυνατότητα επαγγελματικής συμμετοχής κατά την αλληλεπίδραση με τους επόπτες και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Η διατήρηση σαφούς και ανοιχτής επικοινωνίας μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ της έγκαιρης ολοκλήρωσης του έργου και της ανάγκης να εξηγήσετε τις καθυστερήσεις που οφείλονται σε λάθη αρχάριων και παρεξηγήσεις, κάνοντας την ομάδα σας να μοιάζει με ένα σωρό ερασιτέχνες. Οι high-flyers είναι ειδικοί στο να μεταδίδουν το μήνυμά τους με σαφήνεια και να διασφαλίζουν ότι λαμβάνεται όπως προβλέπεται.

4. Συνδετήρας

Οι ιπτάμενοι γνωρίζουν την αξία της σύνδεσης με άτομα με ομοϊδεάτες. Ξέρουν πώς να βρίσκουν και να ευθυγραμμίζονται με τους κατάλληλους ανθρώπους για να συνεργαστούν και να μοιραστούν ιδέες για να προωθήσουν τις προσπάθειές τους και να πετύχουν τους στόχους τους. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι ομάδες δικτύωσης είναι τόσο δημοφιλείς.

Πιθανότατα έχετε ακούσει το ρητό, «Το δίκτυό σας είναι η καθαρή σας αξία», για το οποίο έχει γραφτεί εκτενώς όταν συζητείται η δύναμη της δικτύωσης στην επιχείρηση. Ουσιαστικά, οι δυνατότητές σας για ανάπτυξη και επιτυχία συνδέονται άμεσα με την ποιότητα των ανθρώπων και των ενώσεων που διατηρείτε.

Εάν θέλετε να προχωρήσετε στην επιχείρηση και τη ζωή, τότε βεβαιωθείτε ότι οι συνδέσεις σας αντικατοπτρίζουν το σημείο που θέλετε να είστε και μπορούν να προσθέσουν αξία για να σας βοηθήσουν να φτάσετε εκεί.

5. Παθιασμένος

Αυτοί δεν είναι άνθρωποι που κάνουν ποδαρικό μόνο για οκτώ ώρες πριν αποσυρθούν τελικά στο σπίτι για μια βραδιά γεμάτη βιντεοπαιχνίδια. Οι ταξιδιώτες αγαπούν απόλυτα τη δουλειά που κάνουν, και αυτό φαίνεται. Έχουν μια διακαή επιθυμία που τους ξυπνά κάθε πρωί και τους κρατά αφοσιωμένους όλη την ημέρα.

Αυτό είναι κάτι που είναι πραγματικά σημαντικό για αυτούς και για το ποιοι είναι ως άτομα. Έχουν μια βαθιά σύνδεση με τη δραστηριότητα που φτάνει μέχρι τον πυρήνα τους.

6. Ενθουσιώδης

Οι ιπτάμενοι όχι μόνο αγαπούν τη δουλειά που κάνουν, αλλά είναι και ενθουσιασμένοι που το κάνουν. Το να κάνουν τη δουλειά τους φέρνει τόση χαρά που συχνά αναζητούν περισσότερα να κάνουν.

Φαντάσου το! Αυτοί οι άνθρωποι στην πραγματικότητα αναζητούν περισσότερη δουλειά. Αυτό συμβαίνει επειδή απολαμβάνουν το έργο τόσο πολύ που δεν φαίνεται σαν δουλειά με την παραδοσιακή έννοια. Για αυτούς, είναι διασκεδαστικό και ανυπομονούν να το κάνουν. Σκέφτονται τη δουλειά τους όλη μέρα και μοιράζονται τον ενθουσιασμό τους με όλους όσους συναντούν. Όταν ανακαλύψουν έναν άλλον υψηλών επιδόσεων που μοιράζεται τον ενθουσιασμό τους, θα τρέφονται ο ένας από τον άλλον και ο ενθουσιασμός θα αυξάνεται εκθετικά.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

7. Ανταγωνιστικό

Ενώ ορισμένα άτομα είναι καλά με το να καταβάλλουν απλώς την ελάχιστη προσπάθεια, τα άτομα με υψηλές επιδόσεις έχουν την ανάγκη να διαπρέψουν. Αυτή η επιθυμία πηγάζει από μέσα. Είναι ένα μέρος τους. Πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με ό,τι κάνουν γιατί πρέπει να τα καταφέρουν.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν αρκούνται στα βραβεία συμμετοχής. Πρέπει να κερδίσουν. Αυτό τους οδηγεί κάθε μέρα. Ο ανταγωνιστικός τους χαρακτήρας είναι καλός γιατί θα προσπαθούν πάντα σκληρότερα για να έχουν πλεονέκτημα.

Όπως όταν συναντιούνται δύο ενθουσιώδεις άνθρωποι, όταν δύο ανταγωνιστικοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι, τείνουν να αναδεικνύουν το καλύτερο μεταξύ τους. Ο χάλυβας ακονίζει τον χάλυβα και λίγος υγιής ανταγωνισμός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να κρατήσετε τους ανθρώπους να συμμετέχουν.

8. Στρατηγικός

Λόγω της ανταγωνιστικής φύσης τους και της ανάγκης τους να κερδίσουν, οι ιπτάμενοι με μεγάλη επιτυχία κατανοούν την αξία να κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες και να αναπτύξουν ένα σταθερό σχέδιο δράσης. Πρόκειται για άτομα που κινούνται με ξεκάθαρες και σκόπιμες ενέργειες για να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σπάνια θα βρείτε αυτά τα άτομα να πυροβολούν από το ισχίο ή απλώς να το πτερώνουν. Οι ενέργειές τους είναι καλά μελετημένες και έχουν ορθό συλλογισμό πίσω τους. Ξέρουν τι λειτουργεί και τι όχι. Παίζουν για να κερδίσουν και το να έχουν το σωστό σχέδιο είναι βασικό συστατικό για τη συνεχή επιτυχία τους.

9. Εστίαση στο λέιζερ

Από τη στιγμή που ξυπνάμε το πρωί, βομβαρδιζόμαστε με αμέτρητους περισπασμούς. Είμαστε πλημμυρισμένοι από εντυπωσιακές εικόνες, φανταχτερά κουδουνίσματα και επωνυμίες που παλεύουν για την προσοχή μας. Πλημμυρίζουμε επίσης από έναν συνεχή καταιγισμό ειδοποιήσεων από εφαρμογές κοινωνικών μέσων, μηνύματα κειμένου και σημαντικές υπενθυμίσεις για γεγονότα που θα συμβούν αργότερα σήμερα. Είναι ένα σταθερό ρεύμα θορύβου από κάθε κατεύθυνση.

Οι ταξιδιώτες έχουν μάθει να εξαλείφουν τους περισπασμούς για να παραμείνουν εστιασμένοι στο λέιζερ στην εργασία τους. Έχουν από καιρό συνειδητοποιήσει τη σημασία της σίγασης των ενοχλητικών ειδοποιήσεων ή απλώς της απενεργοποίησης των συσκευών εντελώς. Είναι επίσης επιδέξιοι στη δημιουργία χρονικών φραγμών για σημαντικές δραστηριότητες και στη χρήση δεξιοτήτων αυτοδιαχείρισης για να αυξήσουν τη συγκέντρωση και να προωθήσουν την παραγωγικότητα.

10. Επιδεικνύει Αυτοέλεγχο

Κάποια στιγμή, όλοι έχουμε παρευρεθεί σε αυτήν την εκδήλωση δικτύωσης και μπήκαμε στον πειρασμό να μείνουμε για άλλο ένα ποτό ή να βγούμε με φίλους για να γιορτάσουμε μια περίσταση και πιεστήκαμε από τους συνομηλίκους να συνεχίσουμε το πάρτι. Οι ταξιδιώτες ξέρουν ότι ένα ακόμη ποτό μπορεί να μετατραπεί σε άλλα τρία ποτά και η παραμονή για μια επιπλέον ώρα μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε ολονύχτιο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν κόσμο πόνου και τύψεων την επόμενη μέρα.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Το να ασκείς τον αυτοέλεγχο σημαίνει να γνωρίζεις τις αξίες του και να θέτεις προτεραιότητες. Αν και μπορεί να σημαίνει να απογοητεύετε μερικούς φίλους από καιρό σε καιρό ή να μην είστε ενημερωμένοι για τις πιο πρόσφατες εκπομπές που είναι αξιόλογες, θα είστε προετοιμασμένοι για βέλτιστη απόδοση.

Αντί να το θεωρείτε ότι πρέπει να κάνετε θυσίες, αλλάξτε την προοπτική σας σε αυτήν του να κάνετε τους στόχους σας προτεραιότητα. Και οι προτεραιότητες απαιτούν δεσμεύσεις, πράγμα που σημαίνει «όχι» σε δραστηριότητες που τελικά θα εκτροχιάσουν ή θα εμποδίσουν την πρόοδο.

11. Περίεργος

Τα άτομα με υψηλές επιδόσεις βλέπουν τη μάθηση ως ευκαιρία για ανάπτυξη νέων ιδεών και προόδου, ποτέ ως χάσιμο χρόνου ή βάρος. Αυτά τα άτομα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέα πράγματα επειδή η σκέψη νέων δυνατοτήτων τους ενθουσιάζει.

Είναι περίεργοι από τη φύση τους — αναζητούν πάντα τρόπους να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Είναι γοητευμένοι με το πώς λειτουργούν τα πράγματα και ενδιαφέρονται σοβαρά για τον πειραματισμό για να καθορίσουν εάν και πώς μπορούν να απλοποιηθούν ή να βελτιωθούν οι διαδικασίες προς όφελος του συνόλου. Δεν τους πτοούν οι προκλήσεις. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως αποτυχία, μόνο ανατροφοδότηση για να συνεχίσετε να προσπαθείτε μέχρι να βρεθεί η απάντηση.

12. Σκεπτόμενοι που βασίζονται σε λύσεις

Έχετε γνωρίσει ποτέ κάποιον που φαινόταν να ξεπερνά τα εμπόδια και τις δυσκολίες με τόση ευκολία και χάρη ενώ άλλοι συνέχιζαν να χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο;

Ένας από τους μεγάλους παράγοντες που ξεχωρίζουν τους ιπτάμενους από τους άλλους είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Αντί να ξοδεύουν τον χρόνο και την ενέργειά τους μιλώντας για το πραγματικό πρόβλημα ή πώς νιώθουν για το πρόβλημα, εστιάζουν την ενέργειά τους στην αναζήτηση της λύσης. Το να κάθεστε γύρω από τον ψύκτη νερού παραπονιέστε για τις περιστάσεις ή προσπαθώντας να αποδώσετε ευθύνες δεν θα λύσει ποτέ το πρόβλημα. Η μόνη διέξοδος από το πρόβλημα είναι να εστιάσουμε στην επίλυσή του.

13. Ευέλικτο

Ενώ αναζητάτε τρόπους επίλυσης πιεστικών προβλημάτων ή κατά τον καθορισμό της σωστής πορείας, είναι σημαντικό να παραμείνετε ευέλικτοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ενδώσουμε στους άλλους, αλλά μάλλον να μην είμαστε πολύ σταθεροί ώστε να χάνουμε ή να αγνοούμε περιπτώσεις όπου απαιτούνται προσαρμογές.

Φανταστείτε ότι οδηγείτε στον αυτοκινητόδρομο και βλέπετε μια φωτεινή πορτοκαλί πινακίδα που σας ενημερώνει ότι υπάρχει μια παράκαμψη μπροστά λόγω εργασιών στο δρόμο. Θα έφευγες στην άκρη του δρόμου και θα περίμενες το πλήρωμα του δρόμου να τελειώσει τη δουλειά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα περιμένεις μερικές ώρες ή πιθανώς μέρες μόνο και μόνο επειδή αυτός είναι ο δρόμος που επιλέξατε να ακολουθήσετε; Ή θα επιλέξατε να ακολουθήσετε τις πινακίδες και να ακολουθήσετε την εναλλακτική διαδρομή;

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Ακούγεται σαν αυθόρμητο. Μόνο ένας πεισματάρης ανόητος καθόταν και περίμενε. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που είναι άκαμπτοι και αρνούνται να προσαρμόσουν την πορεία τους κάθε φορά.

Οι ταξιδιώτες καταλαβαίνουν ότι η επίτευξη του στόχου είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Εάν αυτό σημαίνει προσαρμογή ή τροποποίηση της διαδικασίας που τους οδηγεί εκεί, τότε ας είναι. Εάν το Σχέδιο „Α“ δεν λειτουργεί, τότε δοκιμάστε το Σχέδιο „Β“ και „Γ“ και „Δ“ και ούτω καθεξής μέχρι να πετύχετε.

14. Συνεπής

Με την πρώτη ματιά, αυτό το χαρακτηριστικό του χαρακτήρα μπορεί να φαίνεται σε αντίθεση με την προηγουμένως αναφερθείσα ποιότητα του να είναι ευέλικτο, αλλά είναι πραγματικά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και αλληλοσυμπληρώνονται υπέροχα. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έγιναν επιτυχημένοι εξαρχής επειδή ήταν αφοσιωμένοι στον σκοπό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα γυμναστήρια είναι γεμάτα την 1η Ιανουαρίου, αλλά είναι άδεια και πάλι μέχρι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, επειδή οι άνθρωποι σήμερα πωλούνται με άμεση ικανοποίηση. Οι ταξιδιώτες γνωρίζουν ότι τα καλύτερα αποτελέσματα απαιτούν συχνά χρόνο, επομένως παραμένουν συνεπείς στις προσπάθειές τους. Αυτός είναι ο λόγος που απολαμβάνουν τις ανταμοιβές που πολύ λίγοι θα βιώσουν ποτέ.

15. Αποφασιστικός

Στο δρόμο προς την αριστεία, δεν θα βρείτε έλλειψη αρνητικών, αρνητικών και επικριτών που θα προσπαθήσουν να σπάσουν το πνεύμα σας και να διαλύσουν τα όνειρά σας. Για να καταπολεμήσουν αυτά τα εμπόδια, οι ιπτάμενοι έχουν μάθει να διατηρούν τις πεποιθήσεις τους σταθερές και τις προσπάθειές τους σταθερές. Δεν δίνουν αξιοπιστία στις επικρίσεις των άλλων ούτε επιτρέπουν στις δηλώσεις των μη πιστών να κλονίσουν την αίσθηση του σκοπού τους. Παραμένουν δυνατοί και αφοσιωμένοι παρά τις πιθανότητες και ανεξάρτητα από τις αναποδιές ή το τι λένε οι άλλοι.

Όταν αυτά τα άτομα πιστεύουν αληθινά, μέσα στην καρδιά τους, σε μια συγκεκριμένη πορεία δράσης, τότε παραμένουν πιστά στην ακλόνητη επιδίωξη μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος.

Τελικές σκέψεις

Πόσα από αυτά τα δεκαπέντε χαρακτηριστικά βλέπετε στον εαυτό σας; Ποιες από αυτές θα θέλατε να αναπτύξετε περαιτέρω; Εάν θέλετε να είστε ιπτάμενος, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που θα χρειαστεί να αποκτήσετε και να καλλιεργήσετε στην πορεία.

Ξεκινήστε σήμερα επιλέγοντας ένα χαρακτηριστικό και σκεφτείτε πώς μπορείτε να το φέρετε στην καθημερινότητά σας. Επιλέξτε ένα νέο χαρακτηριστικό αύριο στο οποίο θα εστιάσετε και συνεχίστε μέχρι να διαβάσετε ολόκληρη τη λίστα. Και πάλι, οι ταξιδιώτες είναι σταθεροί, γι‘ αυτό κάντε αυτή τη δραστηριότητα κάθε μέρα.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Μόλις ολοκληρώσετε τη λίστα την πρώτη φορά, στη συνέχεια διαβάστε τη ξανά και αυτή τη φορά αναζητήστε τρόπους για να βελτιώσετε τις προηγούμενες προσπάθειες. Να θυμάστε ότι οι πραγματικοί ταξιδιώτες προσπαθούν να βελτιώνονται καθημερινά. Συνεχίστε να φτάνετε για νέα ύψη.

Περισσότερες συμβουλές για το πώς να γίνετε υψηλοί ταξιδιώτες

Επιλεγμένη φωτογραφία: Ante Hamersmit μέσω unsplash.com

Schreibe einen Kommentar