16 Συμβουλές για επιτυχία από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

1
16 Συμβουλές για επιτυχία από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Ο καθένας έχει τον δικό του ορισμό της επιτυχίας και ο καθένας από εμάς θα ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι στη ζωή για να φτάσει εκεί. Το καλό είναι ότι πολλοί έχουν έρθει μπροστά μας και οι επιτυχημένοι άνθρωποι συχνά μοιράζονται με άλλους τις συμβουλές τους για επιτυχία και τα μαθήματα που έχουν πάρει ενώ προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους τους.

Από αθλητές σούπερ σταρ μέχρι επιχειρηματίες και μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης, αυτές οι συμβουλές επιτυχίας προέρχονται από μερικούς από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή. Απολαύστε τις γνώσεις τους και εφαρμόστε τις στο δικό σας σχέδιο επιτυχίας.

1. Αγκαλιάστε τη δυνατότητα

«Όταν φτάνεις σε ένα σημείο της ζωής σου που βλέπεις δύσκολα πράγματα, μην κοιτάς προς την άλλη κατεύθυνση. κινηθείτε προς αυτό. Είναι η στιγμή που μπορείς να επηρεάσεις την αλλαγή». —Μελίντα Γκέιτς

Το άγνωστο σίγουρα μπορεί να είναι τρομακτικό για πολλούς ανθρώπους. Αποφεύγουμε την αλλαγή γιατί δυνητικά φέρνει μια νέα σειρά προβλημάτων και άγχους. Ωστόσο, εάν κλίνετε σε κάτι που μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αυτή η αλλαγή μπορεί επίσης να φέρει μεγάλα επιτεύγματα και ευτυχία.

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι ο εφησυχασμός είναι ο εχθρός της προόδου, αλλά αποδεχόμενοι τις πιθανότητες —ακόμα και όταν φαίνεται δύσκολο— προετοιμαζόμαστε για την επιτυχία.

2. Προκαλέστε τον εαυτό σας

«Κάνε το μόνο πράγμα που νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις. Αποτυχία σε αυτό. Προσπάθησε ξανά. Κάνε καλύτερα τη δεύτερη φορά. Οι μόνοι άνθρωποι που δεν πέφτουν ποτέ είναι αυτοί που δεν τοποθετούν ποτέ το ψηλό καλώδιο. Αυτή είναι η στιγμή σου. Το έχεις.“ -Οπρα Γουίνφρεϊ

Η Όπρα Γουίνφρεϊ μπορεί να φαίνεται ότι έχει τη χρυσή πινελιά, αλλά αν τη ρωτούσατε για τις αποτυχίες της, αναμφίβολα θα μπορούσε να ξεχωρίσει πολλά παραδείγματα.

Ωστόσο, η μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης δεν έχει καθοριστεί από τις αποτυχίες της, αλλά μάλλον τις βλέπει ως σημεία στη ζωή της όπου αμφισβήτησε τον εαυτό της και διδάχθηκε από αυτά τα λάθη. Είναι αυτό το είδος ατρόμητης στάσης που μοιράζονται πολλοί από τους πιο σημαντικούς κινητές και δράστες στον κόσμο.

3. Βάλτε τον εαυτό σας εκεί έξω

«Για να είσαι επιτυχημένος πρέπει να είσαι εκεί έξω, πρέπει να πατάς στο έδαφος τρέχοντας». — Ρίτσαρντ Μπράνσον

Ο καθένας μπορεί να κάνει μεγαλεπήβολα σχέδια για το τι θέλει να κάνει και πώς σχεδιάζει να το κάνει. Τα σχέδια χωρίς δράση, όμως, δεν είναι τίποτα άλλο από ονειροπολήσεις. Οι συμβουλές του τιτάνα των επιχειρήσεων για την επιτυχία είναι σαφείς και απλές αλλά απίστευτα πολύτιμες: πάρτε μια ευκαιρία και βάλτε αυτά τα σχέδια σε εφαρμογή. Σίγουρα υπάρχει κάποιο ρίσκο σε αυτό, αλλά οι μεγαλύτερες επιτυχίες εμπεριέχουν πάντα ένα επίπεδο κινδύνου.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

4. Κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλά πρότυπα

«Γίνε κριτήριο ποιότητας. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε ένα περιβάλλον όπου αναμένεται η αριστεία». -Ο Steve Jobs

Μια άλλη συμβουλή επιτυχίας που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι να τηρούν υψηλά πρότυπα. Οι ζωές μας είναι μια σώρευση των αποφάσεων που παίρνουμε και τα πρότυπα στα οποία τηρούμε τους εαυτούς μας είναι συχνά αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων. Η οικογένειά σας, οι φίλοι, τα αφεντικά και οι συνάδελφοί σας έχουν τα δικά τους πρότυπα στα οποία σας κρατούν, αλλά είναι η δική σας συμπεριφορά που διαμορφώνει αυτές τις προσδοκίες που έχουν από εσάς.

Αναπτύξτε ένα σύνολο αξιών που είναι σημαντικές για τον εαυτό σας και κρατώντας τον εαυτό σας σε αυτές τις αξίες, επιδεικνύετε ακεραιότητα. Είναι αυτό το χαρακτηριστικό που όταν συνδυάζεται με σκληρή δουλειά συχνά αποδίδει μια ζωή επιτυχία.

5. Να είστε επίμονοι

«Η επιμονή είναι πολύ σημαντική. Δεν πρέπει να τα παρατήσεις εκτός και αν αναγκαστείς να τα παρατήσεις». — Έλον Μασκ

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο πύραυλος Starship του Έλον Μασκ εξερράγη στις φλόγες κατά την προσγείωσή του. Αν πιστεύετε ότι ο Μασκ πρόκειται να ρίξει πετσέτα και να βουτήξει στην αποτυχία, τότε δεν ξέρετε πολλά για τον επιχειρηματικό γίγαντα. Δεν είναι απλώς ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή σήμερα, αλλά είναι επίσης ένας από τους πιο επίμονους.

Ανεξάρτητα από τους στόχους σας, θα υπάρξουν επικριτές και εμπόδια. Είναι εκείνοι που είναι επίμονοι στο πνεύμα και δεν αποθαρρύνονται από την αποτυχία που θα έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχουν τελικά την επιτυχία.

6. Εξυπηρετήστε άλλους

«Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ορισμός μιας επιτυχημένης ζωής που να μην περιλαμβάνει την υπηρεσία σε άλλους. Βρείτε κάτι να κάνετε. Κατέβα από τον πάγκο». — Τζορτζ Χ. Β. Μπους

Πιθανώς μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές επιτυχίας, η εξυπηρέτηση των άλλων είναι τόσο ζωτικής σημασίας όσο και οι άλλοι σε αυτήν τη λίστα.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πέτυχε ο Τζορτζ HW Μπους κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ήταν η υπογραφή του νόμου για τους Αμερικανούς με Αναπηρίες. Ήταν ένα σημαντικό βήμα για τα πολιτικά δικαιώματα και την εξυπηρέτηση εκείνων που είχαν αγνοηθεί για τόσο καιρό.

Αν κοιτάξετε μια λίστα με τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο, αναμφίβολα θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν όλοι τους εξυπηρετούν τους άλλους με κάποιο τρόπο. Είτε πρόκειται για καθοδήγηση, δημιουργία θέσεων εργασίας ή κάνοντας μια θετική αλλαγή, είναι πεπεισμένοι ότι όσο περισσότερο εξυπηρετούν τόσο περισσότερα λαμβάνουν.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

7. Δέσμευση

«Υπάρχει εκείνη η στιγμή κάθε πρωί που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη: είσαι αφοσιωμένος ή δεν είσαι;» — ΛεΜπρόν Τζέιμς

Εάν δεν είστε σε αυτό για να το κερδίσετε, τότε η επιτυχία είναι απίθανο να ακολουθήσει. Όσοι βιώνουν την επιτυχία ξέρουν πώς να συγκεντρώνονται. Αναγνωρίζουν έναν στόχο και δεσμεύονται να τον πραγματοποιήσουν.

Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι δεν θα υπάρξουν στιγμές αμφιβολίας και αναποδιές στην πορεία. Ωστόσο, αντί να παραμερίζουν αυτούς τους στόχους, προσαρμόζονται και δεσμεύονται να ολοκληρώσουν κάθε βήμα που θα τους φέρει πιο κοντά στο να κάνουν τις φιλοδοξίες τους πραγματικότητα.

8. Έχετε θετική στάση

«Ποτέ μα ποτέ δεν έχω επικεντρωθεί στα αρνητικά των πραγμάτων. Πάντα κοιτάζω τα θετικά». —Σόνια Σοτομαγιόρ

Τα λόγια του δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με τη θετική στάση μπορεί να μην ακούγονται σαν μια συγκλονιστική θεώρηση για την εύρεση της επιτυχίας, αλλά είναι αληθινά. Το να έχεις θετική προοπτική, να ασκείς την επίγνωση και να προσπαθείς να δεις τη θετική πλευρά μιας κατάστασης αντί να μένεις στα αρνητικά είναι ένα απίστευτα ισχυρό πράγμα.

Η θετική σκέψη έχει την ικανότητα να αλλάξει τη ζωή σας με κάθε δυνατό τρόπο. Έχει αντίκτυπο σε όλα, από το πώς βλέπεις τον εαυτό σου μέχρι το πώς αλληλεπιδράς με αυτούς που συναντάς. Μια καλή στάση μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τις πιθανότητες επιτυχίας αλλά και τη συνολική υγεία σας.

9. Να είστε τολμηροί

«Όλα τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν έχουμε το θάρρος να τα κυνηγήσουμε». -Γουόλτ Ντίσνεϋ

Πολλά κοινά χαρακτηριστικά μπορούν να βρεθούν στους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες και ηγέτες σε όλη την ιστορία. Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η τόλμη.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι τολμηροί και σίγουροι για τον εαυτό τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν στιγμές αμφιβολίας, αλλά έχουν μια υγιή αυτοπεποίθηση στον εαυτό τους ότι μπορούν να προσαρμοστούν, να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν τις προκλήσεις που θέτει η ζωή στον δρόμο τους.

Παρατηρήστε ότι το απόσπασμα της Disney δεν λέει «τα όνειρά μας θα γίνουν πραγματικότητα», αλλά μάλλον «μπορούν να γίνουν πραγματικότητα». Η επιτυχία δεν αποτελεί εγγύηση, αλλά με τολμηρή αυτοπεποίθηση, έχει τη δυνατότητα να επιτευχθεί.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

10. Η επιτυχία δεν έρχεται εύκολα

«Η πρόοδος θα έρθει και θα ξεκινήσει. Δεν είναι πάντα μια ευθεία γραμμή. Δεν είναι πάντα ομαλή διαδρομή». -Μπάρακ Ομπάμα

Κάθε πρόεδρος αντιμετωπίζει προκλήσεις και είναι μάρτυρας οπισθοδρομήσεων στους στόχους που προσπαθούν να επιτύχουν. Το απόσπασμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ είναι ένας ισχυρισμός ότι η πρόοδος απαιτεί σκληρή δουλειά. Για κάθε ορόσημο, μπορεί να υπάρχουν μισή ντουζίνα αποτυχίες που προηγήθηκαν.

Ο δρόμος προς τη δική σας επιτυχία πιθανότατα δεν θα είναι ομαλή χωρίς τα δικά του χτυπήματα και εμπόδια. Αλλά με την οικοδόμηση μιας εργασιακής ηθικής στις αρχές που περιγράφονται εδώ, μπορεί να σημειωθεί πρόοδος προς την επιτυχία.

11. Εμπιστευτείτε τη διαίσθηση

«Μην τολμήσεις να υποτιμήσεις τη δύναμη του ενστίκτου σου». — Barbara Corcoran

Συχνά, όσο πιο επιτυχημένος γίνεται ένας άνθρωπος, τόσο περισσότερο έχει άλλους να τον συμβουλεύουν για το τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνουν. Σίγουρα έχει αξία να περιτριγυρίζεις τον εαυτό σου με έξυπνους ανθρώπους με καλό χαρακτήρα, αλλά πολλά μπορούν να ειπωθούν για να εμπιστευτείς το ένστικτό σου.

Υπάρχει στην πραγματικότητα κάποια πραγματική επιστήμη πίσω από το ένστικτο ή τη διαίσθηση του εντέρου και οι εγκέφαλοί μας συγκρίνουν συνεχώς τις προηγούμενες εμπειρίες με τις τρέχουσες πληροφορίες. Η κανονική Barbara Corcoran της Shark Tank έχει σίγουρα εμπιστευτεί τη δική της διαίσθηση στις επιχειρήσεις και η δική σας επίσης δεν πρέπει να αγνοηθεί.

12. Μάθετε να είστε ισχυροί επικοινωνιακοί

«Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι 20 τοις εκατό αυτό που γνωρίζετε και 80 τοις εκατό πώς αισθάνεστε για αυτά που γνωρίζετε». —Τζιμ Ρον

Το να είσαι δυνατός επικοινωνιακός είναι υψίστης σημασίας σε πολλές πτυχές της ζωής και μία από τις καλύτερες συμβουλές για επιτυχία. Ο ομιλητής, συγγραφέας και επιχειρηματίας Jim Rohn ήταν ένας λαμπρός επικοινωνιακός και απέδωσε μεγάλο μέρος της επιτυχίας του στην ικανότητά του να μεταδίδει αποτελεσματικά τις απόψεις, τους στόχους και τις γνώσεις του στους γύρω του.

Από τη λήψη μιας συνέντευξης για δουλειά μέχρι την καθοδήγηση ενός στρατού στη μάχη, η καλή επικοινωνία πηγαίνει χέρι-χέρι με τη δύναμη της πειθούς και την επιτυχία που μπορεί να την ακολουθήσει.

13. Να είστε παθιασμένοι

«Είτε βρήκατε την κλήση σας, είτε εξακολουθείτε να ψάχνετε, το πάθος πρέπει να είναι η φωτιά που οδηγεί τη δουλειά της ζωής σας. — Μάικλ Ντελ

Αυτή είναι ίσως η πιο κοινή αλλά και μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές επιτυχίας. Εάν δεν είστε παθιασμένοι με κάτι, είναι δύσκολο να δώσετε το 100% σας σε αυτό. Σίγουρα, μπορεί να είστε σε θέση να το διατηρήσετε για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά μακροπρόθεσμα, όχι μια ευκαιρία.

Ο Michael Dell (ναι, ο τύπος του υπολογιστή) λέει μια καλή ιδέα για την εύρεση του καλού. Εάν δεν υπάρχει πάθος πίσω από αυτό που κάνετε, η επιτυχία που θα αποφέρουν οι προσπάθειές σας θα είναι περιορισμένη στην καλύτερη περίπτωση.

14. Καθορίστε τι θέλετε

«Η ζωή τιμωρεί την αόριστη επιθυμία και ανταμείβει το συγκεκριμένο αίτημα». —Τιμ Φέρις

Οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή και επιτυχία στον κόσμο έχουν ξεκάθαρα οράματα για το σκοπό τους και τι θέλουν να επιτύχουν. Δεν ρίχνουν απλώς βελάκια και ελπίζουν να πετύχουν μια καλή ιδέα.

Είστε υπεύθυνοι να αναπτύξετε τη δική σας εστίαση και να καθορίσετε τι θέλετε στη ζωή. Μόλις μάθετε τι είναι, συνεχίστε το. Αν είναι μεγαλύτερη ευθύνη σε μια δουλειά, ζήτα το. Εάν ξεκινάτε τη δική σας επιχείρηση, κάντε τα βήματα για να την πραγματοποιήσετε.

15. Να είστε σίγουροι για τον εαυτό σας

«Εμπνέεστε από την επιτυχία των άλλων, αλλά μην σας τρομάζει». —Ντέιμοντ Τζον

Πάντα θα υπάρχει κάποιος πιο επιτυχημένος από εσάς. Στην πραγματικότητα, οι πιθανότητες είναι ότι όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά, θα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πιο επιτυχημένοι. Το να επιτρέπετε στην επιτυχία του άλλου να ξεφουσκώσει την αυτοπεποίθησή σας μπορεί να είναι απίστευτα νικηφόρο. Αντί να βλέπετε τα επιτεύγματα των άλλων ως ανέφικτα, χρησιμοποιήστε τα ως έμπνευση και ως στόχο για να επιδιώξετε.

16. Κάντε Έξυπνες Επιλογές

«Η κληρονομιά σου γράφεται μόνος σου. Πάρτε τις σωστές αποφάσεις.” — Γκάρι Βάινερτσουκ

Τελευταία αλλά όχι η λίστα σε αυτές τις συμβουλές επιτυχίας—κάντε έξυπνες επιλογές. Όλοι έρχονται αντιμέτωποι με αποφάσεις—άλλες μεγάλες και άλλες μικρές. Είναι οι επιλογές που κάνετε που διαμορφώνουν τη ζωή σας και τα γεγονότα και οι άνθρωποι που έρχονται σε αυτήν. Κάντε τις λάθος επιλογές και θα μπορούσατε να έχετε μια αρκετά άθλια ζωή.

Κανείς δεν μπορεί να επιλέξει τις σωστές επιλογές για εσάς, αλλά μπορείτε να μάθετε να παίρνετε έξυπνες αποφάσεις που οδηγούν στην επιτυχία. Το να λαμβάνετε αυτές τις σοφές αποφάσεις πραγματικά συνοψίζεται στην αναγνώριση των στόχων σας και στη στάθμιση του τρόπου με τον οποίο αυτές οι επιλογές σας φέρνουν πιο κοντά στην επίτευξη αυτών των στόχων και στην ευθυγράμμιση με τις αξίες σας.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Τελικές σκέψεις

Αυτές οι συμβουλές επιτυχίας δεν θα εγγυηθούν ότι θα γίνετε επιτυχημένοι. Η επιτυχία σας εξακολουθεί να εξαρτάται από εσάς. Ωστόσο, αυτές οι συμβουλές είναι καλές βάσεις για να πετύχετε τα όνειρά σας.

Περισσότερες συμβουλές για επιτυχία

Επιλεγμένη φωτογραφία: Ashley Knedler μέσω του unsplash.com

Schreibe einen Kommentar