3 απλές αμυχές για να μειώσετε το άγχος και να αυξήσετε την ενέργειά σας

1
3 απλές αμυχές για να μειώσετε το άγχος και να αυξήσετε την ενέργειά σας

Χρόνος διαβασματός: 3 λεπτά

διαχείριση-άγχος

Μπορώ να είμαι ωμά για μια στιγμή;

Αν είστε όπως οι περισσότεροι από εμάς, πιθανότατα χρειάζεστε κάποια εργαλεία για να μειώσετε το άγχος και να αυξήσετε την ενέργεια.

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε σήμερα είναι γεμάτος πίεση και άγχος, και όσο κι αν δεν θέλω να μιλήσω γι‘ αυτό, συγγνώμη, αλλά θα νιώσετε άγχος.

Θα μπορούσε να είναι άγχος λόγω έλλειψης χρημάτων ή εργασίας, πολιτικού κλίματος, βίας και εγκληματικότητας ή μπορεί ακόμη και να ανησυχεί για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Έρευνα έχει αποδειχθεί από τις αμερικανικές στατιστικές άγχους ότι το 77% τοις εκατό των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο εμφανίζουν συμπτώματα που προκαλούνται από το άγχος.

Βλέπετε, όσο κι αν προσπαθείτε να αποφύγετε το άγχος, η αλήθεια είναι ότι είναι σχεδόν αναπόφευκτο.

Το άγχος μπορεί να προέλθει από ένταση από έναν συνάδελφο, πίεση από το αφεντικό σας, υπερφόρτωση εργασίας, ιατρικά έξοδα ή οικογενειακή κρίση για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Τι γίνεται με τους περισπασμούς, την κακή διατροφή, την έλλειψη σωστού ύπνου; Ω, μην ξεκινήσω, διαζύγιο, θάνατος συζύγου, καβγάδες με φίλους, μοναξιά και τόσα άλλα.

Το κύριο σημείο μου εδώ είναι να σας υπενθυμίσω ότι το άγχος είναι πραγματικό. Μπορείτε να το νιώσετε παντού γύρω σας.

Τα καλά νέα είναι ότι ενώ το άγχος είναι σχεδόν αναπόφευκτο και έχει προκαλέσει σε πολλούς ανθρώπους να κατακλύζονται, να αποχωρούν από τη ζωή και να έχουν δημιουργήσει διαταραχές υγείας που τους εμποδίζουν να επιτύχουν τους στόχους τους, μπορείτε να ξεπεράσετε το άγχος μαθαίνοντας πώς να το διαχειρίζεστε με τον σωστό τρόπο.

Για να το κάνετε αυτό, σας συνιστώ να αρχίσετε να εξασκείτε τα πράγματα που αναφέρονται παρακάτω.

1. 20 λεπτά διαλογισμού επίγνωσης καθημερινά

«Ο διαλογισμός είναι σαν ένα γυμναστήριο στο οποίο αναπτύσσεις τους ισχυρούς νοητικούς μύες της ηρεμίας και της διορατικότητας». – Άγιαν Μπραμ

Και αυτό είναι αλήθεια, έτσι δεν είναι; Ακριβώς όπως η σωματική άσκηση είναι καλή για τη διατήρηση του σώματος σε φόρμα. Η ενσυνειδητότητα και ο διαλογισμός είναι κατάλληλα για να διατηρήσουν το μυαλό σε φόρμα.

Και ας είμαστε αληθινοί, πρέπει να προσέχουμε το μυαλό μας γιατί όλα όσα προβάλλουμε έξω είναι αποτέλεσμα αυτού που συμβαίνει μέσα μας.

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δυσκολεύεστε να χαμογελάτε όταν πεινάτε; Εννοώ πραγματική πείνα. Κι όμως, τη στιγμή που παίρνουμε κάτι να φάμε, όλα αλλάζουν. Αυτό θα πρέπει να σας πει πόσο ζωτικής σημασίας είναι να αντιμετωπίζουμε το μυαλό και τα συναισθήματά μας.

Για να αντιμετωπίσετε το άγχος, σας συνιστώ να κάνετε διαλογισμό για 20-30 λεπτά την ημέρα, όπως ακριβώς πρέπει να μάθετε αντοχή για να τα πηγαίνετε καλά όταν πεινάτε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως Headspaceή Ηρεμία. Εάν αυτά δεν είναι κατάλληλα για εσάς, μια μικρή αναζήτηση στο google θα μπορούσε να σας βοηθήσει να βρείτε την τέλεια εφαρμογή.

Ξεκινήστε να διαλογίζεστε καθημερινά, συνειδητοποιήστε το άγχος, μετά απλά αφήστε το να βγει σε κάθε εκπνοή και σε αντάλλαγμα εισπνεύστε, ηρεμία, ευτυχία και χαρά.

Θυμηθείτε, αυτός που έχει κυριαρχήσει στο μυαλό του μπορεί να κυριαρχήσει τα πάντα.

1. Μειώστε το άγχος αποδεχόμενοι αυτό που είναι

«Υπάρχει μια ρωγμή σε όλα, έτσι μπαίνει το φως». Λέοναρντ Κοέν

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά δεν έχω συναντήσει κανένα κτίριο που να έχει διαρκέσει έναν αιώνα και να παραμένει έτσι χωρίς μια ρωγμή ή μικρά ερείπια.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, ο Παρθενώνας, ο Τύμβος του Μπουγκόν. Όλα τα γνωστά αρχαία κτίρια, και αν κάνετε μια επίσκεψη, θα δείτε ξεκάθαρα ότι αυτά τα κτίρια δεν είναι τα ίδια με αυτά όταν χτίστηκαν.

Στην πραγματικότητα, αν δεν γινόταν σωστή συντήρηση, πιθανότατα δεν θα υπήρχαν καθόλου σήμερα.

Αυτό μας λέει κάτι σημαντικό.

Να είστε πρόθυμοι να αποδεχτείτε αυτό που είναι, γνωρίζοντας ότι θα υπάρχει πάντα μια ρωγμή και αντί να αντιδράτε, μάθετε πώς να ανταποκρίνεστε κάνοντας ό,τι μπορείτε για να διορθώσετε την κατάσταση.

Και αν δεν μπορείτε να το διορθώσετε, αφήστε το συγχωρώντας τον εαυτό σας και όλους τους εμπλεκόμενους. Ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το άγχος. Δοκιμάστε το μόνοι σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο επαγγελματίας είστε ή πόσο καλά πιστεύετε ότι διαχειρίζεστε τη ζωή, πάντα θα υπάρχει μια ρωγμή, μια τρύπα στον τοίχο. Ξεφορτωθείτε την έννοια της τελειότητας, αποδεχτείτε αυτό που είναι και βρείτε έναν τρόπο να κάνετε τα πράγματα καλύτερα.

Αν είσαι αρκετά υπομονετικός, το φως μπαίνει πάντα μέσα από τη ρωγμή, Με την πραγματική έννοια;

Κάθε πρόκληση φέρνει μαζί της ίσες ευκαιρίες για επιτυχία.

Επομένως, αντί να επιτρέπετε στον εαυτό σας να νικηθεί, δείτε την τρύπα ή τη ρωγμή, αν θέλετε, ως ευκαιρία να λύσετε ένα πρόβλημα ή να δημιουργήσετε κάτι νέο, ώστε να βοηθήσετε τους άλλους να αποφύγουν τα ίδια λάθη και να μειώσετε το άγχος παντού.

3. Περιορίστε την πηγή μάθησής σας

Κάποιος είπε κάποτε: «Σας παρακαλώ όλους και δεν θα ευχαριστήσετε κανέναν».

Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να πλημμυρίσει με περισσότερες από 36.000 διαφημίσεις σε μια μέρα. Δεν μου φαίνεται πιστευτό.

Τους βλέπετε στις πινακίδες των αυτοκινητοδρόμων, τους ακούτε σε διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, τους βλέπετε στην τηλεόραση ή η γιαγιά σας που μόλις είδε μια νέα διαφήμιση που πρόσφερε μια νέα ευκαιρία για το τι μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε πιο γρήγορα έχει κίνητρο να μοιραστεί μαζί σας!

Καλώς ήρθατε στην εποχή της υπερφόρτωσης πληροφοριών όπου όλοι θέλουν να έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί σας ή να σας πουλήσουν κάτι.

Αν δεν περιορίσετε την πηγή μάθησής σας, ανακαλύπτοντας τι πρέπει να ξέρετε για να φτάσετε εκεί που πηγαίνετε και εστιάζοντας μόνο σε αυτά τα πράγματα, μπορεί να παγιδευτείτε στη θάλασσα του θορύβου που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο άγχος ως αποτέλεσμα υπερφόρτωσης εργασίας και πληροφοριών.

Αν δεν περιορίσετε τα πράγματα, πιθανότατα θα δημιουργήσετε περισσότερο άγχος στον εαυτό σας, καταλήγοντας να είστε απασχολημένοι ενώ δεν θα φτάσετε πουθενά.

Εάν θέλετε να μειώσετε το άγχος, η στενότητα είναι ο καλύτερος τρόπος.

Για να μειώσετε το άγχος και να αυξήσετε την ενέργειά σας, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να αρχίσετε να εξασκείτε αυτά τα πράγματα και να δείτε τη μεταμόρφωση που σας περιμένει.

Ειρήνη.


Κέφας Τόπε

Schreibe einen Kommentar