3 τρόποι για να δημιουργήσετε περισσότερες ιδέες

1
3 τρόποι για να δημιουργήσετε περισσότερες ιδέες
Πάρε μακριά: Ορισμένα προβλήματα λύνονται καλύτερα με τη συνεχή απομάκρυνσή τους. Για άλλους, υπάρχει πραγματικό όφελος να αφήσετε το μυαλό σας να περιπλανηθεί. Αυτό μας επιτρέπει να συνδέουμε το μέλλον, το παρελθόν και το παρόν και να βρίσκουμε νέες ιδέες και να είμαστε σκόπιμοι για τους στόχους μας. Η λειτουργία λήψης, η λειτουργία σπασίματος προβλημάτων και η συνήθης λειτουργία είναι δύο τρόποι στρατηγικής περιπλάνησης.

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά, 17 δευτ.

Μήκος Podcast: 23 λεπτά, 06s (σύνδεσμος για αναπαραγωγή podcast στο κάτω μέρος της ανάρτησης).

3 τρόποι για να δημιουργήσετε περισσότερες ιδέες

Πριν από μερικές εβδομάδες στο podcast μιλήσαμε για τα πλεονεκτήματα παραγωγικότητας από την αποτύπωση ιδεών και προσφέραμε έναν μπουφέ με τεχνικές για το πώς να το κάνουμε αυτό. Το επεισόδιο αυτής της εβδομάδας εξετάζει πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ιδέες αρχικά.

Κάποια προβλήματα απαιτούν από εμάς να υποχωρήσουμε και να εφαρμόσουμε τη λογική και τη λογική μέχρι να γίνει σαφής ένας δρόμος προς τα εμπρός. Άλλοι απαιτούν μεγαλύτερα άλματα στη σκέψη και μια κουταλιά δημιουργικότητας. Απαιτούν να συνθέσουμε διαφορετικά κομμάτια γνώσης, εμπειριών και συζητήσεων για να βρούμε έναν νέο τρόπο για να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο.

Προβλήματα όπως αυτό λύνονται καλύτερα με ένα περιπλανώμενο μυαλό. Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά το να αφήσετε το μυαλό σας να ξεκουραστεί και να περιπλανηθεί είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την παραγωγικότητά σας.

Όσον αφορά τη δημιουργία ιδεών, η έρευνα δείχνει ότι ένα περιπλανώμενο μυαλό εξυψώνει τη δημιουργική μας σκέψη σε ένα δικό του πρωτάθλημα. Όταν δίνουμε χρόνο στο μυαλό μας να περιπλανηθεί, επισκέπτεται πολλούς προορισμούς: Το 48% του χρόνου που σκέφτεται για το μέλλον, το 28% του χρόνου που είναι στο παρόν και το 12% αφιερώνεται στο στοχασμό του παρελθόντος (τις υπόλοιπες στιγμές, το μυαλό σας είναι συνήθως κενό ή δεν σκέφτεται κάτι συγκεκριμένο) .

Αυτός ο στοχασμός του μέλλοντος είναι όταν γίνεστε πιο σκόπιμοι σχετικά με τους μελλοντικούς στόχους. Στην πραγματικότητα, η έρευνα λέει ότι έχουμε 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να σκεφτόμαστε τους στόχους μας όταν το μυαλό μας περιπλανιέται έναντι όταν είναι συγκεντρωμένο.

Κρατώντας τους στόχους σας ή το πρόβλημα που πρέπει να λύσετε στο μυαλό σας και στη συνέχεια αναπηδώντας μεταξύ του μέλλοντος, του παρόντος και του παρελθόντος, το μυαλό σας συνδέει ιδέες και από τους τρεις νοητικούς προορισμούς. Ταυτόχρονα, του δίνεται ο χρόνος για ξεκούραση και σχέδιο—κάτι που είναι ακόμη πιο πολύτιμο την εποχή μιας παγκόσμιας πανδημίας. (Εάν σας ενδιαφέρει να διαβάσετε περισσότερα για αυτό, το δεύτερο βιβλίο μου, Υπερεστίαση, κάνει μια βαθιά βουτιά στην επιστήμη πίσω από αυτόν τον περιπλανώμενο νοητικό τρόπο που ονομάζεται εστίαση διασποράς. Μπαίνω επίσης σε αυτήν τη λειτουργία αυτή τη συζήτηση!)

Λοιπόν, πώς ακριβώς κάνετε το μυαλό σας να περιπλανηθεί; Υπάρχουν τρεις τρόποι λειτουργίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: λειτουργία λήψης, λειτουργία προβληματισμού και συνήθης λειτουργία.

Λειτουργία λήψης είναι το καλύτερο στο να αποτυπώνεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου—όλα τα πράγματα που περιμένεις, όσα πρέπει να κάνεις, αυτά που φτιάχνεις για δείπνο… Αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί και καταγράψτε τις ιδέες που σας έρχονται στο μυαλό καθώς εσείς περπατήστε σε αυτούς τους ψυχικούς διαδρόμους. Το να κάθεσαι κάπου με ένα σημειωματάριο λειτουργεί καλά για αυτό.

Πρόβλημα λειτουργίας τσακίσματος είναι εξαιρετικό για την πέψη συγκεκριμένων προβλημάτων όπου έχετε φτάσει σε κάποιου είδους αδιέξοδο. Όπως ένα γλυπτό σε μια γκαλερί τέχνης, σκεφτείτε αυτό το πρόβλημα ως κάτι που αξίζει να περιπλανηθείτε. Εξετάστε το από διαφορετικές οπτικές γωνίες, ίσως δείτε μια άλλη έκθεση και επιστρέψτε σε αυτήν αργότερα. Οι ιδέες είναι πολύ πιο πιθανό να σας έρθουν με αυτόν τον τρόπο σε σύγκριση με το εάν επρόκειτο να εστιάσετε επίμονα για ώρες. Το επεισόδιο 35 του podcast διερεύνησε πώς ο ύπνος με μια ιδέα μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το να αφήνεις το μυαλό σου να περιπλανηθεί.

Μετά, υπάρχει συνήθης λειτουργία, ο αγαπημένος μου τρόπος δημιουργίας νέων ιδεών όλων των εποχών. Όπως ακούγεται, αυτός ο νοητικός τρόπος περιλαμβάνει να κάνετε μια συνήθεια που δεν γεμίζει την προσοχή σας στο χείλος. Ψήστε μπισκότα, φτιάξτε καφέ, κάντε ένα ντους, κάντε μια βόλτα χωρίς τηλέφωνο—κάτι που θα σας δώσει λίγη ψυχική ανάσα.

Είναι στη συνήθη λειτουργία όπου δημιουργούμε τον μεγαλύτερο αριθμό ιδεών και δημιουργικών πληροφοριών (θυμηθείτε να τις καταγράψετε!). Επιπλέον, είναι πιο διασκεδαστικό, επειδή απολαμβάνετε ψυχικές διακοπές με το να εστιάσετε σε μια εργασία που καταναλώνει τα πάντα.

Την επόμενη φορά που θα κολλήσετε σε ένα πρόβλημα, αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί. Είναι πιο πιθανό να ξεπεράσετε το αδιέξοδο και να βγείτε από την άλλη πλευρά νιώθοντας ξεκούραστοι και γεμάτοι ιδέες για το μέλλον.

Schreibe einen Kommentar