5 απίστευτα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την αυτοεκτίμησή σας

1
5 απίστευτα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την αυτοεκτίμησή σας

Χρόνος διαβασματός: 5 λεπτά

αυτοεκτίμηση

Αν έχετε ποτέ παλέψει με την αυτοπεποίθηση και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, ξέρετε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να αποδεχτείτε αυτό που είστε, πόσο μάλλον να σκέφτεστε πολύ τον εαυτό σας.

Και όσο για να αποδώσεις τον εαυτό σου για το πού βρίσκεσαι στη ζωή σήμερα, από εκεί που ήσουν πέρυσι, αυτό συμβαίνει σπάνια;

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το πώς βλέπετε τον εαυτό σας και τον τρόπο που σκέφτεστε για τον εαυτό σας και μιλάτε στον εαυτό σας. Τίποτα!

Εδώ είναι ένα απίστευτα απλό μυστικό του σύμπαντος. Δεν μπορούμε, δεν θα υπερβούμε ποτέ την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Δεν μπορεί να γίνει.

Γιατί ό,τι πιστεύουμε στο εσωτερικό εκδηλώνεται και στο εξωτερικό. Η εξωτερική σας φυσική ζωή παίζει ως αντανάκλαση του εσωτερικού φανταστικού σας κόσμου.

Και ανεξάρτητα από το πόσο καιρό παλεύετε με την αμφιβολία για τον εαυτό σας και την έλλειψη αυτοεκτίμησης, υπάρχει κάτι μεγαλύτερο μέσα σας που μπορεί να σας κρατήσει ψηλά όταν πέφτετε ή αποτυγχάνετε.

Και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνειδητοποιήσετε τη δύναμη που σας συνδέει με όλα όσα υπάρχουν και να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε. Το Σύμπαν θα ακολουθήσει το παράδειγμά σας… δεν μπορεί να σας οδηγήσει.

Μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε οποιαδήποτε πρόκληση, μπορείτε να ζωντανέψετε οποιοδήποτε όνειρο, μπορείτε να αναλάβετε δράση σήμερα για να αρχίσετε να βλέπετε τον εαυτό σας σε ένα εντελώς νέο πρίσμα. Και δώστε ζωή σε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο.

Και ξεκινά με το πώς επιλέγεις να δεις τον εαυτό σου.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο καθήκον σας και εδώ είναι μερικά απίστευτα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την αυτοεκτίμησή σας και να απελευθερώσετε τον μεγαλύτερο εαυτό σας στον κόσμο σας.

Και όλα έχουν να κάνουν με την αυτοφροντίδα.

Η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητο συστατικό στη συνταγή για την αύξηση της αυτοεκτίμησής σας.

Το μήνυμα που στέλνετε, η δόνηση της ενέργειας που καταλαμβάνετε όταν νοιάζεστε για τον εαυτό σας είναι ότι έχετε σημασία Είστε πολύτιμοι. Αξίζεις. Και το Σύμπαν θα ανταποκριθεί στη δύναμη μέσα και η ζωή θα αρχίσει να λέει ναι στα όνειρα και τις επιθυμίες σας.

Συγχωρήστε τον προηγούμενο εαυτό σας

Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσουμε εκείνα τα μέρη μας που κρύβονται στις σκιές του παρελθόντος μας. Αλλά η προθυμία σας να δεχτείτε ότι είστε λιγότερο από τέλειοι, όπως και οι υπόλοιποι από εμάς, λάμπει ένα φως στο σκοτάδι ό,τι κρύβεται μέσα σας.

Ό,τι κάνατε ή δεν κάνατε, έχει φύγει προ πολλού, οπότε σταματήστε να το αφήνετε οι τύψεις του παρελθόντος σας κρατούν κλειδωμένους σε μια φυλακή αμφιβολίας για τον εαυτό σας ή χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Προσπαθήστε να είστε ο καλύτερος φίλος σας αντί του χειρότερου εχθρού σας και συγχωρήστε τον προηγούμενο εαυτό σας. Όλοι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με ό,τι έχουμε και πού βρισκόμαστε εκείνη τη στιγμή. Και είναι εντάξει.

Και θυμηθείτε την αποδοχή του εαυτού σας, την ικανότητά σας να βλέπετε τις δυνατότητες στον εαυτό σας και την υπομονή σας με τον εαυτό σας θα αντικατοπτρίζεται στην ικανότητά σας να βλέπετε το ίδιο για τους άλλους.

Πρέπει να είσαι αυτό, να το δεις.

Καταγράψτε 3 πράγματα που θεωρείτε πολύτιμα για εσάς

Στο τέλος κάθε μέρας, κάθε μέρα, αναρωτηθείτε ποια είναι τα 3 πράγματα που εκτιμώ στον εαυτό μου.

Είναι σημαντικό για τη γενική σας ευεξία να γνωρίζετε πόσο καταπληκτικοί και θεαματικοί είστε. Έτσι, ακόμα και όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη, να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας.

Και αν δεν μπορείτε να βρείτε 3 πράγματα που μπορείτε να δείτε, ποια 3 πράγματα πιστεύετε ότι θα έβλεπαν οι φίλοι σας;

Μην το κάνετε πιο δύσκολο από όσο χρειάζεται.

Μερικές φορές μπορώ να σκεφτώ τα ίδια 3 πράγματα μόνο για μερικές νύχτες. Και ναι, το κάνω αυτό μόνος μου, γιατί όπως κι εσύ χρειάζεται να ανεβάζω την αυτοεκτίμησή μου μερικές φορές.

Γεια, είμαστε όλοι άνθρωποι. Ίσως είμαστε άνθρωποι που έχουμε μια πνευματική εμπειρία όπως έλεγε ο Wayne Dyer. Αλλά αυτό μας κάνει ακόμα ανθρώπους.

Ακόμη και ο Paul McCartney της φήμης των Beatles έχει στιγμές ανασφάλειας ακόμα και σήμερα.

Μόλις αρχίσετε να κρατάτε αυτές τις υπενθυμίσεις σε τακτική βάση, θα μπορείτε να τις διαβάζετε μερικές νύχτες και να δώσετε στον εαυτό σας μια γρήγορη τόνωση της αυτοεκτίμησης.

Πιστέψτε με, θα νιώσετε καλά!

Φέρτε λίγη θεραπευτική ενέργεια στο σπίτι σας

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε θεραπευτική ενέργεια και να αυξήσετε τους κραδασμούς σας.

Τα πλούσια φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να δημιουργήσουν μια θεραπευτική ατμόσφαιρα και ανεβάστε αμέσως την καλή δόνηση σας...διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ή δοκιμάστε λίγη αρωματοθεραπεία…δεν υπάρχει τίποτα σαν τη διάχυση ενός αιθέριου ελαίου όπως το Peace & Calming ή το Stress Away και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ισορροπήσετε το μυαλό και το πνεύμα σας εάν αισθάνεστε λίγο αποσυνδεδεμένοι ή γεμάτοι αμφιβολία για τον εαυτό σας.

Η αρωματοθεραπεία είναι ένας υπέροχος αρωματικός τρόπος για να μειώσετε τα επίπεδα στρες και να πυροδοτήσετε πιο χαρούμενα, γαλήνια συναισθήματα.

Θυμηθείτε ότι η ζωή ανταποκρίνεται στη δόνηση της ενέργειας μας. Και οι εμπειρίες μας είναι εκεί απλώς για να αποκαλύψουν την ενέργεια που καταλαμβάνουμε συχνά.

Πώς θα ήταν διαφορετική η ζωή σας αν μπορούσατε να ζείτε στην ενέργεια της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης περισσότερο από την ενέργεια της αμφιβολίας για τον εαυτό σας;

Και μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα θεραπευτικής ενέργειας στο σπίτι σας.

Κάντε κάτι νέο και διαφορετικό

Να είσαι πρόθυμος να δοκιμάσεις νέα πράγματα, να προκαλέσεις λίγο τον εαυτό σου

Ακριβώς επειδή κάτι σας έχει κάνει ευτυχισμένους στο παρελθόν, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νέα πράγματα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους ή ακόμα πιο ευτυχισμένους τώρα. Είναι σαν αυτό το παλιό ρητό, διαφορετική είσοδος ισούται με διαφορετική έξοδο.

Και αποδεχόμενοι την πρόκληση να δοκιμάσεις κάτι νέο, αλλάζει ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου. Η γνώμη σου για τον εαυτό σου ανεβαίνει λίγο.

Μπορεί να μην κάνετε κάτι θεαματικό, αλλά τι; Κάνατε ένα νέο βήμα προς κάτι που ενδυναμώνει.

Και μπορείτε πραγματικά να εκτιμήσετε τον εαυτό σας για αυτό. Δεν μπορείς;

Μην περιμένετε τίποτα, απλώς αφήστε την παλιά συνήθεια να είστε τακτικά, λέγοντας απλώς στον εαυτό σας ότι θα κάνετε κάτι νέο σήμερα.

Και αν δαγκώνεις περισσότερο από όσο μπορείς να μασήσεις και αρχίσει να είναι τρομακτικό, κάνε ένα βήμα πίσω και πήγαινε για κάτι λίγο μικρότερο.

Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και να είστε ευγενικοί. Μπορεί να μην φτάσετε ακριβώς εκεί που θέλετε με τις νέες σας προκλήσεις, αλλά να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν εκεί έξω που θα ήθελαν να είναι εκεί που βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή.

Κάνε ένα μπάνιο

Κάντε ένα μπάνιο με άλατα Epsom για θετικά αποτελέσματα στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σας και προσθέστε 10-12 σταγόνες αιθέριου ελαίου θεραπευτικής ποιότητας όπως η λεβάντα.

Τα λουτρά με άλατα Epsom μαζί με αιθέρια έλαια όχι μόνο μπορούν να ανακουφίσουν τις αρθρώσεις ή τους πόνους στους μύες (πάντα καλό πράγμα), αλλά επίσης χαλαρώνουν το νευρικό σύστημα και βοηθούν στην αναπλήρωση των επιπέδων μαγνησίου στο σώμα σας.

Γνωρίζατε ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δυστυχώς έλλειψη μαγνησίου; Ούτε εγώ μέχρι πριν από λίγους μήνες. Αλλά προφανώς είναι ένας παράγοντας για καρδιακές παθήσεις. Ωχ.

Γιατί λοιπόν να μην βάλετε λίγο επιπλέον μαγνήσιο στο σύστημά σας βουτώντας σε αυτό το χαλαρωτικό μείγμα μπάνιου. Το μαγνήσιο βοηθά στην παραγωγή της χημικής ουσίας που ανεβάζει τη διάθεση στον εγκέφαλο, της σεροτονίνης, η οποία δημιουργεί υπέροχα γαλήνια συναισθήματα και ανακουφίζει κάθε στρες που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Και για όσους από εμάς έχουμε μια μέρα γεμάτη αμφιβολία για τον εαυτό μας και χαμηλή αυτοεκτίμηση, αυτό είναι μια μεγάλη νίκη.

Μετρήστε τα οφέλη από την αύξηση της αυτοεκτίμησής σας

  • Θα αρχίσετε να σας αρέσει και να αγαπάτε τον εαυτό σας περισσότερο και η ζωή αρχίζει να σας αρέσει και να σας αγαπά και τα πράγματα απλά γίνονται πιο εύκολα.
  • Θα δείτε καλύτερα τον εαυτό σας και θα σταματήσετε να χρειάζεστε επικύρωση από άλλους.
  • Θα νιώσετε ότι σας αξίζει μια υπέροχη ζωή και θα σταματήσετε όλες αυτές τις αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές.
  • Θα έχετε πολύ καλύτερες σχέσεις. Είτε με τους οικείους σας, φίλους ή στη δουλειά, γιατί το να είστε μαζί σας θα γίνει μια πιο ανάλαφρη, πιο χαρούμενη εμπειρία με πολύ λιγότερο δράμα.
  • Θα είσαι πιο ευτυχισμένος.

Και ξέρω ότι αυτό είναι αλήθεια γιατί είναι αλήθεια για μένα. Γι‘ αυτό εξακολουθώ να κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσω την αυτοεκτίμησή μου σε ομοιόμορφη καρίνα κάθε μέρα. Και ποτέ δεν ήμουν πιο ευτυχισμένος από ό,τι είμαι σήμερα.

Και πραγματικά πιστεύω ότι η ζωή σας μπορεί επίσης να είναι μια όμορφη εμπειρία, αν το επιτρέψετε.

Σήμερα είναι η νέα σου μέρα.

Αυτή είναι η ευκαιρία σας να αλλάξετε την ιστορία της ζωής σας και να δείτε πόσο υπέροχη μπορεί να είναι η ζωή σας καθώς βλέπετε τους στόχους και τα όνειρά σας να μετατρέπονται από πράγματα που απλώς ελπίζατε σε κάτι που έχετε στη διάθεσή σας.

Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον.

Love Elle

xox

Ελ Σόμμερ
Η Elle Sommer είναι συγγραφέας 4 βιβλίων και ενός βιβλίου εργασίας. Οι τελευταίες της δημοσιεύσεις είναι μια σειρά που ονομάζεται Η δύναμη της συνείδησης, και θα βρείτε και τα τρία βιβλία αυτής της τριλογίας τώρα διαθέσιμα στο Kindle. Μοιράζεται αποσπάσματα, έμπνευση και θετικά vibes Facebook, Ίνσταγκραμ και Pinterest. Και η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τους άλλους να δημιουργήσουν όχι απλώς μια καλή ζωή, αλλά μια φανταστική ζωή.
Ελ Σόμμερ

Schreibe einen Kommentar