8 Συμβουλές για να βελτιώσετε την ισορροπία μυαλού-σώματος

1
8 Συμβουλές για να βελτιώσετε την ισορροπία μυαλού-σώματος

Χρόνος διαβασματός: 2 λεπτά

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΜΥΑΛΟΥ/ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

Ευεξία σημαίνει να είμαστε στην κατάσταση στην οποία το σώμα και το μυαλό μας βρίσκονται σε πλήρη ισορροπία. Όλοι έχουμε μόνο μια ζωή, οπότε ας τη ζήσουμε σε αρμονία με τον εαυτό μας, με τους ανθρώπους γύρω μας και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να επιτύχετε και να διατηρήσετε την ισορροπία του μυαλού σας.

Διατροφή και Φυσική Δραστηριότητα

Μπορείτε να τρώτε υγιεινά αλλά χωρίς κάποια σωματική δραστηριότητα, δεν θα επιτύχετε την επιθυμητή ισορροπία. Το ίδιο ισχύει και για την άσκηση χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η διατροφή. Δεν χρειάζεστε πολλά για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα προπόνησης. Εάν καταφέρετε να αποκτήσετε μερικά βασικά κομμάτια εξοπλισμού, τα αποτελέσματα θα είναι εκεί νωρίτερα από ό,τι νομίζατε. Ξεκινήστε με ένα χαλάκι γιόγκα, υπέροχα παπούτσια και βήματα εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας. Η κατάσταση του σώματός μας επηρεάζει το μυαλό και το αντίστροφο. Για να λειτουργούν αρμονικά, η σωματική δραστηριότητα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Πώς νιώθετε στη δουλειά;

Κάνοντας τη δουλειά που αγαπάτε ή κάνοντας τη δουλειά με αγάπη θα σας κάνει πιο παραγωγικούς, ικανοποιημένους και πιο ικανοποιημένους σε κάθε τομέα της ζωής. Πρέπει να εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη και την ισορροπία, οπότε ας μην κάνουμε τη δουλειά βασανιστήρια. Θα πρέπει να είναι απόλαυση!

Πάντα Διαβάζοντας και Μαθαίνοντας

Χωρίς αυτά, δεν υπάρχει πρόοδος και ισορροπία ζωής. Η ανάγνωση εμπλουτίζει την ψυχή σας, διευρύνει την προοπτική σας και η μάθηση είναι η τροφή για το μυαλό μας. Διαβάζοντας και μαθαίνοντας, τελειοποιούμε τον εαυτό μας, ανοίγοντας έτσι νέες ευκαιρίες για πρόοδο.

Ισορροπήστε το καθημερινό σας πρόγραμμα

Μάθετε να λέτε «όχι» σε άτομα και δραστηριότητες με τις οποίες δεν αισθάνεστε άνετα. Είναι εντάξει να παραδεχτείς στον εαυτό σου ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις όλα. Επιλέξτε αυτό που είναι σημαντικό και άνετο για εσάς και μην αισθάνεστε ένοχοι που δεν τα κάνετε όλα. Κάντε το καθημερινό σας πρόγραμμα να λειτουργεί για εσάς και όχι το αντίστροφο. Η ισορροπία του μυαλού σας είναι απαραίτητη για την υγεία και την ευεξία.

μυαλό-σώμα-ισορροπία

Η χαλάρωση είναι εξίσου σημαντική με την εργασία

Μετά από όλες τις δραστηριότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω, ο καθένας από εμάς χρειάζεται να επιτύχει το αίσθημα της ευεξίας μέσα από επαρκή χαλάρωση. Πρέπει να θρέψουμε το σώμα και το μυαλό με ξεκούραση για να διατηρήσουμε την ισορροπία. Η χαλάρωση περιλαμβάνει επίσης την ακρόαση της αγαπημένης σας μουσικής, το χόμπι, τη φροντίδα των κατοικίδιων σας, το τζόκινγκ, τη διαμονή στη φύση…. Να θυμάστε ότι η χαλάρωση είναι εξίσου σημαντική με την εργασία. Μόνο όταν κάνουμε και τα δύο μπορούμε να είμαστε σε πλήρη ισορροπία νου, σώματος, παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας.

Φροντίζοντας το περιβάλλον

Γνωρίζετε ότι το ανθρώπινο είδος δεν είναι μόνο του στον πλανήτη Γη και ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε στον εαυτό μας την πολυτέλεια να ζούμε σε δυσαρμονία με το φυσικό μας περιβάλλον. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ευθύνη λίγων. Είναι υποχρέωση όλων μας. Να είσαι υπεύθυνος. Μην πετάτε τα σκουπίδια στο περιβάλλον. Μην μολύνετε τον αέρα, εξοικονομείτε πάντα νερό και ηλεκτρισμό, φροντίζετε τα φυτά και τα ζώα… Χρειαζόμαστε τη φύση για την ισορροπία μας, και επομένως πρέπει να τη φροντίζουμε.

Να είστε επίμονοι για την καλύτερη ισορροπία του μυαλού σας

Όταν επιτύχετε μια ισορροπία σώματος και πνεύματος, μην επιστρέψετε αμέσως στις παλιές συνήθειες. Μην επιστρέφετε στο να κάθεστε και να ξαπλώνετε για ώρες χωρίς καμία φυσική δραστηριότητα, στόχο ή έμπνευση. Απολαύστε το σώμα σας γιατί – είναι το μόνο μέρος όπου πρέπει να ζήσετε.

Εδώ είναι μερικά στοιχεία μιας ισορροπημένης ζωής που περιλαμβάνει μυαλό, σώμα και συναισθήματα:

  • Μια θετική στάση ζωής – πώς πρέπει να προσεγγίζετε τα θέματα, τα ζητήματα και τις προκλήσεις
  • Καλές σχέσεις με άλλους ανθρώπους – οι σχέσεις σας γεμίζουν τις μπαταρίες ή σας κουράζουν και σας εξαντλούν;
  • Φυσική Δραστηριότητα – τρέφει το σώμα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας
  • Χρόνος με τον εαυτό σας – ακούγοντας τι θέλουμε, ποιοι είμαστε και πόσο είμαστε σε ειρήνη με τον εαυτό μας ή σε ισορροπία
  • Βοηθώντας τους άλλους – παίρνουμε περισσότερα όταν δίνουμε και μέρος του ταξιδιού μας είναι να είμαστε χρήσιμοι, κάτι που μας δίνει μια αίσθηση σκοπού και εκπλήρωσης


Μίλα Φόστερ

Συντάκτης και Συγγραφέας στο συντάκτης@gearweare.com …Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θέλω να με ευχαριστήσω. Θέλω να με ευχαριστήσω που πίστεψε σε μένα. Θέλω να με ευχαριστήσω που έκανα όλη αυτή τη σκληρή δουλειά. Θέλω να με ευχαριστήσω που δεν είχα ρεπό. Θέλω να με ευχαριστήσω που δεν τα παρατάω ποτέ. Θέλω να με ευχαριστήσω που ήμουν πάντα δωρητής. Και προσπαθώ να δώσω περισσότερα από όσα λαμβάνω. Θέλω να με ευχαριστήσω που προσπάθησα να κάνω περισσότερα σωστά παρά λάθος Θέλω να με ευχαριστήσω που είμαι πάντα εγώ

Μίλα Φόστερ

Schreibe einen Kommentar