Backyard Rain Garden | Hip Chick Digs

0
Backyard Rain Garden |  Hip Chick Digs

Η ενσωμάτωση ενός κήπου βροχής στο σπίτι μας, μας επιτρέπει να πλέξουμε φυσικές διαδικασίες στην αυλή μας. Μπορούμε ακόμα να καλλιεργούμε πολλά τρόφιμα, να κρατάμε κοτόπουλα και μέλισσες – όλα τα διασκεδαστικά είδη στο σπίτι – αλλά μπορούμε επίσης να αφιερώσουμε λίγο χώρο για να βοηθήσουμε στην προστασία της αστικής λεκάνης απορροής μας.

Ο τελειωμένος μας κήπος βροχής με μια πέτρινη διάβαση «γέφυρας».

Το Πόρτλαντ δέχεται πολλή βροχή για εννέα μήνες το χρόνο και οι εκροές που συνδέονται με την αποχέτευση μπορεί να προκαλέσουν αντίστροφη ροή στον ποταμό κατά τη διάρκεια μεγάλων βροχοπτώσεων – ακαθάριστο. Η πόλη ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες σπιτιού να αποσυνδέσουν τα στόμια εκροής τους από την αποχέτευση, έτσι ώστε η βροχή να μπει ξανά στο έδαφος φυσικά. Οι κήποι της βροχής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκτρέψετε όλα αυτά τα όμβρια ύδατα μακριά από κατασκευές – όπως το σπίτι σας.

Ένας κήπος βροχής μπορεί επίσης να είναι όμορφο χαρακτηριστικό τοπίο και διασκεδαστικός χώρος για εξερεύνηση των παιδιών. Σχεδίασα το δικό μας για να έχει πολλούς μεγάλους ογκόλιθους, μια πέτρινη «γέφυρα» για χρήση από τα παιδιά και φυσικούς βράχους σε διάφορα μεγέθη. Τα παιδιά λατρεύουν να αναζητούν δροσερούς βράχους και ήδη χρησιμοποιούν τις μικρότερες περιοχές βράχου για «εργοτάξια» με τα παιχνίδια τους.

Ο βροχερός κήπος μας διαθέτει ογκόλιθους από βασάλτη + φυτά ανθεκτικά στο νερό

Αν σκοπεύετε να φτιάξετε τον δικό σας κήπο βροχής, μπορείτε να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από μερικά χρήσιμα έγγραφα. Η πόλη του Πόρτλαντ έχει μια κλήση Πώς να φτιάξετε έναν κήπο βροχής. Και η Πολιτεία της Ουάσιγκτον δημιούργησε την άλλη που ονομάζεται Εγχειρίδιο Rain Garden για τη Δυτική Ουάσιγκτον.

Έχω δουλέψει ως σχεδιαστής τοπίου Βορειοδυτικά εγγενή τοπία χρόνια τώρα, και έχουμε σχεδιάσει τόνους πραγματικά όμορφους κήπους βροχής. Η έκδοση DIY μου δεν θα φαινόταν τόσο ωραία όσο ήθελα, γι‘ αυτό τους κάλεσα για μια επαγγελματική κατασκευή. Μιλήσαμε μέσα από το όραμα, μοιράστηκα το σχεδιαστικό μου σχέδιο και ένα πρόχειρο σκίτσο και άρχισαν να δουλεύουν.

Το River ελέγχει την πρόοδο της ανασκαφής!

Η ανασκαφή έγινε ΓΡΗΓΟΡΑ! Είναι τρομακτικό να βλέπεις μια τεράστια τρύπα στον κήπο-μωρό σου, αλλά ήξερα ότι θα γινόταν καλύτερα. Συνέδεσαν τις εκροές μας με τεράστιους σωλήνες, τις χάραξαν και τις έθαψαν και τις έβαλαν τέλεια στον κήπο της βροχής. Μπορείτε απλά να δείτε τους λευκούς σωλήνες να μπαίνουν στη λεκάνη όπου στέκεται ο Ρίβερ, στην παραπάνω φωτογραφία.

Πέτρινοι ογκόλιθοι «γέφυρας» τοποθετούνται

Όταν έφτασαν οι μεγάλοι ογκόλιθοι, ήμουν χαρούμενος. Κάθε κήπος χρειάζεται μερικούς μεγάλους ογκόλιθους και η τοπική μας πέτρα από βασάλτη είναι υπέροχη. Η γέφυρα τοποθετήθηκε πρώτα. Περιμετρικά προστέθηκαν επιπλέον ογκόλιθοι. Μόλις μπήκαν οι ογκόλιθοι, μπήκε το river rock για να τελειώσουν τα πράγματα.

Το Fox δοκιμάζει την πέτρινη «γέφυρα» + τα φυτά είναι έτοιμα για εγκατάσταση

Μου αρέσουν οι κήποι βροχής που περιλαμβάνουν λίγα φυτά – όχι πάρα πολλά που να αισθάνονται ακατάστατα, αλλά αρκούν για να κάνουν αντίθεση στον βράχο με το απαλό φύλλωμα. Επέλεξα τα ακόλουθα φυτά για την αντοχή τους στο νερό, το αειθαλές φύλλωμα και τα διαφορετικά χρώματα και υφές τους:

  • Spreading Blue Rush (Juncus Patens)
  • Orange New Zealand Sedge (Carex testacea)
  • Frosty Curls Sedge (Carex comans ‚Frosty Curls‘)

Θα είναι σπάνιο να δείτε στάσιμα νερά στον κήπο της βροχής, καθώς το νερό μουλιάζεται πολύ γρήγορα πίσω στη γη. Αλλά παρακολουθώ την πρόγνωση του καιρού πιο κοντά από ποτέ, περιμένοντας με ανυπομονησία την επόμενη τεράστια καταιγίδα. Θα πρέπει να με ακολουθήσετε Ίνσταγκραμ για να δούμε αν υπάρχουν ενημερώσεις με την πάροδο του χρόνου.

Φυτευμένος κήπος βροχής με τοπικούς ογκόλιθους βασάλτη + βράχους ποταμού

Έχετε προβλήματα με τα όμβρια ύδατα; Έχετε φτιάξει τον δικό σας κήπο βροχής; Μου αρέσει να διαβάζω τα σχόλιά σας, οπότε μην ντρέπεστε να τα μοιραστείτε ή απλά να πείτε ένα γεια.

Schreibe einen Kommentar