Dandelion Lotion Bars: Σπιτική Συνταγή Καταπραϋντικής Δέρματος

20
Dandelion Lotion Bars: Σπιτική Συνταγή Καταπραϋντικής Δέρματος

Αυτές οι μπάρες λοσιόν πικραλίδας είναι ένας υπέροχος και συμπαγής τρόπος για να ενυδατώσετε και να θεραπεύσετε το δέρμα σας φυσικά. Οι πικραλίδες είναι ένα εύκολο στην κτηνοτροφία πολυετές βότανο άγριας ανάπτυξης, που λειτουργεί υπέροχα ως ευεργετικό φάρμακο για το δέρμα. Ενυδατώστε και καταπραΰνετε μια μεγάλη ποικιλία προβλημάτων ξηρού δέρματος με αυτές τις μη λιπαρές μπάρες λοσιόν πικραλίδας DIY!

Μπάρες λοσιόν πικραλίδας φτιαγμένες με καλούπι κηρήθρας, μέλισσας και λουλουδιών, σε ξύλινο ξύλο κοπής με φρέσκες πικραλίδες γύρω. Πράσινο μπλοκ στο επάνω μέρος με λευκά γράμματα γράφει σπιτικές μπάρες λοσιόν πικραλίδας.


Wildcrafting Weeds

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα βρώσιμα και φαρμακευτικά ζιζάνια που μας περιβάλλουν και πώς να τα χρησιμοποιούμε, ρίξτε μια ματιά στο eBook μου: Wildcrafting Weeds: 20 Εύκολα στην κτηνοτροφία εδώδιμα και φαρμακευτικά φυτά (που μπορεί να αναπτύσσονται στην αυλή σας)!

Διαδικτυακό μάθημα αναζήτησης τροφής Gather & Root

Το διαδικτυακό μου μάθημα αναζήτησης τροφής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε για τα άγρια ​​βρώσιμα και φαρμακευτικά φυτά! Μάθετε περισσότερα για το διαδικτυακό μάθημα συλλογής + root αναζήτησης τροφής εδώ.


Healing Dandelion Lotion Bars

Όταν οι πικραλίδες σκάνε τα ηλιόλουστα κεφάλια τους, είμαι πάντα τόσο ενθουσιασμένη με όλη τη θεραπευτική ενέργεια που φέρνουν στη ζωή μου!

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε τα οφέλη τους είναι να φτιάξετε αυτές τις καταπραϋντικές μπάρες λοσιόν πικραλίδας για το δέρμα.

Οφέλη της πικραλίδας για το δέρμα

Όλα τα μέρη των πικραλίδων είναι βρώσιμα και φαρμακευτικά, και το πιο σημαντικό για αυτή τη συνταγή, είναι πολύ θεραπευτικά για το δέρμα.

Οι πικραλίδες έχουν ισχυρά φαρμακευτικά οφέλη, είναι αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη. Αυτές οι μπάρες λοσιόν λειτουργούν εκπληκτικά για να καταπραΰνουν και να ενυδατώνουν το ξηρό, φαγούρα, σκασμένο ή φλεγμονώδες δέρμα.

Κάτοψη μιας τροφοδοσίας μισογεμάτης με φρέσκες μαζεμένες πικραλίδες.

Πικραλίδες αναζήτησης τροφής

Ζωοτροφή και μαρασμό άνθη πικραλίδας

Το πρώτο βήμα για την κατασκευή οποιασδήποτε ράβδου λοσιόν με βότανα είναι να φτιάξετε ένα φρέσκο ​​κτηνοτροφικό εγχυμένο λάδι ως βάση.

Για να φτιάξετε λάδι με έγχυση πικραλίδας, αναζητήστε φρέσκες πικραλίδες από την αυλή, τον κήπο σας ή ένα μη ψεκασμένο μέρος μακριά από απορρίμματα κατοικίδιων ζώων ή μεγάλη κίνηση στα πόδια.

Για να φτιάξετε ένα εμποτισμένο λάδι με φρέσκες πικραλίδες, πρέπει πρώτα να μαραθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να απελευθερωθεί μέρος της υγρασίας τους. Δεν πρέπει να στεγνώσουν τελείως γιατί πιθανότατα θα φουσκώσουν στα κεφάλια των σπόρων!

Μόλις μαζευτούν οι πικραλίδες, μαραίνουμε σε μια οθόνη ή πετσέτα για περίπου 24 ώρες. Θα μετατραπούν από ζωηρά κίτρινα λουλούδια σε μαραμένα πέταλα.

Σχετικό: Πρέπει να αποθηκεύσετε πικραλίδες για τις μέλισσες; 6 Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ένα γυάλινο βάζο γεμάτο με αποξηραμένες πικραλίδες και λάδι που χύνεται στο βάζο.

Ρίχνουμε λάδι να σκεπαστούν οι πικραλίδες

Φτιάξτε το Έλαιο με Πικραλίδα

Γεμίστε το βάζο μισογεμάτο με τις αποξηραμένες πικραλίδες και ρίξτε το λάδι μεταφοράς της επιλογής σας ώστε να βυθιστούν και να γεμίσει το βάζο.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα μείγμα ελιάς, γλυκού αμύγδαλου και λαδιού καρύδας σε ίσα μέρη για το έγχυμα ελαίου πικραλίδας. Είναι χρήσιμο να λιώσετε πρώτα το λάδι καρύδας πριν το ανακατέψετε.

Όλα αυτά τα έλαια έχουν θρεπτικές ιδιότητες για το δέρμα που ωφελούν αυτή τη συνταγή για λοσιόν, γι‘ αυτό χρησιμοποιήστε όποιον συνδυασμό σας ταιριάζει.

Ένα γυάλινο βάζο γεμάτο με αποξηραμένες πικραλίδες και λάδι για να γεμίσει, κάθεται να εμποτίσει

Έγχυση πικραλίδας σε λάδι

Καλύψτε το βάζο με ένα καπάκι και αφήστε το εγχυμένο λάδι να καθίσει για μια εβδομάδα περίπου σε σκοτεινό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Επειδή οι πικραλίδες δεν έχουν στεγνώσει τελείως, μην αφήνετε το λάδι να καθίσει για περισσότερο από 10 ημέρες για να αποφύγετε τη δημιουργία μούχλας.

Είναι επίσης δυνατό να εγχυθεί γρήγορα το λάδι με μια μέθοδο χαμηλής θερμότητας.

Προσωπικά προτιμώ να χρησιμοποιώ έναν αφυδατωτή για αφεψήματα φρέσκων βοτάνων (όπως όταν φτιάχνω αλοιφή πικραλίδας ή κοτόπουλο). Μπορούν να ρυθμιστούν σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία και να αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς συνεχή διαχείριση ή χαλάρωση.

Για να εγχυθείτε με αφυδατωτή, προτείνω να χρησιμοποιήσετε ένα Αφυγραντήρας Excalibur (ή παρόμοιο αφυγραντήρα κουτιού με έλεγχο θερμοκρασίας). Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 100 βαθμούς F και τοποθετήστε τις μαραμένες πικραλίδες σε λάδι στον αφυγραντήρα για 24-48 ώρες.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να κάνετε μια μέθοδο γρήγορης έγχυσης λαδιού στη σόμπα, αλλά φροντίστε να μην αφήσετε το λάδι να ζεσταθεί πολύ.

Τελειωμένο εμποτισμένο λάδι πικραλίδας, ένα ζωηρό χρυσό λάδι με πικραλίδες που στηρίζονται στον πάτο του βάζου.

Έγχυτο λάδι πικραλίδας

Μόλις εγχυθούν, στραγγίστε τις πικραλίδες από το λάδι με ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα και τυρί πανί, πιέζοντας όλη την ομορφιά της πικραλίδας με το πανί. Αυτό θα αφήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο θρεπτικό λάδι!

Ένα βάζο με στραγγισμένο λάδι πικραλίδας, με τυρί πανί να ακουμπάει από πάνω.

Στραγγίστε το εγχυμένο λάδι

Πώς να φτιάξετε μπάρες λοσιόν πικραλίδας

Για να φτιάξετε θεραπευτικές μπάρες λοσιόν πικραλίδας, λιώστε 1/2 φλιτζάνι του εγχυμένου ελαίου πικραλίδας μαζί με 3 ουγγιές κερί μέλισσας σε διπλό λέβητα.

Λιώσιμο κεριού μέλισσας σε κατσαρόλα διπλού λέβητα.

Λιώνοντας το κερί μέλισσας σε αυτοσχέδιο διπλό λέβητα

Εάν δεν διαθέτετε διπλό λέβητα, είναι εύκολο να δημιουργήσετε έναν αυτοσχέδιο λέβητα βάζοντας ένα μικρό μπολ ή γυάλινο μεζούρα Pyrex πάνω από μια κατσαρόλα με περίπου μια ίντσα νερό που σιγοβράζει.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι όλο το λάδι και το κερί μέλισσας να λιώσουν μαζί και να υγροποιηθούν πλήρως, κάτι που διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε 4 ουγγιές βούτυρο καριτέ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.

Λιωμένο κερί και λάδια χύνονται σε ροζ καλούπια σιλικόνης.

Ρίξτε μέσα στις φόρμες σιλικόνης

Μόλις λιώσουν όλα τελείως, ρίξτε το μείγμα μέσα καλούπια σιλικόνης.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ καλούπια σιλικόνης επειδή υπάρχουν μερικά υπέροχα σχέδια εκεί έξω και διατηρούν την ακεραιότητα του σχεδίου όταν τα αφαιρείτε.

Αποξηραμένες και σκληρυμένες μπάρες λοσιόν στο καλούπι σιλικόνης, με τη μία να δείχνει το σχέδιο στη ράβδο λοσιόν.

Αφαιρέστε απαλά τις μπάρες λοσιόν από το καλούπι

Μόλις το μείγμα έχει σκληρύνει εντελώς και κρυώσει στην αφή, αφαιρέστε τις μπάρες λοσιόν από τα καλούπια. Συνήθως αρκεί περίπου μία ώρα ψύξης.

Εάν είναι απαραίτητο, βυθίζοντας την πλευρά της φόρμας σε ζεστό νερό θα τα βοηθήσει να χαλαρώσουν τόσο ώστε να βγουν εύκολα και ομοιόμορφα.

Ανάλογα με το μέγεθος του καλουπιού που χρησιμοποιείτε, αυτή η συνταγή κάνει περίπου 6 μπάρες λοσιόν.

Μπάρες λοσιόν πικραλίδα, έξω από τα καλούπια.

Μπάρες λοσιόν πικραλίδα φρέσκες από καλούπια

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις μπάρες λοσιόν Dandelion

Περάστε αυτές τις μπάρες λοσιόν σε όλο το δέρμα σας όποτε έχετε ξηρότητα, εξανθήματα ή ερυθρότητα. Τα οφέλη της πικραλίδας θα δώσουν την απαραίτητη θεραπεία και φροντίδα.

Τελειωμένες μπάρες λοσιόν πικραλίδας, από κοντά σε ξύλινη σανίδα κοπής.

Τελειωμένες μπάρες λοσιόν πικραλίδας, έτοιμες για χρήση

Μια υπέροχη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μπάρες λοσιόν είναι όταν το δέρμα σας είναι ζεστό αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους. Είναι μεταξένια λεία, μη λιπαρά, φυσικά και θα μουλιάσουν κατευθείαν στο δέρμα σας.

Τελειωμένες μπάρες λοσιόν πικραλίδας σε ξύλο κοπής που περιβάλλεται από φρέσκες πικραλίδες.

Μπάρες λοσιόν πικραλίδα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για τις μπάρες λοσιόν είναι ότι ταξιδεύουν καλά και αντέχουν στον ζεστό καιρό διατηρώντας το σχήμα τους.

Αποθηκεύστε τα σε τενεκέδες και κρατήστε τα στην τσάντα σας, στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Κρατήστε ένα όπου θέλετε να έχετε τακτικά πρόσβαση!

Περισσότερες συνταγές για πικραλίδα

Αν αγαπάτε τις λοσιόν μπάρες, δοκιμάστε αυτές τις λοσιόν μπάρες καλέντουλας ή αυτές τις λοσιόν μπάρες τριαντάφυλλου!

Εκτύπωση συνταγής
Συνταγή καρφίτσας

Μπάρες λοσιόν Dandelion

Αυτές οι μπάρες λοσιόν πικραλίδας DIY είναι ένας μη λιπαρός, συμπαγής και καταπραϋντικός τρόπος για φυσική ενυδάτωση και θεραπεία διαφόρων προβλημάτων ξηρού δέρματος.

Απόδοση παραγωγής 6 Μπάρες λοσιόν 2 ουγγιών
Συγγραφέας Colleen @ Grow Forage Cook Ferment

Οδηγίες

Έλαιο Πικραλίδας

 • Μαραίνετε φρέσκες πικραλίδες σε μια οθόνη στεγνώματος για 24 ώρες, χωρίς να τις αφήσετε να φουσκώσουν σε σπόρους.

 • Συνδυάστε μαραμένες πικραλίδες με έλαια ελιάς, καρύδας και γλυκού αμυγδάλου σε ένα βάζο. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και ανακινούμε να ομογενοποιηθούν.

 • Καλύψτε το βάζο με ένα καπάκι και αφήστε το εγχυμένο λάδι να καθίσει για μια εβδομάδα περίπου σε σκοτεινό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. (Βλ. σημειώσεις για άλλες μεθόδους έγχυσης).

Μπάρες λοσιόν Dandelion

 • Στραγγίζουμε τα άνθη της πικραλίδας από το έγχυμα λαδιού με ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο. Εάν το λάδι καρύδας έχει στερεοποιηθεί στο έγχυμα, βάλτε το βάζο σε ένα τηγάνι με ζεστό νερό για να λιώσει απαλά το λάδι πριν το στραγγίξετε.

 • Χρησιμοποιήστε έναν διπλό λέβητα ή έναν αυτοσχέδιο διπλό λέβητα βάζοντας ένα μικρότερο τηγάνι, ένα μπολ ή ένα ποτήρι μεζούρα σε ένα μεγαλύτερο τηγάνι που έχει μια ή δύο ίντσες νερό μέσα και βάλτε το νερό να σιγοβράσει.

 • Μετρήστε 1/2 φλιτζάνι από το εγχυμένο λάδι πικραλίδας, κρατώντας το υπόλοιπο για άλλες χρήσεις.

 • Βάζουμε το λάδι και το κερί μέλισσας στο διπλό μπόιλερ και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς μαζί. Ένα ξύλινο σουβλάκι λειτουργεί τέλεια για να ανακατεύετε.

 • Ανακατεύουμε το βούτυρο καριτέ μέχρι να ρευστοποιηθεί τελείως. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

 • Ρίξτε γρήγορα το υγρό στα καλούπια σιλικόνης, πριν αρχίσει να στερεοποιείται.

 • Αφήστε τις μπάρες λοσιόν να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν πλήρως, θα χρειαστούν αρκετές ώρες. Αφού σταθεροποιηθούν και κρυώσουν, βγάζουμε τις μπάρες λοσιόν από τα καλούπια και τις αποθηκεύουμε σε τενεκέδες ή άλλα δοχεία.

Σημειώσεις

 • Επειδή οι πικραλίδες δεν έχουν στεγνώσει τελείως, μην αφήνετε το λάδι να καθίσει για περισσότερο από 10 ημέρες για να αποφύγετε τη δημιουργία μούχλας.
 • Για να εγχυθείτε με αφυδατωτή, προτείνω να χρησιμοποιήσετε ένα Αφυγραντήρας Excalibur (ή παρόμοιο αφυγραντήρα κουτιού με έλεγχο θερμοκρασίας). Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 100 βαθμούς F και τοποθετήστε τις μαραμένες πικραλίδες σε λάδι στον αφυγραντήρα για 24-48 ώρες.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να κάνετε μια μέθοδο γρήγορης έγχυσης λαδιού στη σόμπα, αλλά φροντίστε να μην αφήσετε το λάδι να ζεσταθεί πολύ.

Schreibe einen Kommentar