Reactive Vs Proactive: Πώς να είσαι προνοητικός και όχι αντιδραστικός

1
Reactive Vs Proactive: Πώς να είσαι προνοητικός και όχι αντιδραστικός

Για να γνωρίζουμε πώς να είμαστε προνοητικοί και όχι αντιδραστικοί, πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τι σημαίνουν αυτοί οι όροι. Όταν αντιδρούμε σε προβλήματα, αντιδρούμε σε προηγούμενα γεγονότα αντί να προσπαθούμε να προβλέψουμε μελλοντικά. Όταν αποφασίζουμε να είμαστε προνοητικοί, επιλέγουμε να ενεργήσουμε σε μια κατάσταση πριν αυτή η κατάσταση γίνει κρίση. Οι διευθυντές πρέπει να είναι «στρατηγικά προνοητικοί», όπως θέλω να πω, ώστε να μπορούν να κάνουν την καθημερινή τους εργασία και να έχουν ακόμα χρόνο να ξοδέψουν σε προσπάθειες βελτίωσης.

Πώς ακριβώς μπορείτε να γίνετε πιο ενεργοί και όχι αντιδραστικοί για να γίνετε καλύτερος, πιο στοχαστικός καινοτόμος ηγέτης; Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αναπτύξετε προληπτική ηγεσία.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε γιατί πρέπει να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα, να επιδιώκετε να κατανοείτε τους άλλους, να αναπτύσσετε οργανωτικές δεξιότητες, να στοχεύετε στο 80/20, να είστε ανοιχτοί σε ιδέες και να έχετε μια ήρεμη συμπεριφορά για να σας ξεχωρίζει ως ηγέτη και να είστε εξαιρετικοί τρόπους για να δείξετε προορατικότητα στην ομάδα σας.

Γιατί πρέπει να είστε προνοητικοί και όχι αντιδραστικοί;

Πριν προχωρήσω σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προορατικότητα, θα ήθελα να πω ότι κάθε άτομο μπορεί να είναι καλύτερος ηγέτης όντας πιο ενεργητικός. Είναι δύσκολο να κάνετε λάθος όταν ο προσχεδιασμός, η ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και ακρόασης και η διατήρηση επαφής με την ομάδα σας γίνονται συνήθεια για εσάς. Η προληπτική συνεχής βελτίωση της ηγεσίας είναι απαραίτητη, αναμενόμενη και ωφέλιμη για όλους μας.

Ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ είπε κάποτε,

«Κατά την προετοιμασία για τη μάχη, πάντα ανακάλυψα ότι τα σχέδια είναι άχρηστα, αλλά ο σχεδιασμός είναι απαραίτητος».

Προϋπόθεση για τον προγραμματισμό είναι να είσαι προληπτικός.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Με απλά λόγια, οι μεγάλοι ηγέτες είναι προορατικοί. Οι μέτριοι μόνο αντιδρούν. Αντί να περιμένουμε να συμβούν γεγονότα και να πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια κρίση απροετοίμαστοι, γιατί να μην εμπλακούμε σε στρατηγικό σχεδιασμό από την αρχή με την πρόθεση να προβλέψουμε τα προβλήματα και να βρούμε λύσεις;

Το να είσαι προληπτικός ηγέτης πρέπει να είναι η μόνη σου επιλογή στην ηγεσία, εάν οι φιλοδοξίες σου είναι να προωθήσεις την καριέρα σου στην επιχείρηση.

6 στρατηγικοί τρόποι για να είστε πιο ενεργοί και όχι αντιδραστικοί

Για να είστε πιο ενεργητικός ηγέτης, πρέπει να εμπλακείτε σε προκαταρκτική καταγγελία και να προσπαθήσετε να προβλέψετε τα γεγονότα. Δοκιμάστε τις παρακάτω δραστηριότητες, προσαρμόστε τις στον τομέα της πρακτικής σας και δοκιμάστε και δείτε εάν ενισχύουν τη θέση σας ως ηγέτη.

Οι παρακάτω είναι εξαιρετικές ασκήσεις για να σας κάνουν έναν πιο ενεργό ηγέτη και όχι αντιδραστικό.

1. Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα

Πρέπει πρώτα να καταλάβετε ότι η βραχυπρόθεσμη σκέψη είναι ανταγωνιστική με την ιδέα της προληπτικής ηγεσίας, επειδή οι σημερινοί βραχυπρόθεσμοι στόχοι θα έπρεπε, σε ένα σημείο, να ήταν ήδη οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του χθες. Οι αντιδραστικοί ηγέτες συχνά αποτυγχάνουν να δουν τη μεγάλη εικόνα, η οποία είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της προληπτικής ηγεσίας.

Οι επιτυχημένοι ηγέτες κατανοούν την αξία της μακροπρόθεσμης σκέψης και αποφεύγουν τα δολώματα των βραχυπρόθεσμων αποδόσεων. Ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ, Σουηδός δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της ΙΚΕΑ, είπε κάποτε:

«Αποφάσισα ότι το χρηματιστήριο δεν ήταν επιλογή για την ΙΚΕΑ. Ήξερα ότι μόνο μια μακροπρόθεσμη προοπτική θα μπορούσε να εξασφαλίσει τα αναπτυξιακά μας σχέδια και δεν ήθελα η ΙΚΕΑ να εξαρτηθεί από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Έχετε εμπλακεί σε μακροπρόθεσμη σκέψη τον τελευταίο καιρό; Το ελπίζω. Η μακροπρόθεσμη σκέψη βοήθησε την ΙΚΕΑ να γίνει ένας εταιρικός κολοσσός. Μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι γιγάντιος ηγέτης! Αν δεν έρθει μια άμεση έκτακτη ανάγκη, προσπαθήστε να σκεφτείτε μακροπρόθεσμα για να γίνετε προνοητικός αντί για αντιδραστικός ηγέτης.

2. Επιδιώξτε να κατανοήσετε τους άλλους

Για να είστε προνοητικός ηγέτης, πρέπει να προσπαθήσετε να κατανοήσετε τους άλλους. Θυμηθείτε, «Η ηγεσία είναι επιρροή», όπως είπε εύγλωττα ο Maxwell. Επιδιώκοντας να κατανοήσετε τα μέλη της ομάδας σας – τις προτιμήσεις, τις προκλήσεις, τις φιλοδοξίες και τις απογοητεύσεις τους – θα αποκτήσετε σημαντικές γνώσεις για το πώς να τα επηρεάσετε κατάλληλα. Χωρίς την ικανότητα κατανόησης των άλλων, είναι αδύνατο να ηγηθείς επειδή η ηγεσία εφαρμόζεται σε μια ομαδική δραστηριότητα.

Να είστε συμπονετικοί, πιστοί και γεμάτοι ακεραιότητα γιατί αυτά τα χαρακτηριστικά θα σας βοηθήσουν να δείξετε στην ομάδα σας ότι έχετε δεσμευτεί να τα κατανοήσετε. Να θυμάστε ότι ένα από τα κύρια καθήκοντά σας ως προληπτικός ηγέτης είναι να είστε αξιόπιστοι. Ψάξε να καταλάβεις τους άλλους! Θα σας βοηθήσει να χτίσετε εμπιστοσύνη με την ομάδα σας.

Ως Πρόεδρος Τμήματος ενός Ιστορικά Μαύρου Κολλεγίου και Πανεπιστημίου (HBCU) χωρίς να είμαι Αφροαμερικανός, βασίζομαι πρώτα στην κατανόηση των άλλων προτού καν προσπαθήσω να προτείνω μια πορεία δράσης. Η κατανόηση είναι το κλειδί στη δουλειά που κάνω. Χρειάζομαι την επιρροή για να προωθήσω τη μονάδα. Το όραμά μου να κατανοήσω την ομάδα μου γίνεται μια στρατηγική για να κάνω εξαγορά αργότερα στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μου.

3. Αναπτύξτε τις οργανωτικές δεξιότητες

Οι προνοητικοί ηγέτες δεν έχουν χρόνο να ξοδέψουν αντιδρώντας στο περιβάλλον αφού ο χρόνος είναι ουσιαστικός για αυτούς. Επομένως, η σπατάλη χρόνου δεν αποτελεί επιλογή για αυτούς.

Μην σπαταλάτε το χρόνο σας, αναπτύξτε οργανωτικές δεξιότητες, στοχεύστε ψηλά και σκεφτείτε μακροπρόθεσμα. Σε προηγούμενο άρθρο, δήλωσα ότι «το να στοχεύεις ψηλά είναι σχεδόν πάντα συνώνυμο με το μακροπρόθεσμο στόχο». Ας το πούμε άλλη μια φορά: «Η μακροπρόθεσμη στόχευση δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς οργανωτικές δεξιότητες, επειδή οι προορατικοί οργανωμένοι ηγέτες όπως εσείς και εγώ συχνά ελέγχουν τους μακροπρόθεσμους στόχους και τις καθημερινές τους ανάγκες».

Φροντίστε να έχετε οργανωμένα τα αρχεία σας, να έχετε μια ατζέντα με προθεσμίες, να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τα ραντεβού σας, να μαθαίνετε να αναθέτετε καθήκοντα και να συμμετέχετε εύλογα στη λήψη αποφάσεων. Θα χρειαστείτε αυτά τα οργανωτικά χαρακτηριστικά εάν θέλετε να είστε προληπτικός ηγέτης.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

4. Στοχεύστε στο 80/20

Η κατανόηση του Eisenhower’s Box, του εργαλείου παραγωγικότητας του πρώην Προέδρου Eisenhower, μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον κανόνα 80/20. Κάποτε είπε,

«Έχω δύο είδη προβλημάτων, το επείγον και το σημαντικό. Τα επείγοντα δεν είναι σημαντικά και τα σημαντικά δεν είναι ποτέ επείγοντα.»

Σαφώς, ο Αϊζενχάουερ πίστευε ότι το επείγον και το σημαντικό δεν ήταν το ίδιο πράγμα. Καλά δηλωμένο! Οι προληπτικοί ηγέτες κατανοούν ότι αν και η βελτίωση της ομάδας είναι σημαντική (20% του χρόνου), η εστίαση πρέπει να είναι στην τακτική εργασία σας (80% του χρόνου), επειδή συχνά κάνουμε το καλύτερο δυνατό όχι σε επείγουσες αλλά σε σημαντικές εργασίες.

Οι ηγέτες που έχουν περισσότερο χρόνο να σκεφτούν και να σχεδιάσουν θα εκτελέσουν πιο αποτελεσματικά τις εργασίες τους. Στόχος 80×20, τελεία.

5. Να είστε ανοιχτοί σε ιδέες

Κάποτε μου είπε ένας στενός φίλος ότι οι άνθρωποι είναι ζωντανές εγκυκλοπαίδειες. Αυτή η σκέψη με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι όλοι έχουν κάτι ενδιαφέρον να μοιραστούν. Ο Ed Krok πιστεύει επίσης ότι:

«Οι υπάλληλοί μας είναι συχνά η καλύτερη πηγή πληροφοριών μας».

Τυχαίνει να συμφωνώ μαζί του ολόψυχα σε αυτόν τον ισχυρισμό. Ένας προληπτικός ηγέτης αξιοποιεί τις πληροφορίες που μοιράζονται οι υπάλληλοί του. Σίγουρα το κάνω, πρέπει να προσθέσω.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Όπως λέει και η παλιά παροιμία, «Δύο κεφάλια είναι καλύτερα από ένα».

Στο βιβλίο του, Powers of Two: Εύρεση της ουσίας της καινοτομίας σε δημιουργικά ζευγάρια, ο Joshua Wolf Shenk γράφει για το πόσο ανοιχτοί σε ιδέες ήταν ο John Lennon και ο Paul McCartney μεταξύ τους. Ο ένας θα συνέθετε και θα έγραφε κάτι και ο άλλος θα συμπλήρωνε αυτό που γράφτηκε και το αντίστροφο. Σαφώς, αυτές οι ιδιοφυΐες της μουσικής κατανοούν τη δύναμη του να είσαι ανοιχτός σε ιδέες. Οι προνοητικοί ηγέτες εξασκούν ακριβώς αυτό για να σχεδιάσουν στρατηγικά μελλοντικά γεγονότα που πρόκειται να έρθουν.

6. Να έχετε ήρεμη συμπεριφορά

Οι προνοητικοί ηγέτες δεν ουρλιάζουν στους άλλους επειδή κατανοούν την αξία του να μην παίρνουν συναισθηματικές αποφάσεις. Προτιμούν να λαμβάνουν αντικειμενικές αποφάσεις προγραμματισμένες εκ των προτέρων χρησιμοποιώντας στοιχεία στρατηγικής σκέψης. Όπως λέει ο Μίκι Μάρκοβιτς,

«Οι προορατικοί ηγέτες είναι συμπονετικοί, πιστοί, γεμάτοι ακεραιότητα, ευθύς, ήρεμοι, άμεσοι, δίκαιοι, ευγενικοί, αισιόδοξοι και στοχαστικοί».

Ένας αντιδραστικός ηγέτης αντιδρά σε άμεσα ερεθίσματα και μπορεί να έχει τη συνήθεια να διαχειρίζεται άσχημα τον εαυτό του, καθιστώντας τη συμπεριφορά κραυγών ένα προβλέψιμο γεγονός. Μην είσαι σαν αυτούς. Τολμήστε να είστε διαφορετικοί και επικεντρωθείτε στο να εμπνεύσετε τους άλλους με το να είστε ήρεμοι και ελεγχόμενοι. Η ομάδα σας θα εκτιμήσει αυτή τη χειρονομία και η επιρροή σας θα αυξηθεί.

Τελικές σκέψεις

Πληρώνει το να είσαι προνοητικός ηγέτης έναντι αντιδραστικού. Οι αντιδραστικοί ηγέτες σκέφτονται βραχυπρόθεσμα και σπάνια εφαρμόζουν τον κανόνα τους 80×20—αυτό είναι λάθος και έχει τις ρίζες του στη μικρή σκέψη.

Το μεγάλο είναι καλό. Πηγαίνετε μεγάλα ή μεγαλώστε! Σε αυτό το άρθρο, παρουσίασα έξι τρόπους για να είστε πιο ενεργοί ως ηγέτης. Εκμεταλλευτείτε τα. Δεν θα απογοητευτείτε, πιστέψτε με.

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

⌄ Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου ⌄

Επιλεγμένη φωτογραφία: Mimi Thian μέσω unsplash.com

Schreibe einen Kommentar